Jump to content

Heleen1963

Members
 • Content Count

  850
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  overijssel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. las net in de krant dat er gemeenten zijn die (ivm de racismerellen ) Afrikaantjes aanduiden met de Latijnse naam Tagetes , netjes opgelost (maar dit ter Zijde )
 2. i.vm met anti corona verveling ben ik ook brood gaan bakken wat een aanrader !!! Het is totaal niet moeilijk . Je kneedt het een paar keer maar intussen tijd dat het moet rijzen kun je wat anders gaan doen en het is snel klaar en lekker !! afgelopen week heb ik met bloem en gist een brood gemaakt , nu wil ik eens proberen met een broodmix uit een pak om te kijken wat het verschil gaat zijn IK den k dat de broodmix wat zachter en sponziger gaat zijn dan de bloem/gist mix. Ik hou jullie op de hoogte .
 3. Waarom zou je zeven ?? Potgrond ,en goede compost zijn al vrij fijn van zichzelf . ALs het ietsje grover is vergaat het vanzelf wel (vgl mulchen en grbruik van verse compost . Je zou turf door het compost of potgrond kunnen mengen of stekaarde (is kant en klaar tekoop bij de Welkoop )
 4. weg gooien ! Je bent al te laat met planten , hopen dat de beschimmelde tulpen het gaan doen , is net zo nuttig als in Raalte wachten op de boot naar China . Beschimmelde bollen voegen geen voedingswaarde toe aan de aarde (ook niet aan de composthoop als je die hebt) Groene container is de enige optie . Jammer , volgende jaar nieuwe bollen kopen , en droog bewaren (ik laat tulpenbollen in de grond zitten )
 5. no 2 is hartgespan , no 1 weet ik zo gauw niet (hangt op het puntje van mijn tong , kijk maar )
 6. no is hartgespan . no 3 is een paardenbloem no 4 is een verbena bonariensis ,
 7. Misschien is het makkelijker alle vragen over jouw olijfboom in een topic te verzamelen , i.p.v. iedere keer weer een nieuwe topic . scheelt weer zoeken
 8. Wow wat stoer man ! De broden zien er heerlijk uit . Heb je je tarwe bij een molenaar laten malen ?? Ook ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel tarwe je nodig hebt voor een beetje meel (genoeg om een brood te bakken ) .
 9. Mijn acanthus heeft groene (zaad)bolletjes in de oksels van de blaren , waar eerder een bloem zat . Ik ga er van uit dat het zaadbolletjes zijn , en ik wil er haast wel een paar zaaien . Heeft er hier iemand ervaring mee ? Ik heb al gelezen dat ze heel langzaam kiemen , maar worden het uiteindelijk bruikbare planten?? (ik vrees nl dat dit een enorme oefening van geduld voor me wordt) Alvast bedankt voor het lezen en geven van advies groetjes Heleen
 10. oja !! een winter groenbemester daar had ik niet aan gedacht dat is een goede optie (foei en ik ben nog wel loonwerkersvrouw , ik had het kunnen weten hahahaha )
 11. Nu zal ik niks zaaien. Het is veel te warm en te droog , en het zaaisel gaat nu niet meer bloeien, daar hebben insecten niet zo veel aan . Ze zullen dan toch wel snappen da je liev er totr volgend voorjaar wacht . Staan er geen vste planten waar de insecten nu , en in de winter wel wat aan hebben ?? (met nu bedoel ik vanwege de honing en bestuiving van planten en van de winter om een winterrustplaats te vinden )
 12. Prachtig bedacht hoor , maar het komt mij een beetje "luchtfietserig " over . Hoeveel hectare had je willen planten? Zitten Italianen wel op jouw bomen te wachten? Krijg je het daar voor elkaar bij een gemeente of overheid ? Is er grond beschikbaar (en geschikt voor bosbouw ) Wie onderhoudt dat bos? Waarom crowdfunding ?Denk je dat er mensen zijn die mee betalen aan een bos ver weg ? Jij wilt toch een bos ? Dit klinkt allemaal heel aanvallend , ik weet het , maar denk ietsje nuchterder na , begin in het klein , op het kleine stukje aarde waar jij verantwoordelijk bent . Het goede voorbeeld geven heeft meer effect op jouw omgeving , dan een bos planten ver weg. Ideeen voor een goede aarde en co2 beperken zijn er legio , begin daar maar eens mee .
 13. Wij hebben op advies van mijn man (hij is loonwerker ) het gras gemaaid, en het maaisel laten liggen. "Het gras dient dan als voedsel voor het gras ,omdat er veel voedingstoffen inzitten . We l even kijken dat het gras niet nat wordt ."
 14. Er is bij de afdeling "huiskamer "een draadje waar je je kunt voorstellen (zie forumoverzicht )
 15. hondsdraf , onschuldig onkruidje me oppervlakkige wortels

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...