Geplaatst: 6 februari 201510 j Ik heb twee azijnpotten gekocht met kraan bij keukenkeramiek maar deze blijven maar lekken.Ik heb de kurken en kranen 24 uur in het water gedaan en daarna in de potten gestopt.Eerst met gewoon water uitgeprobeerd en na twee dagen lekte deze niet meer.Nu zit de azijnmoer erin en blijft de kurk en ook het kraantje maar lekken.Heeft iemand misschien een oplossing cq. idee hoe dit op te lossen is?
Geplaatst: 6 februari 201510 j Bij mij precies hetzelfde !! Maar ik heb het idee dat het uiteindelijk wel minder wordt. Het hangt er ook vanaf hoe ver het kraantje in de kurk zit en hoever je het kraantje aangedraaid hebt heb ik het idee. Wat ik wel gedaan heb is een paar weken geleden toen ik toch de azijn in een bewaarpot wilde doen, dat ik de kurk en de kraan uit de pot losgemaakt heb, alles omgespoeld en de kurk weer in de pot, goed aangedrukt, daarna het kraantje er weer in en tot de bovenkant van de pot gevuld met water en daarna steeds een klein stukje aan het kraantje gedraaid tot ie praktisch niet meer lekt. Nu nog maximaal 1-2 druppels per dag. Mijn azijnpotten zijn niet via keukenkeramiek, die heeft mijn zus gepottenbakt.
Geplaatst: 6 februari 201510 j De eerste keer dat ik zoiets lees, Azijn potten? hoe ze er uit zien? ik heb wel een idee maar of dat de juiste is weet ik niet. Maar heb je ook nog een foto van zo’n pot…. En wat is het voordeel van een azijn pot en een gewone fles azijn. De fles lekt namelijk nooit.
Geplaatst: 6 februari 201510 j Ries, als je kijkt op keukenkeramiek.nl en je scrollt in het linkerrijtje kun je azijnpotten aanklicken
Geplaatst: 6 februari 201510 j Ik ben gaan kijken bij wijnkruiken, ben ook gaan googlen naar zelf azijn maken , heb gezien dat je de restjes wijn langs boven in de pot kiepert en lang het kraantje de azijn er uit haalt. Maar dat je de moederkoek er in moet laten (bah )Maar goed dat is een manier die leuk is en toch zeker voor iemand die gewoon een fles wijnazijn koopt die naar mijn gedachte niet lekt, maar goed dat was een onwetende Ries.
Geplaatst: 6 februari 201510 j Beste Ries, ben je hier al vies van? En eet je wel Filet Americain? Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.