Jump to content

redzebra

Members
 • Content Count

  369
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Belgisch Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. twee p's 😃 PeppersRusforum - Forumoverzicht
 2. Als je een paar in een grotere pot zet voed je sowieso bij en worden ze sneller groter, om nog een maand in P9 te laten staan beperkt op zich wel de groei, maar een maand is toch wel erg lang zonder extra voeding in die beperkte omgeving voor de wortels, en het hoeft ook niet veel te zijn te weinig is beter dan teveel, grotere potten nemen natuurlijk ook veel meer plaats in, het hangt altijd af van situatie en is geen exacte wetenschap.
 3. oh dat wist ik niet, dat soms nog een tussen ent wordt gebruikt, lijkt logisch zoals je dat beschrijft.
 4. redzebra

  Dag allen!

  Knap ! , de wikkeling rond de buizen heeft dat een nut ? of is dat esthetisch, ik heb geen idee van hydroponic. @rorror lol, hoe kom je erop.
 5. Moeilijk te zien op die foto, misschien kan een close up van de ent plaats helpen, was die al 2 stammig toen je hem aankocht? Ik heb er hier 1 staan met 3 verschillende soorten peren, optimaal is dat wel niet, ze vertonen alle drie een verschillende groeisnelheid.
 6. Gelijkgetrokken ? Was er een niveau verschil?, is er grond afgevoerd ? Wortels geraakt van de notenboom ? Veel schaduw op je pelouse ? Zoals vermeld hierboven, foto's zeggen meer als woorden, en krijg je garantie hier gericht antwoord. Miste dat van 16 jaar, ik volg Fre3ke haar antwoord. Dat is dan al je eigen tuin en gevolgen wat je de voorgaande jaren voorzien/ gedaan hebt. Wat 16 jaar voorheen was heeft weinig invloed nu. En een mooie pelouse is ecologisch gezien een doodsvlakte.
 7. zonnebrand, niks erg, groeien er wel door, zien er wel goed uit. Over bijvoeden ga ik morgen foto's doorsturen, tot eigen schande is dat niet altijd gewenst, maar kan ook zijn dat ik een virusje te pakken heb. Half mei is nog lang, we hebben wel de ijsheiligen maar met pluimverwachtingen bv deze, mijn omgeving Pluimverwachtingen | Ruben Weytjens ( of op sommige sites kan je je eigen aanmaken) krijg je een idee wanneer buiten mogelijk is. Als alles op een lijntje ligt en gunstig is kan je een/twee weekjes vroeger riskeren, let wel het gfs model onderschat nachttemperaturen bij bepaalde omstandigheden.
 8. Te duur is relatief, fijn aanbod maar wat is je prijs ? Zal afstandelijk, afhankelijk zijn hoever je moet rijden. Een indicatie wat het kost gaat veel over de streep halen. Waarom een private? Dit is geen commercieel forum, en als je iedereen wil helpen geef ons een indicatie. Edit : Je hebt al wat bijdragen gedaan maar telkens champost, alhoewel ik dat ook gebruik, dit is geen promotiesite op zich heb ik er geen probleem mee dat je je diensten aanbied, maar laat dan duidelijk zijn wat je vraagt voor een bag of los gestort en wat je rekent voor afstanden, veelal te duur is zo vaag
 9. Bezigheid was dan tuin gerelateerd 😀 dat zijn mijn ontspanningsmomenten en afleiding van de rest en in de wintermaanden is die mogelijkheid beperkt, buiten dan wat recepten om uit te proberen. Voor de rest ook ontzettend druk.
 10. Ik denk toch volgend jaar 2 weken later te zaaien, maar tot begin April zoals jij @acpronk ga ik niet kunnen wachten , en een paar zoals @Frank vroeger dat is iets handelbaarder en heb ik toch een bezigheid. Ik had gehoopt dat de ge-ente 2 weken zouden achterstaan op de niet, maar wegens andere omstandigheden staan die nu al hoger.
 11. Hier een hele verhuis verhuis weer, 20 ge-ente zijn er door gekomen en staan stevig op hun nieuwe onderstam, ze moeten dringend wat koeler staan en meer licht hebben, ze gaan nu naar de plaats van de paprika's in de kelder, paprika's naar de vensterbank. Een deel van de paprika's zijn weggegeven en misschien tegen beter weten in bij een aantal de vruchtjes laten staan. De niet ge-ente tomaten beginnen het ook krap te krijgen, Ondertussen was het hier aan het sneeuwen, ik hoop dat we binnen 2 weken beter week krijgen zodat een deel naar de serre kan verhuizen. 2 plantjes hebben hebben een sterk gekruld blad, het lijkt de soort te zijn (de droogtomaatjes), ze staan in de zelfde omstandigheden als de andere. Voorlopig in p11, maar moeten nog naar grotere potten.
 12. @Frans beide goedkoop en heb zowel van action als van die site maar die van @Scififreak zijn wel steviger en ik gebruik het liefst p11. Moest wel lachen , @Scififreak dacht dat @mdubbelmpotjes nodig had terwijl ze er meer als genoeg heeft maar even niet bereikbaar waren.
 13. Ik zou me er niet teveel zorgen over maken, teveel licht ga je niet geven te warm soms wel (als de lamp teveel warmteontwikkeling heeft en te dicht bij het bovenste blad hangt). Wat bedoel je met verminderde lichtintensiteit ? heb je een regeling op je lampen staan ? Een plant heeft ook een bepaalde tijd volledig donker nodig. Het aardappelblad, is dit een andere soort ? (elke soort heeft zijn eigen blad en kleur) en sommige zien er gewoon zo uit. Hoe lang staan ze al onder de lampen ? Ik zie toch mooie grote kiembladen. Ik ging nog even wachten om foto van de entjes door te sturen tot ze er wat beter uitzagen maar bij deze om je het verschil in bladeren te laten zien: Degene in het midden van de foto is de watermelon en heeft een aardappelblad, totaal anders dan die op de voorgrond maar volkomen normaal. En te lang is geen probleem voor een tomaat, die mag je altijd terug dieper zetten, er worden nieuwe wortels gevormd op het stuk stam dat je onder de grond zet, tenzij ze natuurlijk ge-ent zijn zoals deze, dan moet de ent boven de grond blijven.
 14. ??? Het ging over de definitie van Lux en weten/interpreteren wat je meet. Stel je sensor is 1cm2 en je meet 10000 Lux dan wil dit zeggen dat er maar 1 Lumen op die sensor valt. Je hebt bv een gerichte led lamp van 1 Lumen en je meet vlak onder de led, je sensor meet 1 lumen dus, de Lux zal dan 10000 zijn ( 10000 Lumen/m2) en dit komt omdat je gsm/meetapp ervan uitgaat de Lumens uniform verdeeld zijn over het gehele vlak van 1m2. Hij vermenigvuldigt dus lumens maal 10000, dit is echter niet zo voor een puntbron dichtbij, wel voor buiten bv omdat de zon veraf staat. Nits en Lumens verschillen in elkaar door definitie, we meten Lumens voor Lux geen Nits.
 15. Om dat echt te gaan doen voor elk stukje grond hangt er een beetje vanaf hoeveel last je ervan hebt (een paart plantjes verlies is niet erg), maar bij de volgende vernieuwing van folie denk ik nu ook een stukje gaas mee in te graven, eenmaal ze de weg naar binnen hebben gevonden komen ze telkens terug dat jaar, en vergif strooi ik niet.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...