Geplaatst: 4 mei 20178 j Vorig jaar heb ik paarse kruidenazijn gemaakt. Naast dat het lekker was, is het ook een heel leuk weggeef cadeautje. Het is heel simpel, neem een pot (je) en doe daar de bloemetjes in van de bieslook, giet hier heldere witte natuurazijn over heen, en laat het een paar dagen staan.Na een aantal dagen kleurt ie roze, en geeft ie al een lekker bieslooksmaakje aan je azijn. Na een paar dagen zeef je het, vind je de kleur zo leuk, dan laat je het zo, wil je het dieper paars(ik wel) ,en meer intenser van smaak dan herhaal je dit nog een paar keer met verse bloemen. Wil je een pittige, dan doe je er een paar gesneden pepers bij door.Het was een beetje experimenteren met kruiden, en specerijen.Soms bleef het roze en door vers blad toe te voegen verkleurde hij naar een beetje valig bruin. Dat zag er dan weer niet zo lekker uit, maar qua smaak was het wel weer lekker. Wat lukte was rozemarijn naaldjes, laurierblad, dille.
Geplaatst: 4 mei 20178 j Auteur VLIERBLOESEMAZIJNPluk mooie, grote vlierschermen en overgiet die met witte wijnazijn.Laat het geheel minstens een week op een warme plaats trekkenen zeef daarna de bloemen uit. De vlierazijn is direct klaar voor gebruik.
Geplaatst: 8 juni8 Jun Ondanks dat dit een oud topic is,wil ik er nog wel één aan toevoegen. Voor licht roze azijn radijsjes overgieten met witte azijn
Geplaatst: 17 juni17 Jun Grappig, je denkt dat je iets hebt ontdekt, maar je vindt het gewoon via de zoekbalk: azijn van bieslookbloemen.Heel lekker.Ik deed het met goudsbloem, mosterdzaad, dragon en een grapefruitschilletje
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.