Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

zure pastasaus


achtertuinier

Recommended Posts

Ik heb geprobeerd eigengemaakte pastasaus te bewaren in glazen potten met schroefdeksel. Alles zoveel als mogelijk goed gereinigd en gloeiend heet in de potten gedaan. Potten omgekeerd om vacuüm te trekken. Maar na enkele weken bleek onderin de pot een witgele "smurrie" zichtbaar die vervolgens de hele saus zuur van smaak heeft gemaakt. Wat is er mis gegaan en hoe te voorkomen in de toekomst?

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat de potten toch niet echt schoon genoeg waren, of er is tijdens het vullen iets niet goed gegaan..

 

Ik was mijn potten altijd eerst een keer in de afwasmachine, dan nog een keer met de hand met Soda. Voor het vullen zet ik de potten +/- 30min bij 200C in de oven. Uit de oven meteen afvullen en deksel er op. De deksels doe ik niet in de oven omdat daar vaak zo'n kunststof laagje in zit. De deksels gooi ik in een pan kokend water voor een half uur.

Denk er aan dat als je een trechter oid gebruikt bij het vullen, dat die ook schoon moet zijn. Die gaat bij mij ook in de pan kokend water.

 

Maar ook dit geeft allemaal geen garanties, had van de week twee potten met courgette soep die op knallen stonden.

Oh en die geur toen ik ze open maakte....

Misschien kwam dat wel omdat daar wat kip van de bouillon in zat?? Heb nu net 6 potten pompoensoep (zonder vlees) gemaakt, benieuwd hoe die zich houden...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...