Jump to content

Ciska

Members
 • Posts

  2,013
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fijn Kibas! dat je een tuintje gevonden hebt...scheelt een boel zorgen.
 2. Ik woon nu in Triemen, vlak bij Kollum. Maar heb een hele lap grond. Zijn vorig jaar verhuisd vanuit Drachten. De ene helft wordt momenteel gemaaid door een bevriende kennis voor het gras/hooi. Dus daar geen omkijken meer naar. Moestuin delft iets het onderspit, vanwege andere projecten en de drukte op het werk vanwege de grote “C”. We moeten onze draai nog even vinden...het is tuinieren op klei. Dus erg nat of knoeperd hard als de nattigheid opdroogt. We gaan ons nu bezighouden met Mulchen en draineren. Dus ja....een uitdaging.😅
 3. Dan kan ik je helaas niet helpen...ik woon nu wat verder van Groningen vandaan, maar heb een giga grote tuin en een stuk waar ik even niets mee doe. Maar kijk eens bij verschillende moestuin complexen rondom Groningen in verschillende steden er zullen er genoeg zijn denk ik. Vooral in kleine gehuchten/dorpen Drachten waar ik heb gewoond heeft een groot moestuincomplex en daar waren toch altijd wel tuinen beschikbaar... maar dat is een half uur rijden vanaf Groningen city..
 4. Hey Hey Kom ook weer eens sneupen😄 kibas in welke straal zoek je een tuin, dus tot waar ongeveer en hoe lang wil je daarvoor rijden?
 5. Eens met Mellie, neem eigen verantwoordelijkheid en bij verkoudheid (niet fit) en ziekte thuisblijven. Ik denk dat Corona onder ons zal blijven en dat wij daarmee moeten leren leven. Na Corona komt er wel weer iets nieuws......Dus gepaste afstand en vooral handhygiëne in acht nemen.
 6. Ben nu ff super brutaal🤭 maar mocht je druk aan het snoeien zijn, zou je qua stekjes ook aan mij willen denken?... maak daarvan zwarte bessen siroop, waar ik dol op ben.
 7. @prettig gestoord......echt...dit is gekaanstekerij....😳....wat zit daar in de grond??? bij jou is het elk jaar een mega oogst van kruiwagens vol...
 8. Probeer de luizen er met een harde waterstraal van de plant af te spuiten, helpt altijd wat en verdiep je eens in bemesting om planten sterker te maken. En dan doel ik op de groene delen....”kan dat (zo uit mijn hoofd) kieseriet” zijn??
 9. Dank jullie allen, zal flink aan de bak moeten met stekken, want wil geen grote planten meenemen. Ben al flink bezig en tegelijkertijd de tuin mooi maken. Het is niet het einde van de Wereld😊 half uurtje rijden. We hebben de sleuteloverdracht op 14 augustus staan...is geloofk vlak voor het weekend. Hier hebben we de bouwvak er dan al op zitten, maar er kan misschien nog ergens een week of paar dagen aan vastgeplakt worden. Als eerste zal er een afrastering voor mijn teckels gemaakt moeten worden....dan kunnen die hun gang gaan en hoef ik niet steeds op te letten. Het huis is niet geheel onbewoonbaar...dus kunnen er als het ware wel in. Maar is met sauzen en verven natuurlijk niet ideaal. We gaan nog even kijken hoe dat het beste kunnen doen. We maken nu al regelmatig wat ritjes Drachten- Kollumerzwaag....er staan inmiddels al een flink aantal dozen in de loods bij zijn broer...Dus eigenlijk zie ik het probleem met het verhuizen van de planten ook niet. Dat ga ik pas als laatste doen wanneer de meubels er al staan. Zo kan ik de planten wat in de gaten houden met water geven. Vergt enige planning....😅 Wel even een flink toekomstig probleempje......de droogte en warmte. De rozen steek ik zo laat mogelijk uit en geef vlak voor uitsteken en flink na het planten water en dan maar hopen op dat we niet midden in een hitte golf zitten.... anders heb ik een gigantische deja- vu🤔
 10. Trek vogeltjes aan en maak je tuin diervriendelijk..en zorg dat je de planten sterk maakt om die belagers de baas te kunnen... De knoppen van mijn rozen zitten elk jaar ook wel onder de bladluis, maar niet zo extreem als bij jou. Ik heb hier koolmezen die druk bezig zijn om ze op te ruimen. Het is nu al een stuk minder dan een week geleden. Verder hebben geen van mijn planten last van de luizen, heb niet het idee dat ze overspringen van ene plant naar de andere..of planten moeten allemaal zwak zijn. Wanneer de plaag te groot word sproei ik met een harde waterstraal bij het watergeven de luizen van de knoppen...werkt ook heel goed. Ik gebruik geen middeltjes op chemische basis of zelfs op natuurlijke basis....er zijn insecten en vogels die luizen eten...gewoon water en verder de natuur zijn werk laten doen....
 11. Je kon “vroeger” nog wel eens van die korrels kopen die wanneer ze in contact met water komen gaan uitzetten....waterkristallen of zo??? Ik ben zelf geen held in het verzorgen van planten in potten....vergeet ze steeds 😅 maar toen ik nog op een flat woonde mixte ik die korrels door de potgrond en zette daar de plantjes in...grond was nog steeds vochtig na watergeuzen en dag in volle zon...vond het toen ideaal.... nu zet ik er een schaal onder en giet ik die vol met water....of plant alles in de volle grond. Geen omkijken naar...alleen bij langdurige droogte.
 12. @roeier bedankt! Gaat helemaal goed komen. Eindelijk een moestuin aan huis....😃
 13. Top!! Yuras, dat was precies wat ik had verzonnen... bedankt voor de bevestiging.
×
×
 • Create New...