Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik wil graag mijn rode spitskool Kalibos gaan verwerken.

Ze hebben het ontzettend goed gedaan.

Ik heb 6 hele grote kolen hiervan.

Weet iemand of de smaak anders is dan van gewone spitskool?

Beetje meer rodekool achtig wellicht?

Ik zou er graag rode zuurkool van maken.

(Zou iemand mij nog eens willen PBen hoe dat precies moet?

Vorig jaar mislukt, bleek vocht bij te moeten, wist ik niet.

Dus gewoon de ingrediënten en dan stap voor stap .

Ik zou daar erg blij mee zijn. )

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

wij hadden een andere rode spitskool, soort weet ik niet meer, die smaakte net als gewone spitskool

 

zuurkool maken: simpel en iets minder simpel

 

wij hebben ze allebei geprobeerd en dat gaat prima , netjes en schoon werken, geduld (pot niet openen voordat er een week of 4 voorbij zijn)

Geplaatst:

Dat water komt uit de kolen zelf, het zout trekt het er uit.

Door het aanstampen en tegelijk ook kneuzen van de gesneden kool gaat het nog sneller. Na een kwartiertje stond bij mij het water boven de stenen, toen heb ik er het deksel op gezet en het waterslot volgegoten.

Al elke keer goede zuurkool gehad.

Als er zich een dun wit laagje vormt op het water dan kan dat geen kwaad, het is kaam. Dat er eerst afscheppen voor ge zuurkool neemt.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:
netjes en schoon werken, geduld (pot niet openen voordat er een week of 4 voorbij zijn)

 

Moet je niet na een week of 2 de eventeel aanwezige schimmel eraf scheppen?

of doe jij dat controleren na 4 weken?

"Natura non nisi parendo vincitur "

Geplaatst:

@ Willy

klopt, het koolsap is meestal voldoende, water bijvoegen kan geen kwaad hoor, als je er een beetje zout in doet

wij doen er alleen wat water bij met 1 % zout als we al uit de pot aan het eten zijn om de kool onder te houden

Geplaatst:
netjes en schoon werken, geduld (pot niet openen voordat er een week of 4 voorbij zijn)

 

Moet je niet na een week of 2 de eventeel aanwezige schimmel eraf scheppen?

of doe jij dat controleren na 4 weken?

 

nee, we controleren het nooit de eerste weken, we hebben ook nog nooit kaam gehad

Geplaatst:

Ah duidelijk Rob0,

ik had het er vorig jaar wel op staan , na wat speuren op het net lees te toch vaak controleren na 10-14 dgn .. vandaar.

Laat ik em nu ook 4 wk ongemoeid staan,

"Natura non nisi parendo vincitur "

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Geen idee, nog niet gekeken.

Brubbelt goed, dus zal wel goed gaan?

Zal van de week eens kijken.

Kalibos kolen gaan heel erg goed trouwens.

Lichter qua kleur dan rodekool, heel mooi.

Forse kolen.

7,5 liter pot vol met 1 kool..

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

  • 1 year later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...