Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Glazige aardappels


C.Hartog

Recommended Posts

Beste leden van dit forum,

 

Vorige week hebben we onze aardappels gerooid en nu zag ik dat de meeste aardappels aan het uitlopen waren en zelfs al kleine aardappeltjes hadden.

Nu hebben we gister een maaltje gegeten maar er zaten een aantal glazige aardappels bij. Vorig jaar hebben wij dit niet gehad terwijl de oogst en planttijd hetzelfde zijn...

 

Hoe komt het dat de aardappels glazig zijn en uitlopers hebben?

Link to comment
Share on other sites

Vroeger vertelde men dat glazigheid kwam door bevroren aardappels.

 

 

Overigens als men aardappels schild, en deze te lang in (hetzelfde) ruim water laat staan, dan zouden de aardappels ook glazig worden.

Wat "te lang" is, weet ik ook niet.

Edited by Guest

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Link to comment
Share on other sites

Het zou heel goed kunnen dat het doorwassen is Jorieke, tenminste als ik de beschrijving in dat interessante artikel lees. Gelukkig was het nog niet zo erg als op die foto's.

Het loof was ook al aan het afsterven.

Bedankt voor jullie hulp, nu weet ik hoe het komt dat ze die uitlopers vormen. Ik hoop dat er niet te veel glazige aardappels tussen zitten...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...