Geplaatst: 14 juli 201114 j Het klassieke gerecht, gestoofde worteltjes met erwtjes en ajuin maak ik op volgende manier klaar:In kommetjes met één soeplepel water portie erwtjes (diepgevroren ev.) en portie gesneden worteltjes (diepgevroren ev.). Bordje erop leggen en na elkaar 5 min in microgolfoven op volle kracht. Gelijktijdig de gesneden uitjes aanbruinen in wat boter of margarine, perper en zout erop en ev. wat kippebouillon erbij voegen. De worteltjes en erwtjes toevoegen, twee minuten laten doorstoven en opdienen.Op deze manier krijg je frisse groenten met heldere kleuren smaak tegenover de dikwijls kapotgekookte erwtjes en worteltjes als alles samen in de kookpot staat te pruttelen... 14 juli 201114 j aangepast door Gast
Geplaatst: 14 juli 201114 j Ik vraag me af of t vers lekkerder is. Ik vind zo'n pot met wortels/erwten vreselijk smerig. Die smaken die trekken in de andere groenten. Vind dat niet te eten. Misschien is dit dan een beter initiatief. Good things come in small packages
Geplaatst: 14 juli 201114 j Auteur Helly, conserven zijn niet te vergelijken met verse groenten. De werkwijze hier gaat nog iets verder dan gewoon "stoven" : zeer kort garen, kleur behouden en zeer kort stoven. Verser en kleurrijker kan niet
Geplaatst: 14 juli 201114 j Echt lekker verse wortelen en erwtjes. Het werken met de microgolven is alleen niet zo aan mij besteedt.
Geplaatst: 14 juli 201114 j Auteur "ev." staat voor eventueel wat wil zeggen dat het ook kan. Vers groenten zijn uiteraard top !
Geplaatst: 14 juli 201114 j Nee uit pot is inderdaad heel anders dan vers hoor! Wortels uit pot smaken niet echt naar wortels. Vieze bijsmaak eraan.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.