Jump to content

redzebra

Members
 • Posts

  1,051
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Belgisch Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. moeilijk te zeggen met al die variΓ«teiten van Sonja, maar zal inderdaad wel een random stukje in zitten.
 2. Het gaat erom spannen, ik vermoed dat de meeste rond de 20cm zullen zijn, dus je meter zit iets te hoog (we moeten streng zijn) , het is de komkommer niet het steeltje erbij , wel een bijzondere snelle en stevige start, de lat is direct hoog gelegd, kan je hem niet plukken 😁. exact 23cm.
 3. tja , maar je hebt al 1 binnen staan, die gaat je normaal al meer komkommers geven als genoeg (alhoewel met al die mannelijke bloemen πŸ˜ƒ). Misschien is het een optie om de buiten in kas even te laten recupereren in grote pot tot hij groot genoeg, zodat hij boven de lelies zit en slakken geen zorg meer zijn.
 4. @HuubvG waarom ? je halveert je kansen. De buiten gaan dit weekend ook naar hun vaste plaats, niet het ideale moment natuurlijk met de koudere temperaturen, maar ze overleven het wel.
 5. Ja, tijd zat, de zomer moet nog beginnen en maakt het tegelijkertijd ook wat spannend gedurende de hele periode, er gaan vele metingen van vruchten komen op verschillende tijdstippen en geen enkel is zeker tot het einde πŸ˜ƒ, juist nog even nagekeken hier en een eerste bloemaanzet gezien, ... mannelijk. Wel een lang weekendje hier dat maakt het helemaal goed. @Mai Pensato nog een poging,, toppen en parapluutje naar beneden ? Bah, we gaan het wel zien bij de volgende foto's 😁
 6. In kas kan je gemakkelijker laten zakken om meer trossen te krijgen bij een enkele stam (seizoen is daar ook wat langer, niets weerhoud je echter om daar ook meerstammig te gaan) , buiten is meerstammig handiger als je weet dat zo'n plant heel groeikrachtig blijft (meer trossen op een kortere periode en blijft dan lager, maar de plant moet het aankunnen), wel blijkbaar een heel sterke plant voor buiten @Roland. Maar jij zet al lang tomaten @speets dus niks nieuws onder de zon voor jou.
 7. ja zag het, had veel te snel gereageerd πŸ˜„ De snelle groei in combinatie met het laag aantal vrouwelijke bloemen is misschien wel een probleempje, wat ga je doen @Mai Pensato , zakken ? , bovenaan doorgroeien of nieuwe scheut uit oksel.
 8. @HuubvGdat denk ik niet bij Mai, normaal kan die plant in die omstandigheden gemakkelijk meer dragen moest hij meer vrouwelijke bloemen aanmaken, heeft al genoeg blad en toegang tot voeding. Hij is in deze al redelijk secuur, bij die snack haalt hij bv. de meerdere vruchten in oksel weg, wat ik niet doe in grond en mijn plant is kleiner. Los van deze komkommers, een plant in moeilijkheden maakt juist vaak probeersels van vruchten aan, om te overleven via zaad. Bij een komkommer zijn de vruchtbeginsels er altijd al indien vrouwelijk, als de plant het niet kan trekken of je laat de komkommers te lang hangen, zie je de vruchtbeginsels erboven uitdrogen. edit : En nu ben ik er zelf ingelopen 😁,
 9. @donaldk, daarom had ik ook een tweede link van het bedrijf uit het artikel toegevoegd waar je de werking kan zien.
 10. Toevallig vandaag dit artikel in de krant https://www.hln.be/eten/de-kruidenplukker-van-sterrenchefs-bouwt-nu-groentetorens-zo-spaar-je-95-procent-water-uit~a36ee53c/ Toren 2m/36 planten 1350Euro of huur voor 8 maanden 875 Euro https://www.plant-t.be/het-systeem-1 "Voor heel grote landbouwbedrijven zijn de torens minder aantrekkelijk, omdat je niet alle soorten gewassen kan kweken en met de hand moet oogsten. Maar voor kleinere bedrijven, restaurants, grootkeukens of iemand die thuis een moestuintje wil, zijn ze ideaal". Dat worden op deze manier wel heel dure slaplantjes voor wie thuis een moestuintje wil. Dan is die van aliexpress echt een koopje en best schappelijk, zelfs al is die wat duurder geworden.
 11. @Harrie Bours, bijzonder asociaal gedrag van je buurman, Als hij het toch wil doen zou hij tenminste rekening moeten houden met wind en voldoende afstand houden, dat staat normaal ook in de gebruiksaanwijzingen, vele groenten hebben maar een minieme hoeveelheid nodig om te misvormen of erger zoals bij jou, af te sterven (komt op hetzelfde neer alsof hij de planten bij jou zou uittrekken). Misschien een lichtpuntje veel van die producten mogen ondertussen niet meer verkocht worden aan particulieren, althans hier in Vlaanderen, maar ik vermoed ook dat dit speelt in Nederland. Onkruid bestrijden in bestaande gazons - Onkruidverdelger.be . Je aangetaste planten best niet verwerken in een composthoop.-
 12. reportage, is dat voor een fancy blad ? jouw tuin is altijd fijn om lezen en opvolgen @Patrijs, mis een beetje die van jouw @appelvrouw die die vind ik ook altijd fijn om opvolgen wat er in je tuin gebeurt.
 13. redzebra

