Jump to content

Alime

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Apeldoorn

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alime

  Stekeltomaten

  Ze staan in mijn kas van folie. Luchtvochtigheid kan oplopen, probeer met mate water te geven en te luchten. Ik heb 5 soorten tomaten en maar 1 soort heeft er overigens last van.
 2. Alime

  Stekeltomaten

  Iemand enig idee wat dit is op de stam van mijn tomaat?
 3. Ha! Zo'n net werkte vorig jaar bij mij ook erg goed en gaat dit jaar weer toegepast worden Al die ruim wonende slakken bleven erin hangen.
 4. Alime

  Project tuinkas

  Goedkoop werkbankje erin. Nog even netjes centreren en vastzetten. Plantjes staan al te popelen
 5. Ai slecht gelezen. Altijd verdubbelen bij verlies he!
 6. Dit wordt zo langzamerhand Cluedo 2.0 Ik ben nu ook zo benieuwd wat het uiteindelijk is hahaha. Ik zet mijn 50 cent op een vogel.
 7. Mijn vooruitgeschoven verkenner in de kas heeft het overleefd Condens op het folie in de kas was wel bevroren...
 8. Alime

  Project tuinkas

  Mental notes, deels al genoemd: - Bekijk of je de elementen met vaste hoek kunt gebruiken voor jouw design en of je daarmee de juiste afmetingen met een gewenste hoogte kunt realiseren. Zo niet, kijk dan of de elementen met instelbare hoek een optie zijn. - Google op driehoek berekenen en je hebt veel tools die je heel snel helpen bij je design. - Denk na over een vorm van fundering om de levensduur te verlengen. - Denk alvast na over hoe je de kas gaat verankeren. - Zorg dat je hout droog is om in de elementen te schuiven, anders kost het je wat meer moeite. - Volg de handleiding bij de elementen en denk niet slimmer te zijn Je maakt een zijkant, bevestigt een dakdeel, nog een dakdeel en dan de andere zijkant. Op deze manier kun je heel makkelijk de constructie opbouwen. - Als je alleen bouwt is een bouw in delen van ca 2.40 meter breedte prima te doen. Ben je met twee kun je wellicht een breder stuk in één keer pakken. Scheelt in stevigheid en behoeft geen extra uitlijning van delen. NB: wel langere latten nodig uiteraard. - Altijd voorboren. - De schuine dwarslatten aan alle kanten zijn essentieel voor de stevigheid. - Denk na over of en hoe je de folie op de dakdelen wil bevestigen. Ik heb het gedaan op eerder genoemde manier, ik denk dat ook zonder kan. - De folieschroeven http://www.gekaho.de/html/folienschrauben.html zijn ideaal. - Maak een verhoogd kozijn voor je dakramen waar je de folie tegenaan kunt leggen om lekken te voorkomen. - Een extra flap van dakrand tot een stukje over je dakraam voorkomt stromend water dat in de kieren loopt.
 9. Alime

  Project tuinkas

  Even snel de gemaakte kosten. Ik heb ze ongeveer gecorrigeerd naar netto verbruik. Ik heb namelijk eea overgehouden. Panlatten en planken: 383 Hardhouten palen: 44 Steekelementen en folieschroeven: 121 Folie: 160 Raamopeners: 90 Schroeven, nietjes, scharnieren, grendeltjes: 100 Totaal ca. 900 euro voor 28m2 kas dus. Alles behalve ijzerwaren besteld via internet. Iets meer dan ik vooraf gedacht had maar volgens mij nog steeds aantrekkelijk voor het behaalde oppervlak. Alhoewel je daar natuurlijk pas echt wat over kunt zeggen als je de levensduur weet. Ben ook benieuwd naar jullie mening over de totaalprijs.
 10. Alime

  Project tuinkas

  Dank jullie! Superleuk om te doen en niet al te moeilijk. Ik kan het iedereen aanraden. Nu kijken wat de levensduur is en hoe ie de eerste storm doorstaat Ik ben erg benieuwd. Ik zal binnenkort nog even de kosten optellen, de schetsen en alle mental notes en tips plaatsen voor de geïnteresseerden.
 11. Alime

  Project tuinkas

  Vandaag laatste dakraam gemaakt en binnen een schotje van hout. Bedoeling is om dit wellicht op termijn op te hogen maar vooralsnog even zo als pad. En de eerste bewoners zijn gearriveerd
 12. Alime

  Project tuinkas

  Vandaag 2 van de 3 dakramen gemaakt. Leuk om te zien dat de automatische raamopeners hun werk doen!
 13. Alime

  Project tuinkas

  Ik heb tot nu toe prima ervaringen met die folie. Tomaten deden het er afgelopen jaar prima onder en de folie ziet er nog zo goed als nieuw uit. Kijk, folie blijft folie en ik reken op 4 jaar. Met de constructie van geïmpregneerd hout gok ik op het dubbele. Dus dat ik hem halverwege opnieuw moet bekleden. Ik heb al zo lang nagedacht over het bouwen van een kas dat het nu gewoon maar eens moest gebeuren Voor mij is het ook een experiment wat nog moet uitwijzen of het slaagt. Alleen de ervaring is het nu al meer dan waard
 14. Alime

  Project tuinkas

  Ik heb kassenfolie gebruikt: https://www.btndehaas.nl/gewapende-kassenfolie-3x25mtr-235-gr-m2-groen-waterborg. En dan die van 250gr/m2 maar die hebben ze nu kennelijk niet meer.
×
×
 • Create New...