Jump to content

loes

Members
 • Posts

  4,071
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  050

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier gaan de pepers ook lekker Hungarian Black Lunchbox Red (wat eigenlijk een snackpaprika is maar doet het prima tussen de pepers) Bonusfoto
 2. Ik dacht ook even er een foutje op de site stond en de bedragen per jaar waren. @FraamBen je de verhuurder of huur je hier een stuk tuin?
 3. Verhoogde bakken zoals de makkelijke moestuin zijn nog wel iets anders dan bakken op het terras. Of je met verhoogde bakken meer moet gieten ligt aan de ondergrond en de grond waarmee je de bakken vult. Ik hoef er niets meer om te gieten en bij hoge grondwaterstand staan de planten niet in het water. @Candellipv bakken maken kan je ook beginnen door gewoon op de grond vakken te maken van 120x120 met iets dat voorhanden is. Als de vakverdeling bevalt kan je er altijd nog hout aanschaffen.
 4. Ik ben wel fan van bakken want dat geeft overzicht. Maar voor de paden echt zo makkelijk mogelijk gaan, zeker als het een grotere oppervlakte is met achterstallig onderhoud. Wat hierboven al wordt gezegd gaat schoffelen (bij droog weer) veel makkelijker dan onkruid wieden. Je kan natuurlijk altijd bij een stukje houtsnippers proberen maar ik zou niet direct de hele tuin doen want met alle onkruidzaden die nog in de grond zitten zal het mogelijk niet zo onderhoudsvriendelijk zijn als gehoopt en terugdraaien is een hoop werk. Zo ben ik ook begonnen met de siertuin, inmiddels ligt er wel een deel houtsnippers maar pas nadat ik het onkruid had uitgeput met schoffelen en wist wat ik precies met de tuin wilde.
 5. Dat is ook direct het nadeel van een forum, het contact bestaat uit geschreven tekst en die bevat van zichzelf geen emotie waardoor het op een totaal andere manier/toon kan worden gelezen dan de schrijver het heeft geschreven.
 6. ik had er zojuist weer een. Daar moet ik wel bij zeggen dat wij nog altijd internetproblemen hebben (onverklaarbaar packet loss) maar deze error zie ik normaal niet.
 7. Als je naar moestuinseizoen gaat dan staat er bovenaan een knop "plaats nieuwe update".
 8. Het forum heeft in het voorjaar soms een piekbelasting waardoor de server het niet aan kan en daarnaast zijn er afgelopen tijd wat internationale problemen geweest zoals bij Cloudflare waardoor veel websites tijdelijk onbereikbaar waren waaronder dit forum. @Kevins Moestuin Je post voor het moestuinseizoen schrijf je denk ik op de verkeerde plek, waardoor het terecht komt bij het info stukje ipv als nieuwe update. Ik zie je tekst hier:
 9. @acpronk Dat ligt aan Tapatalk. Het forum heeft een prima werkende mobiele website waarbij de linkjes wel naar de juiste berichten gaan.
 10. Goed opgemerkt dat het eigenlijk een dief is ipv een splitsing. Ze zijn beide al zo groot dat het verschil amper meer te zien is.
 11. Als je genoeg ruimte hebt kan je het laten doorgroeien en beide een eigen touwtje geven. Wat ik in zo'n situatie doe is één van beide toppen (als het even kan boven een bloemtrosje voor wat extra tomaatjes). Het is al een flinke vertakking, een van de vertakkingen helemaal verwijderen geeft zo'n grote wond al is dat in de kas misschien een minder groot probleem dan bij mij in de buitenlucht.
 12. Ik zet komkommer aan de buitenzijde van het hoge erwtenrek om later als de erwten weg zijn over het rek te leiden. beviel mij vorig jaar prima.
 13. @HuubvG de organisatie daarvan is in handen van @Flup
 14. Eventueel een 2e dichte schutting voor de huidige zetten? dan gaat er niets meer doorheen groeien en als je toch bezig bent kan je ook een barrière voor onderdoor maken. Hoop gedoe maar dan kan je daarna lekker planten wat jij wil.
×
×
 • Create New...