Jump to content

MartinH

Members
 • Posts

  495
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MartinH

 1. Dit jaar voor het eerst Red Samurai wortels gezaaid (van Premier Seeds, UK). Het zijn echt grote planten geworden. Er begonnen zich zelfs al bloemknoppen te vormen dus ik dacht dat ze wel klaar voor de oogst zouden zijn. Toen ik er echter een paar uittrok bleken ze helemaal geen wortel gevormd te hebben.. De andere soorten wortels in hetzelfde vak hebben al wel een aardige wortel gevormd. Heeft iemand ervaring met dit ras?? Ik heb de bloem knoppen er nu maar uitgeknipt, hopelijk groeit er nog iets aan...
 2. Overheating, dat zou best kunnen. Hij staat in de vensterbank in de volle zon, die gisteren nogal heet was... Bedankt voor jullie antwoorden. 👍
 3. Een paar dagen geleden heb ik een stekje van de zoete aardappel in de aarde gezet. Vanmorgen zag ik iets wits op de bladeren. Zijn dit eitjes?? Zou ik dit met Spruzit kunnen behandelen??
 4. Ik heb afgelopen herfst/winter mijn kippen laten scharrelen in mijn moestuin. Dat heeft een geweldig effect gehad op de onkruid groei. Had ik afgelopen jaren heel veel last van onkruid, dit jaar is het wel zo'n 80% minder. Dat wat er nu nog boven komt is voornamelijk heermoes en nog wat klein spul her en der, dat is eenvoudig weg te plukken. Veel kippen heb je niet nodig, ik heb 7 kippen en een stukje grond van 350m2 en ze hebben het de hele tijd kaal gehouden. De bemesting kreeg ik er gratis bij Niks geen chemicaliën nodig..
 5. Schroeven er in.... Dat ik daar niet zelf op gekomen ben, super idee, ga ik meteen doen
 6. Waarom niet op de grond?? Goede vraag... ik weet het niet Stapelpallets worden op een gewone pallet gestapeld, dus dat heb ik dan maar gedaan. Ik heb er 2 handen vol wormen van mijn wormenbak in gedaan. Hopelijk voelen ze zich daar thuis en gaan ze flink voortplanten.
 7. Afgelopen week een nieuwe compostbak gemaakt. Deze bestaat uit één europallet met daarop 5 stapelpallets. Tussen iedere rand heb ik een blokje hout gelijmd zodat er lucht bij kan komen. Op de bodem, dus op de europallet, ligt een laagje worteldoek Uit iedere stapelpallet heb ik een zijde gezaagd zodat je er makkelijk bij kunt om 'm weer leeg te scheppen. Het hout van de stapelpallets is zo'n 2 cm dik, dus die gaan wel even mee. Makkelijk te maken, gewoon een kwestie van stapelen Binnenkort komt er nog een tweede naast te staan.
 8. Op een Duits youtube kanaal kwam ik dit zelf te maken tooltje tegen om eenvoudig kleine zaadjes uit te zaaien. Knip een stukje tak af met de breedte en lengte van een gewoon potlood, slijp er met een puntenslijper een punt aan en je bent klaar. door het puntje te bevochtigen kun je zaadjes oppakken door ze even met de punt aan te raken. Daarna veeg je punt af op het plekje waar het zaadje moet komen.
 9. Deze Lidl (Spaanse) knoflook heb ik gepoot op 9 oktober j.l. Ze doen het weer prima. Twee weken geleden nog een aantal gepoot maar die zijn nog niet boven de grond uit gekomen.
 10. Hoi Samantha, Helaas, ze zijn alleen te krijgen voor inwoners van die gemeente. Je moet je legitimeren met een speciale afvalpas die ze in Belgie hebben. Ik heb ook nog deze gevonden, wel een stuk duurder, maar die is dan weer uitverkocht. https://www.zwartgroen.nl/product/compostbak-1300-liter-eco-oh/
 11. Ik kwam deze eitjes tegen op de onderkant van een blad van m'n aardpeer. Heeft iemand een idee waar deze van zijn?? De eitjes hebben een doorsnede van +/- 2mm
 12. MartinH

  Ui gaat bloeien?

  Is de alleen bloemstengel wegknippen geen optie?? Dat heb ik namelijk gedaan. Zal de ui zich dan verder ontwikkelen??
 13. MartinH

  Hallo allemaal

  Wow, dat ziet er netjes uit zeg.... Welkom!!
 14. Weet je toevallig of wij buitenlanders (Nederlanders) dit ook kunnen kopen bij jullie recyclagepark?? Of is het alleen voor de inwoners van het gebied? Ze zijn niet duur, 65 euro voor de eerste bak en 45 euro voor een aanbouw (2e bak).
 15. Ok, dan laat ik ze lekker zo staan. Ze zijn inmiddels tussen de 20 en 30cm hoog.
 16. Mijn aardappels zijn de laatste weken flink gegroeid en vormen nu één mooi groot bos. Alleen.... ben ik vergeten om ze op tijd aan te aarden. Nu zie ik niet meer waar de stelen staan en is aanaarden dus een beetje moeilijk geworden. Wat zal ik doen, ze gewoon laten zoals het is of gewoon een lading grond over het hele perceel(tje) gooien? Kunnen ze daar wel tegen?
 17. Nee het maakt inderdaad niet veel uit welke welke is, ze komen bij elkaar te staan. Vind het alleen leuk om te weten wat het is, maar dan moet ik maar even wachten tot er vruchten aan komen. Zaterdag gaan ze naar buiten.
 18. Een paar weken geleden heb ik bij de Lidl een tray met 6 tomatenplantjes voor 1 euro gekocht. Het zijn 3 soorten: - Super Roma VF - Hellfrucht - St. Pierre Ik heb ze verpot en het zijn nu flinke planten geworden. Alleen weet ik niet welke plant welke soort is. Er zaten geen labels bij, dus.... kunnen jullie aan de plant zien welke type het is???? Voor mij lijken ze enorm veel op elkaar.... Hebben jullie enig idee??? Tomaat 1 Tomaat 2 Tomaat 3 Tomaat 4 Tomaat 5 Tomaat 6
 19. MartinH

  Komkommer 2020

  Ik heb de zaden op wc papier laten kiemen en nu net in een potje gedaan. Ik heb de soorten Delikatess, Konsa, Vorgebirstrauben en Vert petit de Paris...
 20. Ben blij dat ik ze zaterdag toch niet buiten heb gezet. Komende zaterdag misschien maar het is wel hoog tijd want ze groeien als gekken en ik blijf er maar bloemen uit knijpen.
 21. Ik zet ze in de volle grond, meng er een 70 liter zak potgrond doorheen.
 22. Een nieuw beschermhuisje voor m'n tomaten in elkaar gezet. De kippen halen nog even de laatste onkruidjes weg. Nog even het 14daags weerbericht bekijken en als er geen vorst meer wordt verwacht, mogen ze zaterdag naar buiten.
 23. @bassie76 Waarom heb jij rietjes in je potjes gezet??
 24. Bij mijn vorig jaar geplante Rode bes komt er nu opschot tevoorschijn. Wat moet ik hier mee doen? Groeien deze uit tot volwaardige takken of kan ik deze beter wegsnoeien?
 25. Lijkt me geen probleem, de eerste week komen ze toch nog niet boven de grond en met een laagje stro liggen ze lekker warm. Je zou ze iets dieper kunnen poten, maar of dat nodig is....
×
×
 • Create New...