Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Bietjes maak je bijna altijd in met suiker en azijn, dus dan worden ze niet geweckt.

 

Nog een paar recepten:

 

Bietenchutney

 

1 kg bieten, gepeld in stukken

240g uien gesneden

800g appels, gepeld in stukken

2 grote sinaasappels, gepeld in stukken

220 gr suiker

1 tl geraspte citroenschil

2 el citroensap

500 ml witte azijn

1 rode peper, gehakt

1 teen knoflook, geplet

1 tl korianderzaad

 

Stoom de bieten tot ze net zacht zijn (of kook ze in de magnetron).

Doe alle ingredienten in een grote pan. Breng aan de kook en laat ongeveer een uur, zonder deksel, lang rustig pruttelen. Zo nu en dan roeren.

Als het voldoende is ingedikt kan de chutney in (brandschone) potjes.

 

 

Pittig zoetzuur van bietjes

voor 4 potten van 400 gram

 

800 gram rode of witte bietjes

200 gram rode sjalotten of rode uien

2 chilipepers (of meer naar smaak)

5 deciliter azijn

6 deciliter water

90 gram suiker

zout naar smaak

 

Steriliseer de potten met kokend water en soda, naspoelen met kokend water.

Was de bietjes en kook ze in water beetgaar. Pel ze. Snijd de bieten in plakken (kleine bietjes kun je heel laten).

Snijd de sjalotten in mooie gelijkmatige ringen of stukjes.

Breng ondertussen de azijn met het water en de suiker aan de kook en kook tot de suiker is opgelost. Voeg het zout toe.

Snij de peper in ragfijne reepjes en kook dit nog 1 minuut mee.

Voeg op het laatste moment de bietjes en sjalotten toe en breng dit nog even snel aan de kook (niet meer door laten koken, dan worden de sjalotten zacht).

Giet het kokendhete bietjes-azijnmengsel direct in de potten, sluit de potten goed af en laat ze ondersteboven afkoelen.

Geplaatst:
  • Auteur

bedankt

 

ga ik de bieten maar eens uit de tuin halen en ze in potten doen

 

moet dat in weck potten of kunnen ze ook in gewone potten met schroefdeksel (hak)

een beginner moet toch ergens beginnen en door jullie lukt het ook

Geplaatst:

Je kunt bieten ook heel goed laten fermenteren, las ik pas. Als zuurkool zeg maar. Dan zet je ze in het pekelwater (water met 3 procent zout) zorgen dat de groente onder water blijft staan (met stenen/kiezels ofzo) en een deksel met een waterslot of zelfs een deksel er los op leggen zodat de gassen kunnen ontsnappen. De meneer die erover schreef vond t erg lekker

elizabet.nl

Geplaatst:

Inmaken met zuur kan volgens mij prima in gewone schroefdekselpotten trouwens. Wel goed sterilseren.

elizabet.nl

Geplaatst:
  • Auteur

bedankt

 

ga ik het morgen proberen

 

eerst ff een balletje slaan en dan in de moestuin ertegenaan

een beginner moet toch ergens beginnen en door jullie lukt het ook

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.