Jump to content

Huibert

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dank! ik ga ff wachten en die dikke takken heb ik wel
 2. Ik heb een verwilderd bos naast mijn tuin met veel bomen maar ook overwoekerd door brandnetel. Nu ga ik daar nooit helemaal vanaf komen maar ik had gedacht mijn snoeitakken van de wilg van 2 meter massaal te planten. Dit leek lange tijd goed te gaan: ze kregen blad etc. maar nu zijn ze toch overwoekerd door ongeveer 2 meter hoog brandnetel. Misschien verstikt, misschien niet diep genoeg gepland? Ik dacht nu nog hogere (4 meter) en dikkere takken van de wilg daar de grond in te duwen met behulp van grondboor. Heeft t zin dat te doen? En om dat nu te doen? Of moet ik tot volgend voorjaaar wachten?
 3. dank voor alle antwoorden. zojuist fotootjesgemaakt: ongeveer 15 kg npk 12-10-16 en 20 kg npk 15-15-15.... Hoop dat jullie hier iets mee kunnen? Ik woon naast een veld niemandsland wat overspoeld wordt door brandnetel wat dan weer mijn kant op waait. Vroeg me af of deze kunstmest hier iets in kan betekenen? kan ik t daar strooien. Hoor graag wat ik er mee kan. Snap alle afwegingen. Doe het zelf t liefst biologisch maar weggooien is ook zonde.
 4. Hallo, Ik heb en jaar geleden een huis gekocht en in de schuur stonden nog een paar zakken kunstmest. Normaal zou ik dat niet gebruiken, maar nu weggooien is ook zo wat. Wat kan ik er mee?: Moestuin? Is het goed voor gras? En ik heb een weiland met schapen: kan ik daar het gras met kunstmest bestrooien of is dat slecht voor de schapen.
 5. Hallo, ik heb een huis met boomgaard gekocht alleen zijn de bomen wat verwaarloosd/oud naar mijn mening. Hoe weet ik wanneer een boom te oud is en om moet of kan ik terugsnoeien of...? Ik heb wat foto's toegevoegd. ik heb twee bomen met een soort pruimen maar volgens vorige eigenaar niet lekker. Iemand enig idee wat het zijn? Nu iig nog keihard en wrang Verder een appelboom met hele kleine appels en wat foto's met stammen met veel mos, zwammen ed. Hoor graag of ik hier iets mee kan of dat ik opnieuw moet beginnen.
 6. Hallo, Ik ben bezig met het maken van een houtwal langs de sloot en heb daarvoor lange stokken nodig die ik in de grond steek en die de boel bij elkaar houden. Nu heb ik heel veel wilgen staan dus wil die takken gebruiken. Wat ik alleen niet wil is dat als ik de tak in de grond steek ze weer gaan groeien..... Iemand een tip hoe ik dat kan voorkomen? Op de kop in de grond steken? beschadigen? Hoor graag
 7. dank voor jullie reacties. Alleen niet t antwoord waar ik op zit te wachten Ik heb niet de mogelijkheid om dat hier te doen. Is er geen mogelijkheid om op het moment zelf te rooien? Ik dacht zelf terug snoeien, goed nat houden, en in schaduw zetten en daarna planten?
 8. Wij hebben een huis gekocht met een grote tuin. waarschijnlijk gaan we rond juni-juli daadwerkelijk verhuizen en dan wil ik graag een aantal fruitbomen/struiken die vorig jaar gepland zijn meenemen: -druif, -appel -peer -framboos - morel (deze staat al wel drie jaar) Hoe moet ik dat aanpakken? Dat ik de oogst van dit jaar ga verliezen neem ik voor lief. Moet ik alles terugsnoeien en dan rooien en overplanten? Ben benieuwd
 9. Ik heb dit jaar heel veel snijbiet geoogst. Echt top en er staat nog steeds veel. Nu is mijn vraag: moet ik alles opoogsten en vlgd jaar nieuw zaaien of kan ik dit laten staan? Ik lees dingen als dat ze in het tweede jaar zaad geven? Daar ben ik noet zo in geïnteresseerd. Wil gewoon weer kunnen eten van de bladeren.... ben benieuwd.
 10. hallo, ik heb een morel in de schaduw staan die elk jaar vol in de bloesem staat. schitterend. Ik krijg er echter 2 of 3 kersen van.... Hoe kan dat? En kan ik er iets aan doen?
 11. Ha, ik heb patentkali en kieseriet welke ik volgens een analyse aan mijn tuin toe moet voegen. Nu is gezegt dit in het voorjaar toe te voegen aan tuin. Maar dat is nogal rekbaar. Ik wil zo tweede wk februari gaan zaaien ( tuinboneb en spinazie iig) en wil dus weten wanneer ik de produkten erop moet gooien en of ik het onder moet schoffelen of gewoon ,et laten liggen
 12. Hier sluit ik mij bij aan. Schattenmorelle / kelleris / dubbele meikers zou in principe ook nog wel kunnen. Frank, kun je mij nog vertellen wat verschil is tussen meikers en dubbele meikers?
×
×
 • Create New...