Jump to content

redzebra

Members
 • Posts

  723
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Belgisch Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Welkom ! , Dat ziet er goed uit.
 2. En voor even technisch , de 2 baterijen zijn niet voor een langere duur maar voor een hogere spanning, ze staan in serie en kunnen op die manier een zwaardere motor aansturen, de tijd dat je kan werken is afhankelijk van de ouderdom van de baterijen en wat opgeladen is. Alle merken geven een tijdsduur onder ideale omstandigheden. bv voor gras : droog en niet te hoog bij een ideale batterij, eigenlijk moet je rekenen op het dubbele om in alle omstandigheden te kunnen werken gedurende een redelijke termijn. Daarom ook 2 of 4, 2 in serie en de andere 2 in parallel ( 2 voor hogere spanning en 4 om langer te kunnen werken). Dus in jouw geval is het niet 18 Volt maar 36 Volt 18 *2. Best wel een zware motor. (of is het 2 x 9 ,18 wat je zegt maakt op zich niks uit, 2 in serie zijn voor spanning, tijd wat je kan gebruiken is wat een enkele batterij heeft en je verdubbelt dat door er 2 bij te zetten
 3. Sry @Jane Doe 700M2 maar in praktijk meer daar verlies ik je verhaal al. Probeer even en vertel dan hoeveel je er mee doet. Ik heb hier ook een zware benzine maaier en een elektrische ( wat gemakkelijker is voor mijn vrouw als ik niet thuis ben). In theorie zijn alle merken uitstekend. Edit : maar als je start met 1 merk is het handig om de rest daar in te volgen, meestal kan je dan de accu's uitwisselen.
 4. Dat receptje voor onrijpe vijgen kan je dat ook eens meegeven @Mellie ?
 5. December @HuubvG 😄 , maar ziet er best goed uit @Marjolein nog meer als 2 weken te gaan kan nog verdubbelen in gewicht
 6. Zoals gezegd, het is een beetje afhankelijk van apparaat, ik heb hier ook wat o.a van gardena en heel tevreden daarover, maar dat wil niet zeggen dat alles wat ze maken goed is. Een grasmachine gebruikt redelijk wat vermogen dat kan je niet vergelijken met een kantentrimmer of heggenschaar.
 7. @Jane Doe, ja daar kan ik je in volgen. maar toch even een vraagje ; "dat is piep zeg" ik ken die uitdrukking niet.
 8. IK had ook Makita aangeraden voor een vriendin, die Einhell geen idee maar laat ons weten hoe die bevalt na een paar maanden. Andere zijn hiermee ook geholpen in de keuzes die ze moeten nemen.
 9. Dat is wel heel algemeen accu tuintips, het hangt er een beetje vanaf welke toestellen. Gardena voor een grasmachine zoals @irenevb zou ik niet aanraden, ook voor de andere neem de accuduur voor de beoogde oppervlakte redelijk wat ruimer dan wat aangeraden wordt in de promotips. Voor alle geldt een reserve opgeladen accu bespaart veel ongemak.
 10. Knap hoe jullie alles meegeven aan je kinderen, "en dit is een mannetje" meeste zouden zelfs geen benul hebben wat diertje het was.
 11. Links de kleine vijgjes voor het receptje van buurvrouw, vijgenbladpompoen om cabello de angel te proberen (had ze voornamelijk gezet voor de zaden als onderstam voor komkommer en augurk volgend jaar), nog wat tomaatjes voor inmaak en een pompoentje voor soep vanavond. Lekker wat koken seffens.
 12. @Roland eigenlijk kan je dat zelf gemakkelijk testen met wat jij aan tomaten hebt staan, dit jaar is natuurlijk niet echt een referentie. Over het algemeen in mijn ervaring zijn die tomaten nog best lekker, hoe groener/kleiner je ze plukt en binnen laat rijpen hoe meer dat het gaat naar wat ik noem een "grassmaak", zowat de smaak van tomaten die je in de winter en lente in de winkel koopt, daar kan je bijna geen onderscheid maken of je tomaat of sla eet.
 13. Tja, zoiets kan redelijk lastig zijn, bijkomend hadden we toen ook al het nieuwe in dichte voorraaddozen gestoken, voor het geval ze nog ergens inzaten. Het heeft hier wel een tijdje geduurd voor ze volledig weg waren.
 14. Moeilijk te zien op die foto, is het een klein kevertje ? Iets in de genre van tabakskever of broodkever ? Die zijn ook vrij klein en kunnen zich nestelen in de voorraadkast in kruiden, rijst enz. Nadien zie je dan tal van die kleine kevertjes in huis. Ik heb het hier eens lang geleden gehad en kwam toen binnen via Hamster eten. De oplossing was toen redelijk drastisch, alle geopende eten, kruiden etc weggooien.
×
×
 • Create New...