Jump to content

Jopperdepopper

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jopperdepopper

 1. Bedankt Bit en Frans. Mijn gedachte was ook dat de bladeren de stangen in de schaduw zetten. Een beetje warmte zal door de stangen wel verdeeld worden met de koelere delen. Ik had nog niet aan holle verwarmingsbuizen gedacht, dat zou ik ook wel een optie vinden... Ik ga me er denk ik niet teveel zorgen over maken en bij mn oorspronkelijke idee blijven. Bedankt!
 2. Hallo, Ik moet mijn pergola nog bouwen voor de druiven en ben aan het uitzoeken hoe dat best te doen. Ik denk aan een houten frame met staven betonijzer. Nu las ik hier: http://www.snoeiendruiven.nl/druiven-pergola/ dat druiven op metaal blijkbaar niet zo'n goed idee is.... Het ijzer zou in de zon heet kunnen worden wat slecht kan zijn voor de planten... Heeft iemand hier ervaring mee of ideeën over? Bedankt, Job
 3. Er zijn ook houtpellets voor kachels die fantadtisch uit elkaar vallen. Hier een linkje naar een soort van 100% eik: https://www.hotdevil.be/pellets/p-1a/ Er zijn vast nog andere verkoopadressen of soorten te vinden... Hier iemand die dat ook doet: Gwen, je vult steeds zaagsel bij. Kun je op die manier steeds je mycelium blijven voortkweken? Of bijv. met een beetje doorgroeid zaagsel een nieuwe bak opstarten, daarvan dan weer met een beetje de volgende bak starten en zo verder? Of gaat het na een bepaalde tijd fruiten? Ben nog nieuw met kweken en nog druk asn het leren... Thnx!
 4. Stan, Moet pasteuriseren ook onder druk gebeuren? Ik zie dat steeds op youtube filmpjes waar ze snelkookpotten met drukmeters gebruiken. Of kan ik ook een 'ouderwetse' weckketel gebruiken en die rond de 72° een half uur laten staan? Thnx!
 5. Bedankt voor alle zoektips... ik onthoud ze voor de volgende keer. Verder nog iemand die zn ervaringen rond opbrengst wil delen?
 6. Misschien wil je dan hiet een linkje plaatsen naar het topic? Ik heb niet alle 267 resultaten op 'shiitake' doorgespit, sorry...
 7. Wat voor hout gebruikten jullie? En hebben jullie de stammetjes bv ook in koud water gedompeld om de groei op te wekken?
 8. Hallo, Nieuw op het forum want nieuwsgierig naar paddenstoelen kweken. Moet nog beginnen en denk dan aan shiitake op stammetjes. Ben om te beginnen benieuwd naar hoeveel opbrengst je zo kan verwachten per stam, of bv. per 10 stammen gemiddeld? Zal van veel factoren afhangen, maar wat zijn zo jullie resultaten? Groet, Job
×
×
 • Create New...