Geplaatst: 3 december 20177 j Het is eigenlijk pepernoten-tijd, maar voor mij pepertijd.Eergisteren sambal van Habanero gemaakt: Het verhaal + recept: hoe-geeloranje-sambal-van-habanero-orange-maken-t21126-10.html#p363862 Gisteren een chilisaus (9 koffiemelkflesjes), en vandaag eindelijk van de gedroogde cayennes pepperflakes gemaakt:Als er vraag is naar mijn simpele recept voor chilisaus? "Slechts" 35 gram. Ruim genoeg voor een jaar. [Edit] En de dag erna sambal van Cayenne gemaakt:6x 25 ml. Van hete cayennes. De sambal is dan ook behoorlijk heet geworden. (120 gram cayennes, 1 ui, 4 knoflooktenen, 1 el zout, 3 el suiker, 4 el azijn, olie. Ui + knoflook fruiten in de olie, daarna de rest erbij. Laten sudderen, daarna gladmixen.) En nu zijn alle ingevroren pepers op. De voorraad lege potjes en flesjes neemt drastisch af ... Inhoud bloempot of bak berekenen
Geplaatst: 3 december 20177 j Doe dat recept maar Henk, Piroska vroeg me laatst nog naar een simpel receptje. En wat is die Tomaat/Gembersaus?
Geplaatst: 3 december 20177 j Doe maar Henk...De chilisaus die wij gemaakt hadden die konden we snijden .....waarschijnlijk teveel maizena.
Geplaatst: 4 december 20177 j Auteur Recept chilisaus staat nu in Koken & Recepten.Tomaat/gembersaus: Dat had een tomatensaus moeten worden. Beetje veel gemberwortel toegevoegd. Daarom de naam veranderd. Nu weet ik ook later wat te verwachten. Lekker!Gelukkig is mijn chilisaus -in flesjes met een nauwe hals- niet te dik geworden Inhoud bloempot of bak berekenen
Geplaatst: 5 december 20177 j Auteur Een vierde (en laatste, want alle ingevroren pepers zijn nu op) bereiding toegevoegd aan mijn startbericht: sambal van cayenne. Inhoud bloempot of bak berekenen
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.