Jump to content

loes

Members
 • Content Count

  3,870
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  050

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. loes

  Bewateren

  De bladeren van tomatenplanten moeten juist zo droog mogelijk blijven ivm phytoftora waar aardappel- en tomatenplanten gevoelig voor zijn.
 2. De Golden everest en Tulameen zijn zomerframbozen. Polka is een herfstframboos. Dat zou het verschil kunnen verklaren.
 3. Ik zou die gedraaide takken eerst zo laten. Dat is zo te zien al heel lang zo en zal niet direct problemen veroorzaken. De reden dat er een druif onder een overkapping groeit is meestal om de schaduw en daar zal deze druif wel voor zorgen. De komende jaren kan je rustig bekijken of deze groeiwijze bevalt en zo niet wat je dan wel wil. Voor nu heb je een prima wintersnoei toegepast dus deze druif kan er wel weer een zomer tegenaan. Als je weet hoe je verder wil kan je de druif in etappes verjongen met nieuwe scheuten (dan niet door het raster heen weven), het duurt wel even voordat een nieuwe scheut de schaduwfunctie van de oude takken over kan nemen dus neem vooral de tijd en ga daarna pas rigoureus snoeien.
 4. Je hebt nu staan dat je bij de midden en late planten wel bloemen mag verwijderen. Dat zou ik ook niet doen want ook dat zijn eenmalige dragende aardbeienplanten en die maken maar per seizoen maar 1x bloemen aan. Alleen bij doordragende rassen zoals bijvoorbeeld de bekende Ostara kan je de eerste bloemen verwijderen zodat de planten eerst iets sterker worden voordat er energie naar de bloemaanmaak gaat. Doordragers maken zoals de naam al zegt het hele seizoen door nieuwe bloemen aan.
 5. Als die bak op een tafel kan staan dan kan die bak toch ook op de grond en dan de planten omhoog?
 6. Het ging over een verticuteermachine en een tuingereedschapwinkel, niet over plantjes en een kweker.
 7. De lidl heeft anders een hele fijne een klantenservice en stuurt bij problemen de vraag door naar de fabrikant.
 8. Lambada is een vroege aardbei, geen bloemen verwijderen want dan heb je geen oogst. Geen idee of de locatie van je planten tussen de frambozen handig is maar dat merk je vanzelf.
 9. loes

  Hommel nest starten

  En de manier waarop jij nu spreekt is netjes? Je komt het forum binnen via de achterdeur, zonder je voor te stellen en spreekt dan zo over vaste forumleden. Bedenk eens hoe dat zou zijn als een onbekende bij jou vriendengroep binnen komt stampen en kwaad gaat spreken over enkelen van je vrienden? Mocht je een nieuwe poging willen doen: hier is de voordeur Als je iets met dieren wil doen waarover je twijfelt informeer dan eerst of het mogelijk is voordat je het plan uitvoert. Je wil niet dat het beestje sterft door opsluiting dus doe dat dan ook niet voordat je weet of het kan en wat je precies moet doen.
 10. Gewoon net zoals voor de coronacrisis wanneer je ergens op een afgesproken tijd moest zijn? Op tijd vertrekken en vooraf even overleggen met de winkel helpt ook. Tenzij het een keten is waar de tijdvakken allemaal bomvol zitten is er vaak wel wat speling. Maar als je toch al aan het overleggen bent met de winkel kunnen ze vast de vraag beantwoorden over de gaten aan de onderkant, dat scheelt je mogelijk een ritje.
 11. Ook hier was het doperwtenweer en ook de pootuitjes mochten de grond in. Verder de losliggende dingen opgeruimd voor het slechtere weer de komende dagen.
 12. Kleine veldkers kan ook paars gekleurd zijn dus zou kunnen
 13. Dan krijg je wel een flinke op/afstap wat bij lichamelijke klachten meestal niet ideaal is en het moet ook kunnen met het grondwaterpeil (hier zou dat middenpad een zwembad worden) Ik denk dan eerder aan een kas op een stenen muurtje waarbij de deuren wel tot beneden doorlopen. Zoiets: dan kan er een plantenborder worden gemaakt tot de bovenkant van het muurtje.
 14. Ik vroeg dat omdat ik het stro er nog zo vers uit vind zien. Als je stalmest wil opbrengen ipv ondewerken kan je het beter eerst een jaartje op een hoop laten liggen. Ik ben geen expert maar ik zou zelfs overwegen om het weer van de bedden af te halen en alsnog te composteren om eind van het jaar pas op de bedden te brengen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...