Jump to content

Huibert

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Huibert

 1. Ok├ę! Thx voor je antwoord
 2. Hallo, ik heb een huis met boomgaard gekocht alleen zijn de bomen wat verwaarloosd/oud naar mijn mening. Hoe weet ik wanneer een boom te oud is en om moet of kan ik terugsnoeien of...? Ik heb wat foto's toegevoegd. ik heb twee bomen met een soort pruimen maar volgens vorige eigenaar niet lekker. Iemand enig idee wat het zijn? Nu iig nog keihard en wrang Verder een appelboom met hele kleine appels en wat foto's met stammen met veel mos, zwammen ed. Hoor graag of ik hier iets mee kan of dat ik opnieuw moet beginnen.
 3. Hallo, Ik ben bezig met het maken van een houtwal langs de sloot en heb daarvoor lange stokken nodig die ik in de grond steek en die de boel bij elkaar houden. Nu heb ik heel veel wilgen staan dus wil die takken gebruiken. Wat ik alleen niet wil is dat als ik de tak in de grond steek ze weer gaan groeien..... Iemand een tip hoe ik dat kan voorkomen? Op de kop in de grond steken? beschadigen? Hoor graag
 4. dank voor jullie reacties. Alleen niet t antwoord waar ik op zit te wachten Ik heb niet de mogelijkheid om dat hier te doen. Is er geen mogelijkheid om op het moment zelf te rooien? Ik dacht zelf terug snoeien, goed nat houden, en in schaduw zetten en daarna planten?
 5. Wij hebben een huis gekocht met een grote tuin. waarschijnlijk gaan we rond juni-juli daadwerkelijk verhuizen en dan wil ik graag een aantal fruitbomen/struiken die vorig jaar gepland zijn meenemen: -druif, -appel -peer -framboos - morel (deze staat al wel drie jaar) Hoe moet ik dat aanpakken? Dat ik de oogst van dit jaar ga verliezen neem ik voor lief. Moet ik alles terugsnoeien en dan rooien en overplanten? Ben benieuwd
 6. Ik heb dit jaar heel veel snijbiet geoogst. Echt top en er staat nog steeds veel. Nu is mijn vraag: moet ik alles opoogsten en vlgd jaar nieuw zaaien of kan ik dit laten staan? Ik lees dingen als dat ze in het tweede jaar zaad geven? Daar ben ik noet zo in geïnteresseerd. Wil gewoon weer kunnen eten van de bladeren.... ben benieuwd.
 7. hallo, ik heb een morel in de schaduw staan die elk jaar vol in de bloesem staat. schitterend. Ik krijg er echter 2 of 3 kersen van.... Hoe kan dat? En kan ik er iets aan doen?
 8. Ha, ik heb patentkali en kieseriet welke ik volgens een analyse aan mijn tuin toe moet voegen. Nu is gezegt dit in het voorjaar toe te voegen aan tuin. Maar dat is nogal rekbaar. Ik wil zo tweede wk februari gaan zaaien ( tuinboneb en spinazie iig) en wil dus weten wanneer ik de produkten erop moet gooien en of ik het onder moet schoffelen of gewoon ,et laten liggen
 9. Hier sluit ik mij bij aan. Schattenmorelle / kelleris / dubbele meikers zou in principe ook nog wel kunnen. Frank, kun je mij nog vertellen wat verschil is tussen meikers en dubbele meikers?
 10. Super. Dank voor jullie antwoorden!
 11. Ik ben bang dat ik 0 uur zon bedoel..... Ook niet in de zomer. Het is wel een lichte tuin maar de plek waar ik de kersen neer wilde zetten is naast een hoge muur die alle zonlicht weghoudt. Dus hoop dat er dan nog steeds een optie is? Ben benieuwd
 12. dag, ik zoek voor een plek die costant in de schaduw is een kerssensoort die het daar doet. Nu lees ik dat de wat zuurdere soorten of de kriek het daar goed doet, maar ik wil graag een of meerdere rassem weten! En het liefst natuurlijk toch een beetje zoete Ook las ik dat je die in januari al kunt planten, zolang t maar niet vriest. Klopt dat?
 13. Oke, mooi! En als het dan voorjaar wordt? Er gewoon op houden? Onderspitten? Weggooien?
 14. ik heb naast mijn kleine moestuin (20m2, weinig zon) Ik krijg in najaar enorm veel blad op t dak van een berk van de buren en een enorme wingerd die tegen een zijmuur opgroeit. Ik gooi nu al t blad nat op de tuin. Mijn vraag is of dat goed is? Het is zoveel dat ik hele tuin onder een dikke laag kan bedekken. K verbouw vanwege weinig zon alleen soorten bonen, kool en bladgewassen. Naast t blad lopen vanaf oktober tm mrt er drie kippen los op! Graag een antwoord! Groet
 15. Huibert

  Kleine spruiten

  Ergens in juli heb ik ze geplant denk ik.... Maar op een plek waar max 5 u zon komt en nu helemaal geen zon meer. Dat is in mn hele tuin zo trouwens. Toppen heb ik er vanaf gehaald. Maar heb dus zelfde probleem met boerenkool. Als deze nu zo'n 25 cm is met wat blad..... Gaan ze dan nog wat opleveren?
 16. Huibert

  Kleine spruiten

  ha! Het is nu eind oktober en mijn spruiten zijn nog erg klein. Ze komen ook niet meer in de zon. Vraag is of iemand weet of ze in deze tijd van het jaar nog groter gaan worden. Zelfde vraag heb ik voor mijn boerenkool..... Hoor graag!
 17. Weet iemand hoeveel kippenpoep nog goed is voor een moestuin. Ik begrijp dat dat waarschijnlijk van grondsoort, gewassen etc. Afhangt. Ik heb nu 3 kippen diens winters hele tuin hebben en zomers in ren zitten, maar dan gooi ik ook de poep uit het nachthok mn moestuin in. Het is een wat zanderig stadstuintje in amsterdam waar bonen, broccoli, andijvie en alle andere standaarddingen worden gekweekt. Maar als iemand nu zegt dat ik compleet overbemest dan ga ik eens mest weggooien.
 18. Dat weet ik maar zelfs de lulligste plantjes sla, bloemkool, broccoli ed uit de intratuin doen t wel goed in mn tuin. maar zodra ik zelf ga zaaien valt de opbrengst tegen. Zoals ik zei: superkleine broccolietjes, andijvie die klein blijft etc. en ik vraag me af hoe dat komt!
 19. ha, mjn courgette geeft met name mannetjes bloemen en de vrouwtjes die dus wel courgette worden, verrotten vanwege de regen en te weinig zon. Hoe komt t dat er wel veel bloemen zijn maar tot nu toe maar 2 (verrotte) courgettes.
 20. ha, de opbrengst van gezaaide broccoli, andijvie etc is minimaal als ik zaai: grote plant, maar mini broccolietje. Als ik plantjes koop bij tuincentrum gaat t wel goed, maar ik vind dat minder leuk. Weet iemand wat ik fout doe? Ik heb een stadstuintje met erg weinig zon. De zaden koop ik bij de bolster: biologisch.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...