Jump to content

redzebra

Members
 • Posts

  1,284
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Belgisch Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zie voorheen in dit topic, @Ronald7 gebruikt een IP65 variant in een omgebouwde aquarium 125Lumen/watt. Die van jou @isis1e zijn nog een stuk zuiniger 160 Lumen/Watt en met 14 Watt vergelijkbaar met de battens die ik gebruik, onder welke hoek ze stralen zie ik niet direct en je verliest misschien wat extra door 2 lagen plastiek (kap en buis), maar lijken een goede oplossing.
 2. Proficiat @Mai Pensato en @Frans !!!! En ook veel dank voor @HuubvG , het was een leuke wedstrijd, goed georganiseerd en met spanning tot het einde.
 3. Eerlijk, ik denk gewoon dat jullie veel teveel water gebruiken, de zaden lijken al gespoeld. Wat ik gebruik zijn kleine potjes, zaden uitlepelen erin (niet spoelen), beetje bijvullen met water zodat het wat onder staat en dan gaat er een los dekseltje over tegen uitdroging. na een tijdje vormt zich bovenaan een schimmelkoek en onderaan liggen de goeie zaden, het gaat niet gisten als er teveel water is. Af en toe bevindt zich wel een zaadje bovenaan in de koek wat kiemt, maar dat is de uitzondering. De methode van @Frans is in deze iets zekerder en misschien aan te raden als je je zaden ziet kiemen.
 4. Marsha's Starfighter Beefsteak van @fre3ke / @Lsjr33 Een heel mooie tomaat : purper/rood/beetje groen gestreept de smaak viel een beetje tegen(melig) in verhouding hoe hij eruit zag. Vruchtvlees was ook wat paarsig, bijzonder. 33, de onbekende van @fre3ke/ @Lsjr33 was en is (ik oogst er nog steeds van) een lekkere black Cherry tomaat De sunset torch van @Goldfish een geel pruimvormig tomaatje (grootte coctail), bijzonder groeikrachtig, levert nog steeds tal van tomaatjes. De foto's zijn wel al van een tijdje geleden en ik vind niet direct een van de sunset.
 5. Echt slecht ? dan is de pot niet meer vacuüm, dat merk je direct en dan moet je die zeker niet meer gebruiken (daarom heb je ook dat kliksysteem met schroefdeksels). Maar ik denk dat je doelt op botulisme, als je daar zeker wil in spelen, minimum 10 min koken voor gebruik.
 6. @Mai Pensato, hier gelukkig nog geen last van gehad, of toch niet in die mate dat het me opgevallen is. Maar ik ga nu extra opletten na het lezen van jouw bericht, ik heb me wat ingelezen, voor zover ik zie, geïntroduceerd in Spanje in 2006 en was er tot 2014 geen sprake van in de Lage Landen en dacht men dat ze ons klimaat (winter) niet zouden overleven, maar een volwassen kan blijkbaar +27 dagen 0 graden aan en kortelings -16 verdragen. Met 12 generaties per jaar kunnen ze zich echt snel verspreiden. Ze kunnen ook in de grond verpoppen dat maakt het nog wat erger.
 7. ik ga even passen voor deze in oktober, iets te moeilijk voor mij . Maar de volgende in het voorjaar hoop ik er weer bij te zijn.
 8. Ik gebruik ook de gistmethode, langs de andere kant heb ik ook indertijd een aantal zaden gewoon uitgelegd op keukenpapier, buiten het feit dat die eraan plakken en je wat resten van het papier hebt gaven die na 12 jaar ook vol kiemkracht. Lijkt me dus eerder zaadafhankelijk en ik verwacht dat @henkg niet veel verschil gaat zien in zijn zaailingen, misschien op langer termijn + 10 jaar. De reden dat ik nu de gistmethode gebruik, je krijgt mooi uitziend zaad en slecht wordt uitgeselecteerd maar of die uiteindelijk beter kiemt laat ik in het midden. En voor het voortijdig kiemen, dat doen ze niet tenzij blootgesteld aan lucht, in de gistmethode moeten je zaden onder blijven staan;
 9. goed om weten @henkg, jouw mdme jeanette geeft hier ook redelijk wat vruchtjes, ik ga je tips ter harte nemen
