Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Vandaag even gegraven aan de aardappelen en er 2 uitgepeuterd.

Aan moeder de vrouw gevraagd of ze groot genoeg zijn voor consumptie en jawel ze gaf groen licht.

Vanavond ga ik een half kiloke rooien.

 

img0298fp.jpg

Geplaatst:

Dat zal vast gesmaakt hebben, Borsalino! Smaken die rode aardappels veel anders dan de 'gewone'?

 

Ik heb halfvroege aardappel in de tuin staan. Het loof staat er al mooi bij. Vanaf wanneer kunnen ze geoogst worden? Ik had namelijk begrepen (o.a. uit dit topic) dat je ook eerder kunt oogsten (voor 1 maaltijd bijvoorbeeld) en je niet hoeft te wachten tot het loof gaat hangen.

En hoeveel oogst kun je van een kg pootaardappels verwachten? Ik heb de aardappels nogal impulsief gezet, zat niet in de planning.

Geplaatst:

Elke patat heeft zijn culinaire smaak, is wat je lust.

Ik poot niet per kilo, maar per stuk, dus weet het niet, hangt natuurlijk van de grote af van je plantgoed.

 

Als het voor directe consumptie rooi je als ze naar je mening groot genoeg zijn.

 

Afsterven van het loof is om de aardappel zijn rijpheid te geven, dus om te kunnen bewaren.

 

Ik heb vandaag gerooid na amper 66 groeidagen, ze stonden tot ongeveer half april onder vliesdoek bogen.

 

Mijn buur heeft ze zelfde datum gezet, doch zonder afdekking, kunnen we verschil in rooidagen bemerken.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...