Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Zeis


aardbeijim

Recommended Posts

Wij hebben hier ook een zeis en eerlijk gezegd zo moeilijk is het niet. Je moet een natuurlijke (!) beweging maken en je ziet vanzelf wanneer het goed gaat of niet. Even oefenen en je hebt het onder de knie. En wie dan nog verder terug wil naar de natuur of het oerleven kan ook zijn gezeisde gewas hier op de ouderwetse manier komen dorsen want die machine hebben we hier ook nog staan! Wel je eigen paard mee brengen want in tegenstelling tot wat dit filmpje beweert is dit (in dit filmpje) natuurlijk niet zoals vroeger. Vroeguh lieten ze gewoon een paard rondjes lopen namelijk.

http://www.landbouwfilmpjes.nl/mediadetails.php?key=57f3053b0bfda970db72

 

@Jorieke ik mag hopen dat je voor die les niet hoeft te betalen?

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Heerlijk met de zeis maaien, bijna meditatie. Ik heb hier 3/4 hc waarvan een deel gemaaid wordt. De eerste jaren met een bosmaaier, maar de zeis is veel fijner, niet zo'n herrie en je hebt minder de neiging om alles in 1x te doen, maar elke keer een stukje.

 

Ben je al met de bijen begonnen Jorieke?

 

Ik heb het een paar jaar gedaan en ben toen gestopt. Het kost je een halve dag per 10 dagen of per week in een deel van het jaar. Op vakantie gaan gaat dan dus niet. Ik had een idyllisch plaatje in mijn hoofd. Kasten tussen de bloemetjes en bijen die zich zelf kunnen redden, enkel wintervoeren als je honing afneemt. Pff niet dus. Ze waren bij mij ook agressief dan had ik een rijtje angels in de kap staan. Ze kropen onder neopreen manchetten die strak zaten, enz. Koningin vervangen, mocht niet baten. Heb uiteindelijk een nacht op de trauma afdeling van het ziekenhuis gezeten waar ik per ambulance 's nachts heen moest, na 2 steken. Weet waar je aan begint, en start eerst met de cursus voor je met iets begint.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...