Jump to content

Anilas

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  nieuw vennep
 1. Eens dat op de foto de aarde droog lijkt. Maaaaar ik heb ze na de foto weggegooid, eerst uit het potje gehaald en de aarde was, in elk geval de onderste laag, kletsnat :(.
 2. Ik heb twee TL balken van 60 cm en 6400 Kelvin erboven hangen. Van een aantal planten had ik al wat aangetaste takken/bladeren afgehaald in de hoop dat het niet zou verspreiden. Kunnen deze vlekken en uiteindelijke verwelking ontstaan zijn door lichttekort? Dit is het eerste jaar dat ik extra bijlicht met een lamp, voorgaande jaren nooit gedaan en dit probleem nog niet eerder gehad.
 3. Dank voor jullie reacties! Te weinig licht kan het echt niet zijn aangezien ze 16 uur per dag onder een daglichtlamp staan. Te nat zou nog mee kunnen spelen, ik vond de aarde ook wat vochtig aanvoelen. Dat plaatje met mangaan tekort heb ik ook gevonden, heb wat voeding waar mangaan inzit gegeven maar mocht helaas niet baten :(. Vorst, koude wind en te weinig water is het ook zeker niet. Ze zijn niet buiten geweest en ook niet bij een open raam. De zonnebrand leek mij ook overeen te komen, echter hebben ze niet in de zon gestaan. Zou dan van de lamp moeten komen maar die hangt er een meter boven en de paprika's en aubergines hebben er geen last van.
 4. Hallo mede moestuinders, Met pijn in mijn hart heb ik besloten mijn opgekweekte tomatenplanten weg te doen en opnieuw te zaaien... Ze kregen vlekken op de bladeren en uiteindelijk zijn er een aantal ook gaan verwelken. Op internet heb ik niets vergelijkbaars kunnen vinden, de vlekken variƫren van doorzichtig naar wit/geel naar bruinig. Weet iemand misschien wat dit kan veroorzaken en hoe in de toekomst te voorkomen? - er zijn geen beestjes te bekennen op de plant of op de aarde. - de planten staan niet in de volle zon en ook niet in de vensterbank (wel onder een daglicht lamp, 's nachts in het donker). - de temperatuur van de kamer waar ze staan is tussen de 17 en 18,5 graad. - ze zijn gezaaid in potgrond met een laagje brekerzand bovenop. - het zijn 3 verschillende rassen, moneymaker, vernnisage black en een romaatje uit de supermarkt (zelf zaden van verzameld)
 5. Mn allereerste paprika! Klein maar fijn en gewoon uit de volle grond
 6. Ja ik heb/had nog wel last van de luizen, ze zitten nu ook op mn paprika's. Een paar dagen geleden heb ik ze er voorzichtig afgespoeld en dat scheelt een hele hoop!
 7. Anilas

  Tomaten 2017

  Sinds vandaag staan de tomaten bij mij in de grond, ik ben benieuwd!
 8. Vandaag heb ik m'n salie in de tuin gezet, kropsla geplant en van de buren wat uitjes gekregen, die ik ook gelijk in de grond heb gezet!
 9. Vanmorgen toen ik mijn dagelijkse rondje deed zag ik op een van de aubergine planten ineens groene beestjes. Luizen?? Geen idee waar die vandaan kunnen komen want ze hebben vanaf dat ze gezaaid zijn binnen gestaan.. Zijn deze kriebelbeestjes erg schadelijk voor de plant?
 10. Ik heb inmiddels een stuk gaas erover gespannen, dus nu zullen ze er vanaf blijven. Had eigenlijk het idee dat je zo'n slamelange juist dicht bij elkaar moest zaaien omdat je elke keer de blaadjes eraf plukt maar ben misschien iets te enhousiast geweest
 11. Vandaag de radijs, lente ui en sla in de tuin gezet. En een net er overheen gemaakt tegen de vogels!
 12. Vanmorgen kwam ik in de achtertuin en zag ik tot mijn schrik dat de slamelange eruit getrokken was! Ze begonnen net goed te groeien en nu heeft "iemand" zomaar de zaailingen eruit getrokken en nog laten liggen ook! Voor de lol dus naar mijn idee. Is dit het werk van een vogel? Wij hebben zelf een kat en de rest van de buurt ook dus kan mij eigenlijk niet voorstellen dat vogels zich in de achtertuin wagen..
 13. Op jacht geweest naar de bladrandkever die mijn erwten aanvreet. Volgens mij is die missie aardig geslaagd! Verder de Dille in de tuin gezet en tomaten verpot.
 14. Net mn erwten gehavend aangetroffen, hier is de bladrandkever bezig geweest !

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...