Jump to content

loes

Members
 • Content Count

  3,810
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  050

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Op een forum wordt vanwege veiligheidsredenen gewerkt met priveberichten. Hiervan krijg je een melding in je email. Een emailadres openbaar neerzetten is vragen om ladingen spam.
 2. 2 emmers walnoten Ze moeten nog drogen dus nog even geduld hebben.
 3. Mijn pepers waren een beetje laat dit jaar dus ik ga wel een poging doen om te overwinteren. zie hier 2 van de 12 plantjes: Ze staan onder de beschutte overkapping waar het redelijk vorstvrij blijft, bij strenge vorst tijdelijk in de schuur zetten (hopelijk vergeet ik dat niet) Een deel wil ik op de onverwarmde maar wel geïsoleerde zolder zetten en dan zien welke planten het beste de winter door komen.
 4. wat een timing weer. https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Vacumeermachine/p100312531 Hij staat inmiddels ook in de webshop met wat betere foto's en meer info dan de folder. Geen idee verder, ik was zelf op zoek naar een lamineermachine maar die heeft de lidl momenteel niet.
 5. 21 november bij de Lidl
 6. Ziet er goed uit Precies zoals ik het zou doen als ik zo'n lapje grond had
 7. Als je de palletranden direct op de grond zet hoef je de bakken niet direct helemaal te vullen. Je kan zelfs eerst een jaar 1 laag gebruiken en het jaar daarop de 2e laag erbij en verder vullen.
 8. Is de wachttijd veranderd? Ik krijg in het coronatopi de melding dat ik 5323 seconden moet wachten om een nieuw bericht te plaatsen. Dat lijkt me wat overdreven. Dit topic plaatsen lukt dan weer wel.
 9. Informeer dan eerst bij de lokale voedselbank of ze wel groente/fruit van particulieren aannemen. Dat doet niet elke voedselbank en dat is geen onwil maar heeft te maken met de regels van Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.
 10. Een rioolreiniger bellen die de buis niet doorspuit maar kan frezen. Anders een bypass maken? dus een nieuwe buis leggen en het gedeelte onder de betonplaat afkoppelen? Edit: dat eerste hebben we hier ook gedaan, bleek alleen geen wortel maar de rubber ring die waarschijnlijk nooit goed heeft gezeten. Daar helpt het frezen niet tegen maar ons geluk was dat het probleem precies op gemeentegrond bleek te zitten dus de gemeente heeft het opgelost.
 11. Waarom? Elke regenton kan je gebruiken zonder regenpijp. Dan moet je dan inderdaad niet verwachten dat de ton vanzelf vol regent maar dat staat er ook niet. Ik heb ook een regenton staan zonder aansluiting op de regenpijp, daar zit gewoon water in alleen moet ik daar zelf wat moeite voor doen. Aansluiten met een vulautomaat is niet nodig nee maar in dit geval kan de ton niet onder de regenbuis staan en dan kan een vulautomaat wel handig zijn. @CelineK ik heb zoiets als deze https://voertonnen.nl/regenton-vulautomaat/ . Er staat bij dat de uitstroombuis niet kan worden verlengd maar dat heb ik dus wel gedaan en geeft hier geen problemen. Wel moet je bij deze vulautomaat iets meer moeite doen om hem lekdicht aan te sluiten dan bij de vuilautomaat uit het linkje van RobO
 12. je hoeft de ton niet direct naast de buis te plaatsen. kijk eens naar een vulautomaat. Afhankelijk van de lengte van de buis kan je de ton best een eind van de regenbuis af zetten (zelfs om het hoekje zoals ik zelf heb gedaan)
 13. loes

  Nouja zeg Vreeken

  Op het forum wordt al 10 jaar over Vreeken gesproken en ze bestaan nog steeds dus dat zal wel meevallen.
 14. loes

  Tomaten Topic 2020

  Zojuist de tomatenplanten uit de tuin verwijderd. Of het nu kwam door de kou of dat de Phytophthora plots had toegeslagen, ze zagen er ineens niet meer uit. Prima tomatenjaar geweest. Ik had dit jaar enkel snacktomaten staan dus geen potten vol tomatensaus voor de winter maar wel de hele zomer door tomaten snoepen

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...