Borsalino Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Vandaag even gegraven aan de aardappelen en er 2 uitgepeuterd.Aan moeder de vrouw gevraagd of ze groot genoeg zijn voor consumptie en jawel ze gaf groen licht.Vanavond ga ik een half kiloke rooien. Quote
jasmin Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Dat zijn toch weer die mooie momenten waar je het voor doet, toch? Maar je brengt me op een idee... snel de aardappels rooien, ivm de komende nachtvorst.. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Borsalino Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 De oogst van vanavond maar liefst 680 gram nieuwe petatjes.Dat wordt smullen morgen. Quote
freggel Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Dat zal vast gesmaakt hebben, Borsalino! Smaken die rode aardappels veel anders dan de 'gewone'? Ik heb halfvroege aardappel in de tuin staan. Het loof staat er al mooi bij. Vanaf wanneer kunnen ze geoogst worden? Ik had namelijk begrepen (o.a. uit dit topic) dat je ook eerder kunt oogsten (voor 1 maaltijd bijvoorbeeld) en je niet hoeft te wachten tot het loof gaat hangen.En hoeveel oogst kun je van een kg pootaardappels verwachten? Ik heb de aardappels nogal impulsief gezet, zat niet in de planning. Quote blog/freggel/
Borsalino Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Elke patat heeft zijn culinaire smaak, is wat je lust.Ik poot niet per kilo, maar per stuk, dus weet het niet, hangt natuurlijk van de grote af van je plantgoed. Als het voor directe consumptie rooi je als ze naar je mening groot genoeg zijn. Afsterven van het loof is om de aardappel zijn rijpheid te geven, dus om te kunnen bewaren. Ik heb vandaag gerooid na amper 66 groeidagen, ze stonden tot ongeveer half april onder vliesdoek bogen. Mijn buur heeft ze zelfde datum gezet, doch zonder afdekking, kunnen we verschil in rooidagen bemerken. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.