  Uien

  Ja, die zien er bijzonder goed uit bij jou, het strijken zorgt nog voor verdikking van bol, de ajuin neemt zowel voeding uit grond als loof terug op, alles om een goede bloem het jaar erop aan te maken, zoals Patrijs aanhaalt voor langere bewaring moeten de halzen dicht zijn alhoewel bij winteruien je niet echt moet rekenen op een lange bewaring. Eerlijk ik vind dat ze nog vrij diep wortelen, heb ik vandaag gemerkt, het lijkt evenwel niet zo als je ze eruit haalt en de wortels afknakt. Maar ik moest plaats maken voor tomaten in de tunnel. Een eerste keer een voorteelt geprobeerd met winter ajuinen in tunnel, volgen moestuinweetjes zouden die volgroeid zijn tegen dat de tomaten erin moeten, niet dus, tenzij je echt laat je tomaten erin wil zetten wat voor mij een absolute no is. 3 winter uien gezet wit geel rood in tunnel Plantui ajuin Snowball 14/21 mm 250 gram witte zoete ui +/- 70 st. Plantui winter Senshyu Yellow 250 Gram +/- 70st Plantui winter Red Arrow 250 Gram +/- 70st omstandigheden zijn natuurlijk afhankelijk van elk jaar, en we hadden een zachte winter met groei in tunnel en dan begin april een koude dip waarin ajuinen soms een jaartje skippen, en graag willen bloeien. De red arrow ongeveer 80% maakt een bloem aan, de snowball rond 10%, de yellow geen enkele hier in tunnel. Ga ik die red arrow terug zetten, ik denk van wel, al een hele tijd plezier van gehad om die als lenteui te oogsten, maar volgende keer ga ik op voorhand plaatsen vrij houden voor de tomaten en niet zoals nu waar ik op te vroeg een aantal uien moet uithalen absolute voordeel met die winteruien is geen bescherming nodig tegen belagers. eentje maar hier die misschien wat last had linkse kant van tunnel zitten nu tomaten tussen ajuinen, lees dat deze niet echt een goede combinatie zijn reden ?
 14. Een paar dagen is toch wel veel veel gezegd 😁, vorige week zondag voorgezaaid en komen nu uit. Het is wel zo dat ik ook altijd voorzaai, kans op succes is gewoon hoger zo. Gewoon omdat je buiten de weersomstandigheden niet onder controle hebt, te vochtig is rotten , soldaatjes (bonenvlieg, waar je misschien last van had) etc. Het voorweken versnelt maar gebruik ik zelf niet.
 15. Meestal wel gangen ja, maar hoeft niet, bv selder waar het ook vlekvormig is met een donkerdere kleur op de plaats waar de larve zit, zie de vorm, als een insect prikt krijg je iets ronds, ook de kleurschakering is raar, lijkt alsof de zwaartekracht er mee te maken heeft en op het blad ligt, vandaar mijn inschatting.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.