Ga naar inhoud

Chris82

Members
  • Aantal items

    64
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Buitenpost
  1. Even weer een update van mijn kant. Alle bloeit en groeit en kan al vol op oogsten. Bijgaand een aantal foto's: De broccoli gaat lekker goed. De rabarber is weer goed terug gegroeid nadat ik 'm in juni had opgemaakt. Daarachter staan de frambozen. Hommel druk aan 't werk. Van de courgette wordt alweer volop genoten! De drie Uchi Kuri planten die ik heb. Volgend jaar doe ik er 1 of twee bij. Heb nog ruimte over op dat veld. De Friese Wâldbjeantjes en de sperciebonen gaan lekker hard!
  2. Dank je Marijke!
  3. De tuin is 1 are groot. Zit ook aardig wat werk in. Voor mij heeft het twee jaar 'groen' gestaan. Dus ik heb ondanks spitten en wieden redelijk veel last van gras.
  4. BIjgaand wat foto's: Het laatst vak van de moestuin. Een gedeelte hiervan is bestemd voor de koude bak. Daarnaast komen hier de courgette, knoflook (staat er al in) en pompoenen. Het zaaien van de wortels en de uien in het voorste vak. Hier staand de frambozen en de zwarte bes geplant van de Lidl. Zo is de knoflook uit de winter gekomen. Moet ik nodig weer gaan schoffelen en wieden. Voor de rest heb ik de courgette voorgezaaid. Komen de broccoli en de bloemkool al mooi boven. Volgende week ga ik de pompoen en de komkommer voorzaaien. Dan begint het er al aardig op de lijken. Ergens ook nog tijd vinden om een koude bak te maken..
  5. Sinds juli vorig jaar niets meer gepost. Wat slecht. Desondanks de ervaringen van vorig jaar meegenomen in de planning van dit jaar. Broccoli en bloemkool zijn voorgezaaid. En de sla komt al op in de potten waar ik folie overheen heb geplaatst. Er komt een koude bak op de grote tuin. De koude bak staat op de planning voor de komende weken. Daarnaast ook de laatste velden spitten en klaarmaken. Hopelijk is het komende dagen wat droger dan kan ik een paar uurtjes er aan besteden. Ik ga dan ook proberen om een aantal foto's te maken van de braak liggen grond Oh ja, extra voor dit jaar zijn twee extra frambozen en een zwarte bes plant van de Lidl. Eens kijken hoe deze gaan groeien!
  6. Top! Ga ik dat doen! Dank jullie wel!
  7. Ziet er lekker uit Appelvrouw!
  8. Mijn kidneybonen beginnen nu mooi drogen en dus begin ik ze plukken. Alleen ze komen zo hard uit de schil. Hoe krijg ik ze meer eetbaar? gewoon laten drogen? Of laten wellen voordat ik ze in de pan gooi? Of kan ik ze in pan mee bakken? Alvast bedankt voor jullie reactie!
  9. Chris82

    Eind juli update

    Je hebt gelijkt Bit! Ik ga even spitten door het forum!
  10. Afgelopen weekend gevulde courgette gehad: 2 gele courgettes 150 gram rundergehakt 1 ui 1 paprika 1 teentje knoflook 100 gram geraspte kaas Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Bak het gehakt rul en voeg na een paar minuten de ui en paprika toe. Voeg op het laatst de knoflook toe. Schraap de kern uit de courgettes. Zodra de vulling klaar is, verdeel dan deze over de 4 courgette. Bestrooi rijkelijk met kaas en plaats voor 10 á minuten in de oven. Zodra de kaas gesmolten is ie klaar. En dan smullen!
  11. Chris82

    Eind juli update

    Nu een update met foto's. We eten momenteel twee tot drie keer in de week uit de tuin. Dus dat gaat lekker met name de courgetterecepten die ik hier vindt, vinden gretig aftrek. Sowieso gaan de courgettes lekker. Ik heb er nu al 22 geoogst van drie verschillende soorten en dat gaat maar door. De gele en groene sperziebonen begin ik nu ook te oogsten. Zien er heerlijk uit. Ik heb ook kidneybonen staan, alleen ik heb daar weinig ervaring mee. Ik weet alleen dat ze moeten drogen aan de plant. Maar hoe herken ik of ik ze kan oogsten? Iemand tips voor mij? De in begin juli gezaaide andijvie. Een heerlijk courgette maaltijd. Eén van de Turkse Mutsen. Als ik me niet vergis de Uchi Kuri (naamplaatjes zijn omgewaaid..) Eén van de drie. Zou iemand dit voor mij kunnen bevestigen? In het begin van het jaar, ben door ik vakantie en ziekte er niet aan te gekomen om alles te bewerken. Het laatste stuk van mijn tuin is een wildernis geworden. Iemand tips hoe dit aan te pakken? Staat vol met gras, distels en andersoortig onkruid. Omspitten en karton erover? Kan iemand voor mij bevestigen of de koolvlieg mijn boerenkool te pakken heeft gehad?
  12. Zo das lang geleden! De afgelopen tijd vrij druk gehad met van alles. Maar voornamelijk ook met de tuin. Na in April de tuin gekregen te hebben, meteen los gegaan met het indelen van de tuin. De tuin was het vorige jaar niet gebruikt en had gras op gestaan. Na een eerste week veel pollen te hebben geplukt, ben ik twee weken op vakantie geweest.. En toen was alles weer groen dus mocht weer helemaal opnieuw beginnen. Aangezien ik toen net twee weken maar een keer per week kon. Schoot het niet echt op.. Dan is 1 are best groot.. Inmiddels heb ik alles onder controle en begin ik nu lekker te oogsten. Veel geleerd afgelopen tijd. Broccoli en bloemkool kwamen niet op.. Volgend jaar voorzaaien. De uchi kuri, de sierkalebassen, en de courgette gaan lekker. Sta inmiddels al op zes courgettes. Heb itt vorig jaar heel veel aardbeien geplukt. In totaal al een twee kilo. Dit jaar gaat de sla niet goed. Wel gezaaid, maar volgens mij hebben de vogels al mijn zaad eruit gepikt. Voor volgend jaar anders aanpakken. Wat wel goed gaat, zijn de sperziebonen en de kidneybonen. Die gaan als een speer. Dat wordt smullen!
  13. Chris82

    Weer begonnen!

    Ben stiekem al wat eerder begonnen dan deze posting. Anderhalf week geleden (24 februari) heb ik de tomaten gezaaid samen met de aardbeien. 80% van de tomaten is al opgekomen staan nu met z'n allen op een rij. Ik heb de aardbeien nog in mijn verwarmde binnenkasje staan. Deze hebben wat langer nodig. Ik heb gisteren de eerste prei en aubergine voorgezaaid. Beide doe ik voor het eerst dus ga kijken of dit een succes wordt. Daarnaast heb ik ook te horen gekregen dat ik een tuintje heb gekregen Kan er in April mee gaan beginnen, wordt nu gefrased. Heb daar zin in. Heb al een teelplan in de mijn hoofd. Moet het nog wel even uittekenen zodra ik weet hoeveel grond en wat voor oppervlakte het is. Ik kijk er nu al naar uit!
  14. Thanx Bit en Sugar, ik ga er even induiken!
  15. Helder. Dan ga ik dit weekend bij een teler langs/ of ik bestel het. Dat snoeien ga ik vast op terugkomen om wat tips te vragen. Heeft iemand ook suggesties voor bepaalde rassen die ik zou moeten nemen? Vanwege smaak e.d.?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...