Jump to content

pompedomp

Members
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Westerbroek
 1. volgens Diana's mooie moestuin (alleen dan op de pokon website) kan een paprika ook neusrot krijgen. daar moest ik aan denken toen ik de plaatjes zag.
 2. ik ben een totale leek op dit gebied hoor, maar toen ik dit las, moest ik denken aan dat filmpje van henkg met die bijen die af en aan vliegen op een bakje met water. Tuurlijk kan het om de suiker gaan, maar ik vroeg me af of ze niet ook gewoon op zoek waren naar vocht.
 3. ik zou het stukje verkleuring op dat takje vooral zien als gevolg van beknelling, omdat precies daar ook het binddraadiets zit aan de tak. dat kan net voor een beschadiging hebben gezorgd. aangezien je nergens anders dit soort aantasting hebt en het weer, zou ik niet aan aardappelziekte denken.
 4. 12 cm is voor een snackkomkommer erg netjes. eigenlijk zijn het gewoon kleine komkommertjes. ze zullen niet groter worden, eerder dikker en ik vind zelf dat ze daar niet lekkerder van worden. Die gele kleine komkommertjes zijn aan het afsterven, dus dat worden zeker weten geen komkommers meer. ik denk dat ik ze zelf er af zou halen, maar dat is een gevoelsmatig iets en misschien is het wel niet slim, dus daar heb je niet zo veel aan. Ik denk wel dat als je de komkommers die rond de 10 cm of meer zijn oogst, dat er van zelf weer nieuwe bijkomen .
 5. allereerst eet je feitelijk een komkommer onrijp en als hij verder rijpt wordt hij geel. dus als een goede gegroeide komkommer geel wordt, dan is deze toch wel echt oogstklaar. Ik denk dat het gaat om een snackkomkommer, dus dan worden ze ook niet zo groot. Een komkommerplant zo in een pot is best te doen, daar heb ik zelf ook wel ervaring mee, maar het is toch niet 100% ideaal. Niet erg, maar er zitten kleine beperkingen aan. dus ook bij de hoeveelheid komkommers die de plant tegelijk kan maken. als er te veel te gelijk proberen, gaat het niet goed en sterven ze af. dus kans dat als je de gegroeide komkommers oogst, dat er dan weer ruimte is voor nieuwere.
 6. ik zou ook uitdunnen. de pruimenboom van mijn ouders was een beetje gestut en zo zwaar dat de boom eigenlijk door midden is gebroken. hij had 3 hele grote dikke hoofdtakken en 1 daarvan is naar beneden gekomen ondanks het stutten. dus als je het niet goed doet, heb je alsnog een probleem.
 7. nou zoals al voorspelt zijn mijn uien in wording echt geweldig!! volgens mijn aantekeningen had ik er 13 gezaaid en daarvan waren er afgelopen woensdag al 14 opgekomen. Nou dat kon want ik dacht dat ik er eentje op de grond had laten vallen. inmiddels groeien er 16 plantjes uit mijn 13 uienzaadjes. conclusie: opkomstpercentage van 123% of veel moeite met tellen bij mij
 8. ik loop door ziekte wat achter, maar ik heb ook gezaaid vandaag! natuurlijk heb ik geweldige superzaadjes, zodat mijn uien snel uitkomen en super goed gaan groeien
 9. ik heb wel eens gehad dat mijn gaas te laag was en vervolgens de boerenkool en andere dingen er door heen groeide. dat was heel veel gepiel om dat los te krijgen en zeker niet even gemakkelijk terugrolbaar. dus denk zelf dat het ook afhangt van hoe het groeit.
 10. ik heb me ook opgegeven . Heel benieuwd hoe het me afgaat, want afgelopen jaar lukte de plantuitjes al niet... maar nieuwe ronde, nieuwe kansen en een nieuwe tuin, dus wie weet!
 11. nog erger op de valreep: ik neem Groninger Knols Koek mee voor de lunch. en voor Jorieke en Joep basterdsuiker. tot morgen allemaal
 12. deze foto herken ik van mooiemoestuin.nl, van de wedstrijd die Diana heeft uitgeschreven om zaden te winnen. Ik weet zelf ook niet bij welke plant deze foto hoort, maar ik vind het persoonlijk niet heel erg netjes om op deze wijze aan de wedstrijd mee te doen. bij commerciƫle instellingen zou ik er denk ik stuk minder moeite mee hebben (wat misschien raar is), maar iedereen die de website volgt weet dat Diana er veel tijd en energie in stopt en het allemaal vrijwillig doet. succes met zoeken naar het goede antwoord, maar ik zou het jammer vinden als het hier gegeven wordt.
 13. goeieavond allemaal, erg laat, maar ik wil me graag aanmelden voor de moestuinforumdag ik ben al ruim een jaar lid van dit forum, maar nog niet aan voorstellen enz. toegekomen. Kort gezegd toch al even iets: ik ben Ilse en ik ben 32 jaar oud. Ik heb afgelopen jaar een volkstuin gehad, maar daar heb ik minder in gedaan dan ik had gehoopt en gepland. Dat kwam door iets anders leuk, het kopen van mijn eigen huis. redelijk klushuis, waardoor ik niet aan de volkstuin toe kwam. nu heb ik mijn eigen tuin aan huis, maar daar moet nog veel aan gebeuren (net als aan het huis zelf ). ben wel anderhalve week terug verhuisd, maar de keuken is nog maar sporadisch in gebruik, dus ik weet nog niet helemaal wat ik met de lunch ga doen. door dit alles heb ik ook niet echt een ruillijst of iets, of eigenlijk gewoon niet. hoop dat me dat in het voorjaar beter af gaat. heb er wel heel veel zin in om jullie te ontmoeten en ideeƫn enz uit te wisselen. groetjes Ilse
 14. in mijn nieuwe tuin staan 2 kleine boompjes van nog geen meter hoog. Volgens mij is het dezelfde soort, maar ik heb geen idee welke dat dan is. Iemand die me daar bij kan helpen?
 15. dat hangt wel echt heel erg van je raam af. ik heb een gigantisch raam op het zuiden en een kas is er niks bij. het is feitelijk zelfs te licht voor komkommers, want ze hebben ernstig last van zonnebrand. vorig jaar te laat in het seizoen gezaaid eigenlijk en toen deden ze het beter. maar hoe dan ook komkommers kan ik oogsten. is bij mij wel expres de kaskomkommer die klein blijft, diva.
×
×
 • Create New...