Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Voor het eerst augurken in zoetzuur gemaakt. Vandaag de eerste pot geopend. De smaak is qua zuurte goed,maar de augurken zijn erg zacht. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Geplaatst:

Zet ik je vraag even op een andere plek of het forum ok ? Bij alle vragen over inmaken / bewaren etc. Je stelt nu de vraag bij 'tuinkassen' . Ik weet overigens geen antwoord, maar een ander vast wel.

Geplaatst:

welkom hier!

tsja, dat weten we natuurlijk zo niet. welke soort had je? hoe geoogst? rijp/groen? welk recept heb je gevolgd?

wij doen het zó: linkje

Geplaatst:

Hoi,

 

Ik heb laatst augurken gefermenteerd (experiment).

Eerst internet afgestruind hoe ik dit het beste kon doen.

Een druivenblad zou de truc zijn.

 

"Knapperige Augurken

Augurken zijn niet de makkelijkste groenten om te fermenteren. Ze willen nog wel eens zacht en papperig worden. De truc is om er iets bij te doen dat rijk is aan tannine.

 

Ik gebruik daarvoor druivenblad uit mijn tuin, omdat ik dat dan later weer kan gebruiken om dolma’s van te maken. Je kunt ook het blad van een zure kers of eikenbladeren gebruiken en zelfs zwarte thee zal wel werken.

 

Ook is het belangrijk dat je de augurken na het fermenteren meteen koud wegzet, in de koelkast dus. En denk er aan dat je het kroontje eraf snijdt."

bron: https://www.devoedzamekeuken.nl/melkzuur-gefermenteerde-dille-augurken/

 

he experiment is overigens erg goed gelukt.

 

succes

  • 4 jaar later...
Geplaatst:

Ik heb hetzelfde, te zacht, maar wel een knapperige schil, soms zelf taai, smaak is goed. Ik vermoed dat ik ze te laat pluk, weet niet precies wat ‘optijd’ is.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.