Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Pompoenen


Famvisser

Aanbevolen berichten

Is hier ook een pompoen expert? Ik maak vaak pompoen soep maar altijd met fles pompoen of met de hokkaido . Maar nu had ik van een andere moestuinder pompoen planten gekregen. En van vrienden van ons een soep pakketje van de hema. Beide kwamen er hele andere pompoenen aan.

 

De een bleek volgend iemand een kruising te zijntussen courgette en pompoen ? En de andere zijn wit gelig en heb dus nu een grote groene geoogst.

 

Wat is nou eetbaar en wat niet . De courgette pompoen zou niet goed eetbaar zijn ?.je kan er buikpijn van krijgen... wie kan me meer info geven heb even foto toegevoegd.

 

En kan ik zelf nu nog in mijn kast of de vase grond pompoenen planten? Of ben ik daar te laat mee ? Wil graag de hokkaido en fles pompoen planten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor pompoenen zaaien ben je nu te laat. De plant komt wel op, maar dat worden geen pompoenen of courgettes meer helaas. Als je groente/fruit niet lekker smaakt, lijkt het me sowieso geen aanrader om het te eten. Ben verder geen pompoenexpert, maar zonder die beloofde foto wordt het wel extra lastig!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijken mij inderdaad (sier)pompoenen of kalebassen. Welke soorten zou ik niet weten. Als het pompoenen zijn, zijn ze niet rijp, de stelen zijn niet verkurkt. Onrijpe pompoenen smaken nooit zo lekker als rijpe pompoenen.

 

Als je pompoenen wilt zaaien, dan zul je dat in het voorjaar moeten doen. Een pompoen heeft lang nodig om te groeien en te rijpen aan de plant. Je kan dan het beste binnen zaaien vanaf (half) april en dan na ijsheiligen in mei de plant buiten planten. Wel eerst af laten harden, zodat ze de temperatuurovergang goed aankunnen. Pompoenplanten nemen overigens veel ruimte in, in je tuin. Een paar vierkante meter per plant ben je makkelijk kwijt, zeker als je rankende soorten neemt (zoals bv de Butternut- of Hokkaidosoorten). Heb nu 2 planten staan die samen zeker 10m2 in beslag nemen.

 

Pompoenstukken die je bij soeppakketten kunt kopen, zijn meestal wat minder lekkere soorten zoals bijvoorbeeld de Gele Centenaar. Is een grote en makkelijk groeiende pompoen, maar de smaak komt niet in de buurt van de Hokkaido of Butternutpompoenen die jij gewend bent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om te weten of ze eetbaar zijn kan je een stukje rauwe Pompoen proeven. Als het een sierpompoen is merk je het wel. Met je tong even ertegen en is hij erg bitter dan is het geen eetbaar exemplaar.

Het zou wel erg zijn moesten er sierpompoenen in een soeppakket zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...