Jump to content

loes

Members
 • Posts

  3,936
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  050

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sporen van botulisme zijn hittebestendig, het gif zelf niet en neutraliseer je wel degelijk door te koken. Ik heb daar ooit een heel stuk over geschreven hier op het forum. Normaal zou ik het voor je terugzoeken maar ik heb vakantie
 2. Ik heb vandaag alle planten eruit gehaald want phytophthora heeft mijn planten ook bereikt. Verrassend laat gezien de natte weersomstandigheden maar het scheelt blijkbaar een hoop dat er geen tomatenplanten in de directe omgeving staan. De eerste aantasting was overigens al wel eerder maar nadat ik die plant snel had verwijderd bleef de rest nog gezond. Nu nog een hoop halfrijpe en onrijpe tomaten. Hopelijk willen die binnen nog verder afrijpen.
 3. @Hans Blommaart Wat is je doel van deze reactie op een post van 9 jaar geleden?
 4. larve van de walnootboorvlieg lijkt me dan waarschijnlijker.
 5. Hier is ook alles al op of verwerkt. Ras: vermoedelijk boskoop glorie. Staat tegen een warme muur en dat scheelt een hoop. Onze druif loopt ongeveer een maand voor op de druif die bij een collega staat en dat zijn beide stekken van dezelfde plant.
 6. ook niets aan de onderkant van het blad?
 7. Dat is tegenwoordig inderdaad een groot pluspunt. Ik weet nog jaren geleden dat oma een elektrische grasmaaier kocht. De accu was niet verwisselbaar en na het maaien van haar grasveld moest de grasmaaier een nacht aan de lader. Als er iets tegenzat dan was het gras niet volledig gemaaid voordat de accu leeg was en kon je pas de volgende dag verder. Totaal anders dan de huidige verwisselbare accumodules waar je makkelijk nieuwe van kan kopen en die met een snellader zo weer vol genoeg zijn om verder te werken.
 8. Dit inderdaad. Ik heb geen grasmaaier nodig maar als we een grasveld hadden dan was het er waarschijnlijk een van Worx omdat inmiddels al ons accu gereedschap daarvan is. Het uitwisselen van de accu's is ideaal, nooit meer misgrijpen of zonder stroom zitten.
 9. druivensap/diksap Er zaten dit jaar zoveel pitten in de druiven, het is sowieso niet bepaald een pitloze druif maar 4 a 5 pitten in een niet al te groot druifje eet niet lekker. Dan maar koken, zeven, iets inkoken en in flesjes.
 10. Wow dat is al een flinke klus geweest. Goed bezig! Het karton afdekken met paardenmest kan denk ik wel want het heeft nog een tijdje om verder te verteren (maar wacht antwoorden van anderen even af). Wat je sowieso kan doen is een compostbak maken en daar alvast wat paardenmest in gooien voor volgend jaar. Van verse paardenmest worden de plantjes niet vrolijk maar van verteerde paardenmest wel dus nu alvast vooruit denken aan volgend jaar en start een composthoop.
 11. Kan je misschien de originele foto's plaatsen ipv schermafbeeldingen? Dan is het denk ik beter zichtbaar.
 12. Geleisuiker speciaal voor halfzoete jam ipv de gewone.
 13. Mijn eerste tomaatje
 14. Die informatie krijg je als je op het icoontje gaat staan. De meeste fora hebben ergens rondom de titel een icoontje waarmee je naar het laatst ongelezen bericht gaat.
×
×
 • Create New...