 10. Lijkt op een tomaat die ik bij de weggeeftafel had gezet, stond normaal een label op "Rocco" vernoemd naar mijn overbuur ,de echte naam ken ik niet, het zaad had ik lang geleden gekregen van mijn Italiaanse overbuur (helaas overleden), welke hij kreeg van zijn zus in Zuid Italie.
 11. Ja vooral ook de bladeren die tegen de bovenkant aanzitten, de nachten worden nu wat kouder en er gaat meer condensvorming zijn. bladeren in de top tegen het raam of folie aan gaan nu veel vochtiger blijven, het is wat @AshaiRey aanhaalt zolang mogelijk schimmels weghouden in het najaar.
 12. @HuubvG fijn dat je me op plaats 5 zet in openlucht, zou ik wel willen😄. Maar ik vrees dat dat een vergissing is.
 13. lol @Liesje dat is een beetje valse bescheidenheid, je bent 1 van de topkwekers. Laatste inzending hier ook, veel komkommers maar geraak nauwelijks boven de dertig. binnen 33,4 cm buiten 31,3cm
 14. Weeral tomaatjes 😄, paprika, pepertjes, druiven en wat aubergines.
 15. Algemeen: De meeste foto's zijn van een paar weken geleden, behalve de 74 (waren toen nog niet rijp). De planten hebben serieus wat afgezien van de droogte en hebben heel beperkt water gehad (max 1x per week/ laatste weken niet), vandaar dat de vruchten waarschijnlijk bij mij iets kleiner uitvallen als die van jou @Roland De kleinere tomaatjes 027 en 077 zijn bijzonder groeikrachtig ook in deze droge omstandigheden, beide ver over de 3m. wat vergeeld en vlekken op de onderste bladeren, voor de rest nog heel gezond en gaan nog vele geven. De grotere hebben het wat moeilijker, alle trossen van voorgaande foto's zijn uitgerijpt, dan een tijdje bijna geen vruchtzetting gehad en nu hangen opnieuw vruchtjes van een paar centimeter, maar veel goed blad hangt er niet meer in. (de jouwe zien er nog bijzonder goed uit) Dit weekend ook bij allen wat scheurvorming op de rijpe vruchten, waarschijnlijk vanwege het enige zware buitje donderdag sinds lang. (elke tomaat gaat dit waarschijnlijk gehad hebben in huidige omstandigheden in openlucht) Voor aantallen per tros zie voorgaande post. Ik heb wat meerdere tomaten doorgesneden omdat er soms wat variatie opzit bij eenzelfde struik. Vandaag ook even mijn ouders misbruikt om hun mening te geven over een aantal tomaatjes (als onpartijdige), zonder dat ze wisten over wat het ging. 027 blijft voor mij de betere van de kleine. Mening ouders : kortweg zoet !!, lekker tomaatje, geen vermelding van harde schil, misschien let ik daar zelf wel iets te hard op. De vorm is meestal redelijk uniform rond 077 ook een lekker tomaatje, maar vond ik wat minder. ouders: lekker fris beter als die eerste. zo zie je maar over smaken en zo ... De vorm is wat variërend van mooi rond tot mini vleestomaatjes. Als volgende 003 en 074 in vergelijk, bijzonder om te zien dat die tomaten toch heel verschillend zijn. (het kan ook zijn dat bij de kruisingen niet alle zaden uniform zijn en verschillende eigenschappen vertonen, ik had ze gelijkaardig verwacht) 003 074 003 vaster, 074 veel vruchtvlees, niet melig maar smelt in je mond, beide een lekkere tomaat maar 074 is absoluut mijn favoriet, ik denk dat ik van deze probeer om wat door te kweken en kijken hoever bij de volgende generatie er nog iets van overblijft. 076 geen slechte tomaat, maar qua groei de minste. Gevoelig aan neusrot zowel overdekt als buiten. 078 ook een heel lekker tomaat, zoet met een zuurtje, ik vind helaas de foto van doorsnede niet meer. conclusie : Al je kruisingen smaken meer als bovengemiddeld, de weersomstandigheden waren er (helaas) niet naar om hun resistentie op de proef te stellen en smaak zal misschien minder zijn bij een slechte zomer, mijn persoonlijke favoriet is de 74.
×
×
 • Create New...