Jump to content

cees7274

Members
 • Posts

  211
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by cees7274

 1. Hoi allen, Ben ik voor Kerst toch vergeten om de spinazie af te dekken. Deze staat in de koude kas. Iemand enig idee of ik me nu echt zorgen moet gaan maken? Of kan de spinazie wel tegen een stootje en groeit die gewoon rustig verder? groetjes Cees
 2. Ah ja, ik kon niet meer op de "Hollandse" naam komen. Maar om het volledig te maken: het is dus onvervalst Bredaos, net als "errebeejzie".
 3. Hoi. zie bijlage. Zo doe ik het. qua extra informatie, uhhh...moet ik nog ff overnadenken.
 4. Jorieke, houd je ons op de hoogte? Ben wel benieuwd naar het zaai-experiment, sportechtheid etc. Die met de witte bloemen, zoals mijn voorganger in dit forum aanstipte, vond ik bij de Intratuin. Ik heb hem laten staan, omdat er wolluis op zat anders had ik het zeker gedaan. Weet niet of het nog zo is, maar ze zijn dus in de aanbieding (stond niet bij de plant, kwam ik bij de kassa pas achter). 25% korting. dus uiteindelijk, 4,5 euro voor mooie best volle planten. Verder nog wat stekken uit het plantsoen getrokken waar ze toch wat in de verdringing stonden. Maar even kijken of die aanslaan, dan heb ik straks mijn eigen haag hoef ik niet meer heel de stad door te fietsen en in alle plantsoenen te plukken. (Die blikken van mensen af en toe.... )
 5. Volgens mij had ik nog een update beloofd. Nou dat kan kort Hij is dood. Van de een op de andere dag bladeren verdord en slaphangend.
 6. Als ik nog een tip mee mag geven: Vlierbes. (wel ff die bes koken natuurlijk). Die vind ik wel in een weerstandsthee horen... Heb je de bes niet: een flesje kost bij de Tuinen 4,99 vond ik zelf naar verhouding niet zo heel duur.
 7. Een grote pot sambal. Nogal grof, omdat de keukenmachine het begaf. (By the way: iemand enig idee of er gevaar voor botulisme bij kan komen?)
 8. mmm...hoe dan ook; ik ben er ondertussen achter de smaak van de dwergkwee zoveel meer intenser is dan die van de gewone kweepeer. Jeetjemina. Het lijkt wel alsof alle smaak van de hele gewone peer geconcentreerd is in een balletje van 3 cm. Ik ga wat winterstekken proberen. Ben verkocht!
 9. wat mij betreft een volkomen mislukking, ze zien er uit als afgekloven ikea potloodjes Volgende keer een zonnigere plek proberen. Niet tussen de appelbomen
 10. Daar kwam ik nog wat informatie tegen van houtwal.be "Let op bij de verwerking dat u eerst de pitten verwijderd, zodat een bittere (slechte) smaak voorkomen wordt. De pitten moeten er zeker uit, want die bevatten sporen van (giftige) blauwzuurglycosiden." Oeps Nou ja, ik leef noch
 11. Moeilijke kiemer hoor...voor dat het echt een stevige plant is...pfff
 12. Wat ik zelf zou doen: mengen met cocosolie. Verder inderdaad het resume van het linkje. Wonderfull simpel
 13. Moeten het perse potten zijn? Ik had dit jaar goede aardappelervaringen (notabene beter dan in de volle grond) met aardappels en de 'bigshoppers'. Volgend jaar heb ik minder ruimte voor kolen, dus dat worden heel veel bigshoppers. (Door ze naast het aardbeienbed te zetten, houd ik daar het onkruid ook wat weg. Handig! )
 14. Volgens mij houd je niet veel over. Er zijn maar weinig (goed verkrijgbare) paddestoelen die het op conifeer doen...Anders had ik allang heel de buurt hier onder geent...
 15. Dank Jorieke. Die paar stukjes zitten nu al in de appelmoes. Die toch al erg dun was, dus ook zes bananen. Is nu meer een fruithapje Geldt de tip voor alle soorten, of is er nog sierkwee waar je beter vanaf kan blijven? Voor zover je weet?
 16. vandaag even een paar geschild en gekookt. Fris-zurig. Misschien lekker in combinatie met de annanaskers als Jam. Maar veel pit en weinig vlees.
 17. Die Bit, zou bijna denken dat hij overal verstand van heeft
 18. Hallo ik vermoed dat het dwergkwee appeltjes zijn, die ik uit het plantsoen heb geplukt maar weet het niet helemaal zeker. Zie foto. Maar dan nog. Kan ik die op dezelfde manier gebruiken als de normale kweepeer? (jam?) Cees
