cees7274 Geplaatst: 8 oktober 2014 Geplaatst: 8 oktober 2014 Hallo ik vermoed dat het dwergkwee appeltjes zijn, die ik uit het plantsoen heb geplukt maar weet het niet helemaal zeker. Zie foto. Maar dan nog. Kan ik die op dezelfde manier gebruiken als de normale kweepeer? (jam?) Cees Quote
Bit Geplaatst: 8 oktober 2014 Geplaatst: 8 oktober 2014 zie bv : http://en.wikipedia.org/wiki/Chaenomeles Te gebruiken voor jams, likeur enz. Schijnt niet lekker te zijn onbewerkt te eten.Ik weet dat Jorieke van dit forum er wel wat mee doet. Is vast een topic over.Wordt ook wel genoemd : dwergkwee, of japanse wilde kwee enz. Chaenomeles dus. Is een groep van een aantal soortjes. Quote
cees7274 Geplaatst: 8 oktober 2014 Auteur Geplaatst: 8 oktober 2014 Die Bit, zou bijna denken dat hij overal verstand van heeft Quote
cees7274 Geplaatst: 9 oktober 2014 Auteur Geplaatst: 9 oktober 2014 vandaag even een paar geschild en gekookt. Fris-zurig. Misschien lekker in combinatie met de annanaskers als Jam. Maar veel pit en weinig vlees. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 9 oktober 2014 Geplaatst: 9 oktober 2014 Met pit en schil en al koken, lekker laten trekken, en dan van het sap (en suiker) een mooie gelei koken. Ik vind het naar abrikozenjam (of gelei dan...) smaken. dwerg-kwee-t605.html Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
cees7274 Geplaatst: 9 oktober 2014 Auteur Geplaatst: 9 oktober 2014 Dank Jorieke. Die paar stukjes zitten nu al in de appelmoes. Die toch al erg dun was, dus ook zes bananen. Is nu meer een fruithapje Geldt de tip voor alle soorten, of is er nog sierkwee waar je beter vanaf kan blijven? Voor zover je weet? Quote
cees7274 Geplaatst: 16 oktober 2014 Auteur Geplaatst: 16 oktober 2014 Daar kwam ik nog wat informatie tegen van houtwal.be "Let op bij de verwerking dat u eerst de pitten verwijderd, zodat een bittere (slechte) smaak voorkomen wordt. De pitten moeten er zeker uit, want die bevatten sporen van (giftige) blauwzuurglycosiden." Oeps Nou ja, ik leef noch Quote
Jorieke123 Geplaatst: 17 oktober 2014 Geplaatst: 17 oktober 2014 Huh? Nou ik kook ze mee hoor, en de gelei is heerlijk, we hebben al een paar potten leeg . Vreemd. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
bio-fee Geplaatst: 17 oktober 2014 Geplaatst: 17 oktober 2014 Worden blauwzuurglycosiden niet onschadelijk gemaakt door koken? Dat dacht ik, maar ik weet het niet 100% zeker... Quote
RvO Geplaatst: 19 oktober 2014 Geplaatst: 19 oktober 2014 [...] Worden blauwzuurglycosiden niet onschadelijk gemaakt door koken? Dat dacht ik, maar ik weet het niet 100% zeker [...]Ik dacht van niet, maar weet het ook niet zeker.Overigens zitten blauwzuurverbindingen in veel meer levensmiddelen. De bekendste zijn misschien wel amandelen (en dus ook marsepein). Weet je ook weer hoe blauwzuur ruikt en smaakt. Waarschijnlijk ten overvloedeGiftig is een relatief begrip. Het gaat altijd om de hoeveelheid die je binnenkrijgt. Ook water is giftig als je teveel in korte tijd drinkt. Quote
cees7274 Geplaatst: 20 oktober 2014 Auteur Geplaatst: 20 oktober 2014 mmm...hoe dan ook; ik ben er ondertussen achter de smaak van de dwergkwee zoveel meer intenser is dan die van de gewone kweepeer. Jeetjemina. Het lijkt wel alsof alle smaak van de hele gewone peer geconcentreerd is in een balletje van 3 cm. Ik ga wat winterstekken proberen. Ben verkocht! Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.