Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Sperzieboon recepten


appelvrouw

Recommended Posts

Flognarde-aux-haricots-verts-et-parmesan ( recept uit de Auvergne)

 

300 gr groene boontjes

150 gr champignons

20 gr boter + 15 gr voor de vorm

1 sjalot 1 teentje knoflook

4 eieren

50 g Parmezaanse kaas geraspt

100 gr bloem

300 ml melk

geraspte nootmuskaat

zout en peper

dop en was de bonen, kook ze niet te zacht (10 minuten) laat uitlekken op een doek

schil en hak de knoflook en sjalotjes, wrijf de paddenstoelen schoon en hak ze fijn

bak knoflook sjalot en paddenstoelen zachtjes in een pan met boter 2 tot 3 minuten, totdat het water uit de paddenstoelen verdampt is, voeg

zout & peper naar smaak

Verwarm de oven op 210 ° C, doe de meel in een kom, voeg dan de eieren, en vervolgens geleidelijk de melk, zout en peper en nootmuskaat, Parmezaanse kaas en paddestoelen, giet in een beboterde bakvorm, voeg de bonen in een mooi patroon toe, plaats in de oven gedurende 30 minuten en serveer warm of lauw.

 

Foto zie: http://storage.canalblog.com/76/20/462868/41358438_p.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Leuk appelvrouw, toevallig dacht ik precies hetzelfde en aangezien vriezers en weckpotten al barstensvol zitten...

 

Recept van 24kitchen, niet echt bijzonder, maar wel bijzonder makkelijk:

 

Conchiglie al pesto frescco

 

Maak pesto met vijzel of staafmixer van:

basilicum

knoflook

parmezaanse kaas

pijnboompitten

olijfolie

zout en versgemalen peper

 

Kook de

conchiglie (gewoon schelpjespasta hoor) en de

sperziebonen (in kleine stukjes)

 

Sperziebonen mengen met de pesto en pasta en nog wat parmenzaanse kaas erover

Link to comment
Share on other sites

De Flognarde-aux-haricots-verts vanavond gemaakt. Erg lekker. Je moet er wel wat zout indoen..mijne was een beetje flauw, maar dat kan ook komen omdat ik alleen emmentaler in huis heb, en geen Parmezaanse. Verder heb ik maar 200 ml melk gebruikt, met clafoutis doe ik dat ook altijd en dit recept lijkt wel op een hartige clafoutis. Een prima manier om sperziebonen te serveren!IMG838412971407528369.JPG

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Sperziebonen stampot, aardappels en spertiebonen gaar koken. Gehakt rullen met kruiden en specerijen naar smaak, uitjes en champion mee laten bakken. In plaats van gehakt kunnen ook reepjes vlees naar wens.

De aardappels stampen tot puree naar smaak. Melk, jus of water door de aardappelpuree, de spertiebonen toevoegen en roeren op een laag vuurtje.

Link to comment
Share on other sites

ik vind sperciebonen lekker met rijst en geruld gehakt. Het gehakt dan niet op de "Hollandse" manier met Hollandse kruiden, maar met zout, peper, knoflook en rode peper bakken en de speciebonen na het gaar koken even mee laten bakken met het gehakt. Afblussen met ketjap.

Link to comment
Share on other sites

Ik maak de sperziebonen op zn Grieks...alles uit eigen tuin behalve het zout en de olie :

 

 

750 gram gaar gekookte sperziebonen

2 gesnipperde uien

2 gesnipperde teentjes knoflook

4 tomaten, ontveld, in kleine stukjes

peterselie, oregano

zout en peper

 

 

Verhit olie in een grote pan en fruit de ui in een paar minuten glazig. Fruit de knoflook heel kort mee en voeg de tomaten en kruiden toe. Bestrooi met zout en peper en leg de deksel op de pan. Doe de gare sperziebonen erbij en roer even goed door. Laat de groenten op een laag vuurtje 40 minuten sudderen.

Link to comment
Share on other sites

Ja RobO...ik doe dat zo....het zijn wel bonen uit de vriezer waar ik dit mee meestal mee maak. Die kook ik eerst een 20 minuten gaar in een keteltje met een bodempje water.

 

Dan gaan ze in de saus, ff alles doorelkaar roeren maar daarna níet meer roeren gewoon laten sudderen; de smaak van de saus moet helemaal in de bonen trekken.

 

Mag ook 30 minuten zijn en dan van t vuur af nog ff laten staan. Eigenlijk zijn ze de dag erna nog lekkerder.

 

Je moet niet denken dat je Hollandse sperzieboontjes moet proeven, want dat kan natuurlijk niet meer.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Dit topic maar eens even omhoog halen, ik heb stapels bonen en er komt steeds meer bij, misschien hebben mensen nog wat variaties?

(Doe de Surinaamse Roti/aardappel/boontjes al, de Indonesische manier ook...).

Ga nu voor de Gee manier denk ik, heb ik allemaal in huis.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...