 19. Dag Bit als ik het nu niet uitbuig -onbereikbare plek- is de kans dan substantieel groter dat het niet uitgroeit tot een vruchtbare tak? Cees
 20. Dank jullie. daar kan ik waarschijnlijk wel wat mee. In eerste instantie was ik eigenlijk gelijk 'verliefd' op de pinova, tot ik al lezende ontdekte dat deze toch wel ziektegevoelig is. Ik zal het nog wat verder bekijken, maar ondertussen ben ik al begonnen met de snoei van de Goudrenette. (Ja vroeg, weet ik. Maar gaat altijd goed ).Wat ik me nog afvroeg: als ik hier en daar een waterloot laat zitten, kan deze dan in de toekomst uitgroeien tot een vruchtdragende tak? Ik las op internet dat dat bij pruimebomen wel zo werkt. Appels kon ik echter niet vinden... Thanks again!
 21. Ha, Hij doet het goed hoor, de foto volgt nog. Blad blijft ook mooi in perspectief, dus klein. Wat niet goed lukt is 'luchtwortels' maken. Op de een of andere manier verdorren die (alhoewel afgedekt met potscherf). Ik hoop vandaag nog wat mos te verzamelen, zodat als ik een keer vergeet om te sproeien, het mos de boel nog een beetje vochtig houdt. Ja, je moet sproeien. Water geven is niet echt handig, dat loopt er zo af Daarnaast vandaag nog wat andere paprika's en pepers uit de volle grond halen. Kijken wat die gaan doen.
 22. Hallo allemaal om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ja, ik heb het forum en andere internetpagina's doorgelezen. Maar ik kom er niet echt meer uit met de criteria die ik zelf gesteld had. Zou fijn zijn als er wat mensen mee konden denken in een appelboom keuze... Zijn er overigens ook mensen die ervaring hebben met fruittuin.com? Een van de weinige waarbij de verzendkosten nog echt betaalbaar zijn. Mijn belangrijkste criteria waren deze: zelfbestuiver hard / knapperig vruchtvlees (hekel aan melig!) Lange bewaartijden 'De appel' kan ik dus niet vinden, maar het zou fijn zijn als iemand mij verder op weg kon helpen In principe ga ik voor halfstam, maar een struikvorm zou ook nog kunnen. Mijn huidige bomen zijn alledrie Goudrenetten, maar op leeftijd. Bovendien denk ik, het commentaar van de buren in acht nemend, dat ik er volgend jaar nog maar een heb...Da's genoeg voor de appelmoes. Maar nu nog een lekkere handappel....Liefst een zomer en een winterras.. Alvast bedankt he! ps: ik kom eigenlijk ook niet goed achter de vraag wat nu beter is wortel- of potgoed?
 23. ha die ho ik mis toch wat in dit draadje. Als je uitgaat van de gedachte dat een plant UV nodig heeft (bewezen feit toch, ik leerde het op de lagere school waarom zou je er dan geen UV licht bij voegen? Ik heb hier de opstelling 32 watt led (tegenwoordig, bijvoorbeeld bij Hornbach al te krijgen in TL vorm. Ik heb een wat ouderwetsere vorm van een tientje; een verzameling lampjes in een buis, wat je met enige fantasie ook een TL kan noemen) en......een TL van 18 watt met UV licht. Uit de aquariumzaak. Dat was een vrij duur lampje, ik dacht iets van 15 euro) Combinatie LED + UV is geniaal. Plantjes gaan als een speer.
 24. Mijn ervaring met bonsai is niet zo heel groot, maar toen ik wat foto's op het internet zag kon ik het niet laten om het zelf eens te proberen en mijn eerste bonsai paprika is nu een feit! (Zie foto) Niet echt een vraag dus in deze forumbijdrage, maar meer iets dat ik leuk vind om te delen wellicht breng ik nog anderen op ideeën... Alhoewel... Benieuwd wat jullie ervan vinden. Nog tips om 'm de winter door te krijgen? Hij staat nu op het oosten gericht en moet het doen met wat weinig daglicht, nadat hij onder UV licht is opgekweekt. Het is overigens nog niet af, ik wil nog mooie luchtwortels creëren en een moslaag....
 25. Dank je wel Appelvrouw. Het zal erom spannen. Ze staan naast de kas die ik nog uit moet graven....Hopelijk kan ik het bed heel houden, maar eea is erg dichtbij elkaar gepland. (Het lijkt mijn eigen tuin wel -) groet, Cees
×
×
 • Create New...