Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vandaag even gegraven aan de aardappelen en er 2 uitgepeuterd.

Aan moeder de vrouw gevraagd of ze groot genoeg zijn voor consumptie en jawel ze gaf groen licht.

Vanavond ga ik een half kiloke rooien.

 

img0298fp.jpg

Posted

Dat zal vast gesmaakt hebben, Borsalino! Smaken die rode aardappels veel anders dan de 'gewone'?

 

Ik heb halfvroege aardappel in de tuin staan. Het loof staat er al mooi bij. Vanaf wanneer kunnen ze geoogst worden? Ik had namelijk begrepen (o.a. uit dit topic) dat je ook eerder kunt oogsten (voor 1 maaltijd bijvoorbeeld) en je niet hoeft te wachten tot het loof gaat hangen.

En hoeveel oogst kun je van een kg pootaardappels verwachten? Ik heb de aardappels nogal impulsief gezet, zat niet in de planning.

Posted

Elke patat heeft zijn culinaire smaak, is wat je lust.

Ik poot niet per kilo, maar per stuk, dus weet het niet, hangt natuurlijk van de grote af van je plantgoed.

 

Als het voor directe consumptie rooi je als ze naar je mening groot genoeg zijn.

 

Afsterven van het loof is om de aardappel zijn rijpheid te geven, dus om te kunnen bewaren.

 

Ik heb vandaag gerooid na amper 66 groeidagen, ze stonden tot ongeveer half april onder vliesdoek bogen.

 

Mijn buur heeft ze zelfde datum gezet, doch zonder afdekking, kunnen we verschil in rooidagen bemerken.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...