Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20060407052547.jpg

 

Door het zelf maak recept van de ras-al-hanout, bedacht ik me ineens.... harissa!!! Lekker!! Eens kijken of ik een recept kan vinden...

Harissa is te omschrijven als een kruidige sambal... rode peper pasta, met kruiden erbij... en dan ligt het aan de maker hoe het gaat smaken.

 

Bij smulweb zag ik onderstaand recept... alleen: slechts 10 dagen houdbaar...

 

Dus nu vraag ik me af hoe ik ervoor kan zorgen dat de houdbaarheid 6 a 12 maanden wordt??

 

Harissa is een pittige specerijenpasta die vooral in de Marokkaanse keuken veel wordt gebruikt. Je kunt harissa kant en klaar kopen in Turkse of Marokkaanse winkels of zelf maken. Harissa blijft afgesloten in de koelkast tien dagen houdbaar. In de vriezer kun je het een maand bewaren

 

Bereidingstijd:

30-60 minuten

Gang:

Bijgerecht

Keuken:

Marokkaanse keuken

Smaak:

Pittig

Techniek:

Bakken

Soort gerecht:

Bijgerecht

Uit eigen keuken:

Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

 

1 el plantaardige oli, 1 grote rode paprika, fijgesneden, 3 rode pepers, zaad en lijsten verwijderd, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el gemalen korianderzaad, 1 el gemalen komijn, 1 el gemalen karwij (Kummel), 2 el tomatenpuree, zout vers gemalen peper

Hulpmiddelen

 

Keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

 

Verhit de olie in ee grote pan met dikke bodem. Bak de paprika, peper, knoflook, koriander, komijn, karwij en tomatenpuree +/- 10 min. zachtjes koken, tot de paprika gaar is.

 

Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen

 

Serveertips

 

Bewaar de harissa in een goed afgesloten pot

 

 

Geplaatst:

zit te denken aan steriele potten gevuld in de oven en die verhitten. Zoals je normaal met inmaken doet.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.