Jump to content

Nynkef

Members
 • Posts

  1,542
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Rotterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik had mooie grote tenen gepoot in oktober en die vorige week geoogst. Helaas zijn het maar 2 bollen met tenen geworden, de rest allemaal solo's. Volgens Bit komt dit omdat ik ze te vroeg geoogst heb maar dat weet ik nog zo net niet. Het loof was duidelijk aan het afsterven. Ik heb wel een stuk of 40 broedbolletjes, die heb ik alvast in een potje met grond gezet, ik weet nog niet of ik die echt uit ga planten. Ik zal tijd maken om dit hele topic door te lezen om te kijken wat jullie ervaringen daarmee zijn.
 2. Da's prima, laat het van te voren maar even weten. Als ik niet thuis ben op het moment dat je komt kan ik het in een potje voorthuis zetten, dan kun je het gewoon oppikken. Als er meer mensen een moer willen moeten ze maar even gillen, ik heb er een stuk of 4.
 3. Jammer dat je zo ver weg woont Farfafiore (ik woon in Rotterdam) anders had je zo een moer van mij mogen hebben. Per post heb ik 2 keer gedaan, maar daar waren de postbodes niet blij mee, het was toch gaan lekken ...
 4. Ik heb voorheen regelmatig vlees gedroogd voor mijn honden, maar heb de machine met droogrekken alweer een jaar niet gebruikt. Minstens. Heb trouwens 2 droogmachines, met in totaal 8 goeie rekken en een paar waarvan alleen de rand nog goed is, daarin kun je dus makkelijk grotere stukken vlees of kruiden leggen zonder ze plat te drukken en met genoeg luchtcirculatie. Ik wil ze verkopen voor €25,- totaal. Iemand interesse ? Stuur medan svp een peebeetje, anders zie ik het misschien niet omdat ik niet meer zo vaak hier aanwezig ben
 5. Ik heb eergisteren alle knoflook geoogst. Door de roest waren de stelen al losgekomen van de bollen en ook de bollen waren al aan het uitdrogen in de grond. Viel zwaar tegen allemaal..
 6. we hebben afgelopen zondag courgettesoep met kip gegeten, na het pruttelen met knoflookteentjes was er kippenbouillon bij gedaan en stukjes kip. Erg lekker. Oja, ook een lepel creme fraiche.
 7. ik had 7 of 8 olifantentenen geplant en helaas maar 2 bollen geoogst en ze waren ook niet groot geworden. Heb ook 3 solo's geoogst, die waren zo groot als een pruim.
 8. Ik heb rode bietjes gezaaid, koriander en paarse basilicum. De bietjes komen te staan waar de aardappels gerooid zijn. De andere 2 blijven in pot.
 9. Ik heb een deel van de knofloken een week geleden geoogst, vanwege de roest. Ze zijn erg klein helaas... De rest, ook vol met roest, ga ik eind deze maand oogsten. Hopen dat die groter zijn....
 10. Ik heb 2 van de knofloken die dus vol zitten met roest geoogst en eigenlijk viel het me nog dik mee ! Sowieso was het gedeelte van de plant onder de grond nog mooi groen en ook heel fris, ook de bolletjes zien er al keurig uit. Nog wel klein, maar het valt me helemaal niks tegen. Dat geeft me nog wat hoop voor de oogst !
 11. Mochten mensen een wijnmoer willen hebben, ik heb er een paar over. Morgen ga ik de pot aftappen en opnieuw vullen met wijn. Qua azijnoogst verwacht ik niet heel veel, misschien een 200 ml ofzo, maar ik heb wel mooie moeren !
 12. De planten staan er prima bij, heb al een paar bloemen gezien ook. Wij eten geen aardappelen meer, dus de oogst wordt verdeeld tussen schoonouders en buren
 13. Hier zijn de planten zo'n 70 cm hoog, maar nog geen bloemetjes te zien. Maakt elk ras bloemetjes ??
 14. Heb gisteren 6 bloemkoolzaadjes gepoot. Wie weet komt er wat uit !
×
×
 • Create New...