Ga naar inhoud

Habanerosambal / Chilisaus / Pepperflakes / Sambal cayenne

Featured Replies

Geplaatst:

Het is eigenlijk pepernoten-tijd, maar voor mij pepertijd.

Eergisteren sambal van Habanero gemaakt:

2017120116473258201512143906.jpg

Het verhaal + recept: hoe-geeloranje-sambal-van-habanero-orange-maken-t21126-10.html#p363862

 

Gisteren een chilisaus (9 koffiemelkflesjes), en vandaag eindelijk van de gedroogde cayennes pepperflakes gemaakt:

2017120314580724081512310756.jpg

Als er vraag is naar mijn simpele recept voor chilisaus?

 

2017120314483239111512310758.jpg

"Slechts" 35 gram. Ruim genoeg voor een jaar.

 

[Edit] En de dag erna sambal van Cayenne gemaakt:

2017sambalCayenne59771512453480.jpg

6x 25 ml. Van hete cayennes. De sambal is dan ook behoorlijk heet geworden.

(120 gram cayennes, 1 ui, 4 knoflooktenen, 1 el zout, 3 el suiker, 4 el azijn, olie. Ui + knoflook fruiten in de olie, daarna de rest erbij. Laten sudderen, daarna gladmixen.)

 

En nu zijn alle ingevroren pepers op.

 

De voorraad lege potjes en flesjes neemt drastisch af ...

Geplaatst:

Doe dat recept maar Henk, Piroska vroeg me laatst nog naar een simpel receptje.

En wat is die Tomaat/Gembersaus?

Geplaatst:

Doe maar Henk...

De chilisaus die wij gemaakt hadden die konden we snijden .....waarschijnlijk teveel maizena.

Geplaatst:
  • Auteur

Recept chilisaus staat nu in Koken & Recepten.

Tomaat/gembersaus: Dat had een tomatensaus moeten worden. Beetje veel gemberwortel toegevoegd. Daarom de naam veranderd. Nu weet ik ook later wat te verwachten. Lekker!

Gelukkig is mijn chilisaus -in flesjes met een nauwe hals- niet te dik geworden

  • 7 years later...
Geplaatst:

Wat een lekkere recepten @henkg

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic