Jump to content

Daktuin

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zutphen
 1. Wat een mooie grote zeg. Hier is alles nog vrij klein. Ik heb trouwens wel een probleempje. Een van de vier planten lijkt geen Noire de Crimee te zijn. Ik kan ook geen plant verwisseling herinneren.
 2. Ik had inderdaad gevonden hoe ik ze moet roteren en dat werkte ook wel. Maar als ik dan bij het voorbeeld keek viel de foto over de tekst heen.
 3. Hoi allemaal . Omdat hier alles in potten staan en mijn vriend en ik het liefst zo mis mogelijk doen hebben wij een watersysteem aangelegd . Het is een mix van gardena, lidl en ebay. Het systeem loopt nog niet foutloos. Sommige planten hebben meer water nodig en de potten en bakken verschillen ook nog eens van formaat. Maar met een paar kraantjes uit het lidl pakketje kunnen we sommige minder hard laten lopen. Dit is het 'hoofdapparaat' hier sluiten we de slang op aan zolang we nog geen buitenkraan hebben. Hij verlaagt de druk. Daarna wordt het water door het t-stuk gesplitst en gaat elk naar een zijde van de tuin. Vanaf de 'dikke' slang gaan er kleine slangetjes naar de potten/bakken toe waar meerdere druppelaars op aangesloten zitten. Gardena druppelaar Ebay 'druppelaar' Ebay sproeier, is hetzelfde als de druppelaar maar dan minder ver dicht gedraait. Verder had ik nog een aantal fotos gemaakt van de tomaten. De money maker De roma Brown egg cherry oid Ginnys purple Tigerella San Marzano En de bloemen van de mille fleur. Ook kan de eerste courgette deze week gegeten worden De eerste aardbeien plantjes worden gestekt. En de eerste bietjes zijn ook al bijna klaar Ps ik weet dat enkele fotos schuin staan. Zijn met mijn nieuwe camera gemaakt en geexporteerd naar mijn mobiel. Op beide apparaten worden ze wel normaal weerggegeven. Wanneer ik ze roteer via de site wordt de opmaak van mijn bericht heel raar dus vandaar dat ze schuin staan.
 4. Bedankt voor de leuke reacties! De aardbeien ruiken heerlijk. Tussen het plukken door altijd er even aan ruiken en dan direct een aardbei in mn mond stoppen
 5. Daktuin

  Tomaten 2017

  Ik heb ook tomatenplanten waarvan de bladeren geel/bruin kleuren. Ik ga er vanuit dat het magnesiumtekort is en ga straks er wat voor halen. Maar ik dacht ik plaats hier even een foto voor de zekerheid en ben benieuwd of ik gelijk heb.
 6. Hoi allemaal, Al een tijdje geen update geplaatst. Ondertussen is er flink wat veranderd. Alles is natuurlijk gaan groeien en bloeien. Maar ook hebben we de kas geplaatst en een extra stuk schutting om de kas te beschermen. Eerst de kas in elkaar zetten. Daarna op de juiste plek gezet en het past precies Een paar dagen gewacht met het folie erom doen aangezien het toen erg hard waaide. De eerste planten erin gezet(foto van 7 mei) En nu De eerste tomaten/paprikas/pepers/aardbeien zijn al geoogst. De rest van de moestuin gaat ook goed. Al heel wat sla geoogst, aantal wortels, andijvie en nog meer. Alleen de linker bak gaat niet zo lekker. Zal dit komen door gebrek aan zon? Of stikstof tekort? De uien maken zo goed als geen loof aan en alles is wat gelig. En tot slot nog een foto van de meloenplanten. Nog geen bloemknopjes gezien dus ben benieuwd of het nog wat word.
 7. Mijn planten gaan niet zo heel hard. Staan sinds vandaan in hun definitieve pot. De buitentomaten Een van de twee binnentomaten
 8. Ik hoorde laatst dat bemeste tuinaarde niet zo goed is om planten in te zetten maar meer is voor het ophogen van borders. Dus misschien dat je planten daar op reageren?
 9. Wat leuk zeg die fruitbomen midden in de stad. Het kan dus wel . Alleen denk ik niet dat het dak die grote bakken leuk vind. Ik dacht zelf aan 100 liter of maximaal 200liter. We willen natuurlijk niet dat de boom opeens in de winkel staat . Ik zal die site fruitbomen.net eens gaan mailen of het boompje nog beschrikbaar gaat worden. Misschien moet ik het plan van een normale boom maar uit mijn hoofd zetten. Ben aan de ene kant ook veel te bang dat alles te zwaar word voor het dak, al liggen er nu ergens op een plek ook een stuk of 9 zakken 40 liter makkelijke moestuin mix op een plek.
 10. Ah wat leuk. Er bestaan toch kleine stoofperen boompjes. Ik zal eens even nadenken wat het precies gaat worden. AshayRai zaten er veel vruchten aan de boom? En weet je toevallig hoe groot de pot ongeveer is?
 11. Hallo allemaal, Al een tijdje ben ik opzoek naar een stoofperen boom. Ik heb alleen geen volle grond dus hij zou in een pot moeten. Ik was eerst opzoek naar zo'n klein boompje. Ik heb al een kleine gewone peer in een pot staan. Maar van de stoofpeer kan ik geen patioboompjes vinden. Nu vraag ik mij af of een (stoof)perenboom ook in een pot kan? En hoe groot moet die pot dan zijn? Misschien handig om te weten dat we niet voor altijd in een bovenwoning blijven wonen. Dus over 5-10 jaar komt hij wel in volle grond te staan.
 12. Ik heb het ook bij een aantal aardbei planten. Bij mij viel het op na die erge nacht vorst, dus ik ben er vanuit gegaan dat het door de vorst komt. Overbemesting lijkt het bij mij niet te zijn aangezien ik nog niet bemest heb.
 13. Hier zijn twee tomatenplanten overleden afgelopen nachts. Het was ook een soort van test. Het grappige is een plant die er naast stond nog wel prima is. Afgelopen nacht was het -3 in het kasje, de nachten ervoor iets warmer maar vroor het wel.
 14. Hier was het in het ene foliekasje -0.7 en in de ander -1.1. De tomatenplanten heb ik erin laten staan en lijken nu nog prima. Ik ben benieuwd of ze komende nachten doorkomen.
 15. Wow wat zijn sommige al groot. Hier gaat het niet zo goed. De plantjes werden een beetje geel door gebrek aan voeding. Daardoor zijn ze ook nog een stuk kleiner maar komt vast allemaal goed Het zijn degene zonder label.
×
×
 • Create New...