Jump to content

C.Hartog

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by C.Hartog

  1. Ik lees hier op het forum dat jullie mooie mais kolven hebben geoogst. Ik had ook een aantal mooie mais planten staan. Tot het moment van oogsten. Ik heb me gehouden aan de aanbeveling dat als de draden die die boven de kolf uithangen niet meer zijdezacht en lila-achtig groen zijn maar donkerbruin en verdroogd zijn, je de mais kunt oogsten. Maar bij het openen van de kolven waren slechts onderaan de kolf een aantal mooie maïskorrels te zien. Het merendeel van de maïskorrels was klein en niet rijp... Hoe kan dat? De planten zagen er zo gezond uit.
  2. Het zou heel goed kunnen dat het doorwassen is Jorieke, tenminste als ik de beschrijving in dat interessante artikel lees. Gelukkig was het nog niet zo erg als op die foto's. Het loof was ook al aan het afsterven. Bedankt voor jullie hulp, nu weet ik hoe het komt dat ze die uitlopers vormen. Ik hoop dat er niet te veel glazige aardappels tussen zitten...
  3. Beste leden van dit forum, Vorige week hebben we onze aardappels gerooid en nu zag ik dat de meeste aardappels aan het uitlopen waren en zelfs al kleine aardappeltjes hadden. Nu hebben we gister een maaltje gegeten maar er zaten een aantal glazige aardappels bij. Vorig jaar hebben wij dit niet gehad terwijl de oogst en planttijd hetzelfde zijn... Hoe komt het dat de aardappels glazig zijn en uitlopers hebben?
×
×
  • Create New...