Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

zure pastasaus


achtertuinier

Aanbevolen berichten

Ik heb geprobeerd eigengemaakte pastasaus te bewaren in glazen potten met schroefdeksel. Alles zoveel als mogelijk goed gereinigd en gloeiend heet in de potten gedaan. Potten omgekeerd om vacuüm te trekken. Maar na enkele weken bleek onderin de pot een witgele "smurrie" zichtbaar die vervolgens de hele saus zuur van smaak heeft gemaakt. Wat is er mis gegaan en hoe te voorkomen in de toekomst?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat de potten toch niet echt schoon genoeg waren, of er is tijdens het vullen iets niet goed gegaan..

 

Ik was mijn potten altijd eerst een keer in de afwasmachine, dan nog een keer met de hand met Soda. Voor het vullen zet ik de potten +/- 30min bij 200C in de oven. Uit de oven meteen afvullen en deksel er op. De deksels doe ik niet in de oven omdat daar vaak zo'n kunststof laagje in zit. De deksels gooi ik in een pan kokend water voor een half uur.

Denk er aan dat als je een trechter oid gebruikt bij het vullen, dat die ook schoon moet zijn. Die gaat bij mij ook in de pan kokend water.

 

Maar ook dit geeft allemaal geen garanties, had van de week twee potten met courgette soep die op knallen stonden.

Oh en die geur toen ik ze open maakte....

Misschien kwam dat wel omdat daar wat kip van de bouillon in zat?? Heb nu net 6 potten pompoensoep (zonder vlees) gemaakt, benieuwd hoe die zich houden...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...