Jump to content

Borsalino

Members
 • Posts

  2,787
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Borsalino

 1. Nu was ik daarstraks snijselder, laurier, dragon, tijm, salie, rozemarijn en oregano gaan halen voor de kalfstong in Madeira morgen, vergeet ik toch fotokes te maken zeker. Ineens maar komkommers meegenomen. Kleinzoon was me voor en vrat de snoeptomaatjes voor mijn neus op, de Zebra's vindt hij het lekkerst, in tegenstelling van schoonmoeder die ze allemaal lust 🤢😝
 2. Dat die nog niet helemaal opgeroest was na al die jaren. Mooie recyclage......?....
 3. Bedankt mannen. Ja schoonmoeder is er als de kippen bij, ze is al 80 maar eten als een varken..........
 4. Na enkele jaren terug van weg geweest. Nu was er eerst het tuincomplex dat sloot om pas na enkele jaren terug open was en toen geen zin meer door verslechterde gezondheids problemen. Eind vorig jaar kocht de dochter een nieuw groter huis en wat stond daar in de tuin, een oude houten serre van 3 x 6. Dat moest ze maar 1 keer vragen om er tomaten in te zetten. Nu was het dat ik eerst nog mee de woning gerenoveerd heb en weinig tijd had doordat ik nog herstellende was van het beest K genoemd. Ondertussen na ruim een jaar volledig hersteld, die mij persoonlijk ooit ontmoet hebben gaan me niet herkennen, nog 68 kilo......... De conditie is terug doch een versleten rug en een derde heupprothese die weer mankementen vertoont doen me niet alles te kunnen zoals vroeger. Genoeg gezeverd over mij.......... Heb met de serre moeten wachten door de Corona voor de tuincentra terug open waren voor plantjes. Heb wat tomaten, paprika en komkommers gezet. Tussen de planten wat sla en selder en kruiden. Alles groeit redelijk afgezien van de uitgeputte grond, dat is werk voor volgend jaar. Achter de serre in het oude kippenren wat courgette kool en selder gezet, groeit niet fameus door schaduw boom die nog weg moet. Ondertussen al 3 weken volop snackkomkommertjes en massa's gewone. De eerste snacktomaatjes ook al volop geplukt. De vleestomaten nog niet rijp.
 5. Senne, oppassen met te zeggen bloemtrossen verwijderen, zet je best bij dat het om doordragers gaat. Zie al ene zijn bloemtrossen van 1maaldragers verwijderen..............................................
 6. Nog steeds te koop, effe omhoog schoppen, recht in het mandje zou Boskamp zeggen......................................
 7. 1 onverwarmde 59X39X24 CM = 10€ 1 verwarmde zonder dimmer of thermostaat 59X39X24 CM = 30€ Alles in 1 koop = 35€ Af te halen te Deurne België, Kan ook met Kiala verstuurd worden, 4.50€ in België en naar Nederland 7.50€.
 8. Dat is overbemesting, teveel bemesting gegeven enkele dagen voor het verschijnsel zich voordeed!? Ziet er terminaal uit, overvloedig uitspoelen, indien met vaste meststof gewerkt deze proberen weg te nemen. Indien er al vruchtjes zijn controleren of deze nog hard aanvoelen, zijn deze echter sponsachtig dan einde verhaal, komt dan voor de vrucht niet meer goed. Bij eerste mestgift na 5 weken beter kristalon halve dosis geven, aardbeiplanten zijn zoooooooooooo gevoelig aan teveel meststoffen. Doet me trouwens herinneren aan mijn buurman op de ex-tuinen, die leerde het nooit en gooit elke jaar opnieuw aftreksel van koeiemest recht op de plant. Kan je vergelijken of je zou een emmer zoutzuur over je eigen kop kieperen!
 9. Broeiveur maken,klestnat gieten, gronddoek erover met gaten in voor de planten. Plantjes erin als ze iets van 15cm groot zijn. Bogen erover en gaatjesplastiek erover spannen, succes verzekerd. Vanaf het te warm wordt overdag en s'nachts het boven de 15° blijft de gaatjesplastiek weglaten. Indien al bloemen bij koude als de gaatjesplastiek er nog over staat, overdag openleggen om de bijen en hommels toe te laten. Had vorig jaar veel watermeloenen en suppergrote, moest er echt mee gaan leuren en je zag de mensen denken, daar edde diene zot weer met zijn watermeloenen.
 10. Ik breek die er altijd af, er zijn slapende ogen die nog gaan uitlopen.
 11. Te Koop preiplanter voor 20 eurokes. Enkel af te halen Deurne, België.
 12. Te Koop 2 propagator's, 1 met verwarming en elektronische digitale thermostaat. De andere zonder verwarming. http://www.vlaamszaadhuis.com/winkel/details/verwarmde-propagator-elektronische-digitale-thermostaat/tuinartikelen/propagators/ http://www.vlaamszaadhuis.com/winkel/details/propagator-niet-verwarmd-60/tuinartikelen/propagators/ Het duo samen voor 100 Eurokes. Enkel af te halen te Deurne, België.
 13. Frans ben met zulke soort lamp begonnen, had ergens het juiste kleurspectrum ervan maar heb die enkele maanden geleden weggegooid. Ben al na enkele maanden overgegaan op TL lampen die beter resultaat gaven, meer oppervlakte belichting tegen de genaamde lamp, deze gaf minder m² per watt. Ik zag ook betere groeiresulaten met de TL lampen.
 14. Dat is puur goud spruitekoppen. Vroeger kwam hier een oud menneke de spruitekoppen vragen aan iedereen, we dachten weer zone ouwe vrek die alles opvreet. Tot we zelf eens spuitekoppenstoemp gingen eten. Veel lekkerder dan de spruiten zelf. Dat oud menneke heeft vanaf dan geen spruitekoppen meer gekregen, ze gingen door ons eigen darmkanaal....................... Zette toen ook meer spruiteplanten, net om meer spruitekoppen te hebben.
 15. Zoals Urbanus zou zeggen Willy "goe poeier" diene Kristalon Is een groot verschil waar per plant maar 2 of 3 aanhangen, deze zijn stukken groter dan waar er een 5 of meer aanhangen. In feite denk ik dat er evenveel kilo's per plant meloen vanaf te oogsten valt. Die er nu nog aanligt is een plant met maar 1 meloen. Het is het ras Magenta, wel zeer duur zaad, aan diene prijs wil ik ook wel doneren Trouwens ge hebt ze toch zelf zien liggen en hangen Willy!
 16. Vandaag kom ik wel mijn kot niet meer uit
 17. Voor wat naar den hof gaan goed kan zijn, was iemand om een blauwe ton te kopen, weeral 10€ in de pokket Er lagen nog 2 grotere-zwaardere, de kleinste afgedaan, wegen ter plaatse ging niet, de weegschaal gaf telkens een error, en met een plank onder de weegschaal was door de zon het display niet te lezen. Dan maar de lichtste geoogst. Dus er is nog een zwaardere op komst, die mag nog aandikken Die gaat hopelijk over de 4 kilo gaan. Voorlopig nog maar 3.626 Kg
 18. Heb op den hof nog een zwaardere liggen peins ik, ga der ineens om. Dat record van Willy gaat niet lang stand houden
×
×
 • Create New...