Jump to content

loes

Members
 • Content Count

  3,772
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  050

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. loes

  Tomaten Topic 2020

  Mooi deze discussie. Ik heb elk jaar wat aantasting op plekken waar bijvoorbeeld de stam tegen de tomatenspiraal schuurt. Het blijft lokaal op de stam en inderdaad alleen waar de stam beschadigd raakt, duidelijk geen phytophthora. Paar jaar geleden heb ik daar een heel gezeik mee gehad want dat zou phytophthora zijn en het werd mij niet in dank afgenomen dat ik vond dat men te snel phytophthora riep. Botrytis en phytophthora zijn bij mij met buitenteelt een ingecalculeerd risico. Met zoveel regen als dit jaar doe je daar weinig tegen. Extra goed in de gaten houden, planten luchtig houden, aantasting waar mogelijk weghalen en het belangrijkste is echt gaan ruimen wanneer de aantasting niet lokaal blijft of overduidelijk phytophthora is.
 2. Wel een hele gave klimboom. Het klimgedeelte blijft staan zie ik?
 3. Het virus hoeft niet te worden uitgeroeid. Het doel van een vaccinatie is vooral dat we de zwakkere doelgroep op een andere manier kunnen beschermen dan contact vermijden. Ook betere behandelingen zullen bijdragen aan een terugkeer naar 'normaal'. Het is in de statistieken nu al te zien dat mensen minder snel op de IC belanden en daar minder lang liggen dan bij de eerste golf. Het risico zal in 2021 zeker anders zijn dan in 2020, de vraag is alleen nog of dat genoeg is. Je kan natuurlijk zelf nog iets organiseren.
 4. loes

  Juli

  Zie nu pas dat ik de vorige maand helemaal geen foto heb gemaakt. De moestuin is inmiddels behoorlijk groen geworden Na deze foto de N-Z spinazie die achterin het pad overneemt geoogst. Daarbij had ik een kleine hulp :
 5. Ik heb wel zoiets als de 2e link gehad maar ik gebruikte het als ovenbeschermer op de bodem van de oven. Scheelt een hoop schoonmaken, helemaal bij mijn oude oven waarbij de bodem ruw was. Was makkelijk schoon te maken maar of je er ook goed op kan bakken weet ik niet. Hema heeft trouwens nog het fijne bruine bakpapier.
 6. Daar zeg je wat ja. Soms al door bepaald eten zoals asperges. Ik vind ze heerlijk maar de dag daarna op de wc
 7. Urine is niet steriel. Als het wordt aangemaakt in je nieren is het steriel maar tegen de tijd dat je het hebt uitgeplast niet meer. Er werd heel lang gedacht dat urine in de blaas steriel was tenzij je een blaasontsteking had maar dat blijkt niet het geval. Dat hoeft voor deze toepassing trouwens geen enkel probleem te zijn.
 8. Frau Mieze blijft mijn favoriet. Ik ben alleen nog op zoek naar een lekkere aardbei die als bestuiver kan dienen.
 9. ik kom wel uit bij een reactie over aardbeienplanten maar niet waarom de potten niet tot bovenaan zijn afgevuld met grond. Ik kan wel vertellen waarom het beter is om de potten tot bijna bovenaan te vullen maar misschien was er een tekort aan potgrond of een andere reden. Edit: ah wacht het staat nog een stuk verder naar boven. Goed ik zou de pot dus wel helemaal vullen en niet afwachten. Aardbeienplanten hebben geen windbescherming nodig, achteraf bijvullen is onnodig gedoe en het beschadigd de planten. Voordelen van helemaal tot bovenaan vullen: optimaal gebruik maken van de potinhoud, je hebt al een plant meer in een pot gestoken dan werd aangeraden dus alle ruimte is nodig. Daarnaast gaan aardbeien mooi over de rand heen hangen als de bakken zijn gevuld, dat is volgend jaar dus ideaal met rijpen en plukken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit jaar de aardbeien ook te laag heb zitten. Vorig jaar is de grond behoorlijk ingeklonken en in het najaar niet bijgevuld want er zouden eigenlijk nieuwe planten komen maar dat is niet doorgegaan. Het is misschien maar een paar cm lager dan de andere bakken maar het verschil is merkbaar met zowel water geven als formaat van de vruchten als gemak bij het plukken en schoonmaken.
 10. Is er een reden waarom je de potten tot deze hoogte hebt gevuld?
 11. De nieuwe compostbak in gebruik genomen. de oude viel uit elkaar dus leeg geschept. Regenton op de plek van de oude compostbak. Nu moet ik eigenlijk de aardbeienbakken nog anders ophangen en dan is het afvalhoekje weer helemaal netjes maar voor vandaag is het wel weer genoeg geweest.
 12. deed mij ook direct denken aan valeriaan.
 13. Het ergste eraf spuiten met gewoon water en dan wachten op de natuurlijke vijanden. Ondertussen kan je kijken of de plant het wel naar zijn zin heeft en eventueel daar iets aan doen.
 14. Ik heb geen tips voor het verhuizen van planten maar wil je wel succes wensen

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...