Jump to content

Huibert

Members
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo, ik heb een huis met boomgaard gekocht alleen zijn de bomen wat verwaarloosd/oud naar mijn mening. Hoe weet ik wanneer een boom te oud is en om moet of kan ik terugsnoeien of...? Ik heb wat foto's toegevoegd. ik heb twee bomen met een soort pruimen maar volgens vorige eigenaar niet lekker. Iemand enig idee wat het zijn? Nu iig nog keihard en wrang Verder een appelboom met hele kleine appels en wat foto's met stammen met veel mos, zwammen ed. Hoor graag of ik hier iets mee kan of dat ik opnieuw moet beginnen.
 2. Hallo, Ik ben bezig met het maken van een houtwal langs de sloot en heb daarvoor lange stokken nodig die ik in de grond steek en die de boel bij elkaar houden. Nu heb ik heel veel wilgen staan dus wil die takken gebruiken. Wat ik alleen niet wil is dat als ik de tak in de grond steek ze weer gaan groeien..... Iemand een tip hoe ik dat kan voorkomen? Op de kop in de grond steken? beschadigen? Hoor graag
 3. dank voor jullie reacties. Alleen niet t antwoord waar ik op zit te wachten Ik heb niet de mogelijkheid om dat hier te doen. Is er geen mogelijkheid om op het moment zelf te rooien? Ik dacht zelf terug snoeien, goed nat houden, en in schaduw zetten en daarna planten?
 4. Wij hebben een huis gekocht met een grote tuin. waarschijnlijk gaan we rond juni-juli daadwerkelijk verhuizen en dan wil ik graag een aantal fruitbomen/struiken die vorig jaar gepland zijn meenemen: -druif, -appel -peer -framboos - morel (deze staat al wel drie jaar) Hoe moet ik dat aanpakken? Dat ik de oogst van dit jaar ga verliezen neem ik voor lief. Moet ik alles terugsnoeien en dan rooien en overplanten? Ben benieuwd
 5. Ik heb dit jaar heel veel snijbiet geoogst. Echt top en er staat nog steeds veel. Nu is mijn vraag: moet ik alles opoogsten en vlgd jaar nieuw zaaien of kan ik dit laten staan? Ik lees dingen als dat ze in het tweede jaar zaad geven? Daar ben ik noet zo in geïnteresseerd. Wil gewoon weer kunnen eten van de bladeren.... ben benieuwd.
 6. hallo, ik heb een morel in de schaduw staan die elk jaar vol in de bloesem staat. schitterend. Ik krijg er echter 2 of 3 kersen van.... Hoe kan dat? En kan ik er iets aan doen?
 7. Ha, ik heb patentkali en kieseriet welke ik volgens een analyse aan mijn tuin toe moet voegen. Nu is gezegt dit in het voorjaar toe te voegen aan tuin. Maar dat is nogal rekbaar. Ik wil zo tweede wk februari gaan zaaien ( tuinboneb en spinazie iig) en wil dus weten wanneer ik de produkten erop moet gooien en of ik het onder moet schoffelen of gewoon ,et laten liggen
 8. Hier sluit ik mij bij aan. Schattenmorelle / kelleris / dubbele meikers zou in principe ook nog wel kunnen. Frank, kun je mij nog vertellen wat verschil is tussen meikers en dubbele meikers?
 9. Super. Dank voor jullie antwoorden!
 10. Ik ben bang dat ik 0 uur zon bedoel..... Ook niet in de zomer. Het is wel een lichte tuin maar de plek waar ik de kersen neer wilde zetten is naast een hoge muur die alle zonlicht weghoudt. Dus hoop dat er dan nog steeds een optie is? Ben benieuwd
 11. dag, ik zoek voor een plek die costant in de schaduw is een kerssensoort die het daar doet. Nu lees ik dat de wat zuurdere soorten of de kriek het daar goed doet, maar ik wil graag een of meerdere rassem weten! En het liefst natuurlijk toch een beetje zoete Ook las ik dat je die in januari al kunt planten, zolang t maar niet vriest. Klopt dat?
 12. Oke, mooi! En als het dan voorjaar wordt? Er gewoon op houden? Onderspitten? Weggooien?
×
×
 • Create New...