Jump to content

Goudsbloempje2

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Late aardappels en uien gepoot. Weer wat rijtjes fenugreek, meiraap en radijs gezaaid. Begonnen met het klaarmaken van het bonenveldje. Water gegeven in het broeikasje en de koud bak. Alle mini-plantjes binnen bemoedigend toegesproken.
 2. Dat klinkt interessant! Op welke hoogte top je ze ongeveer? Is dit nog afhankelijk van het ras? Ik heb grijze roodbloeiende. Hier teveel muizen in de buurt. Daarom zaai ik de erwten en peulen altijd voor. De eerste plantjes peul en erwt zitten in de grond. De tweede lichting peultjes staat ook bijna klaar. Van de erwten heb ik van de week pas de tweede lichting voorgezet. Foto is van 28 maart.
 3. Ik heb ook de eerste twee zaadjes in een potje gedaan 😊
 4. Ik denk ook behoorlijk wat te vroeg. De bloem zou ik er nu uit halen en dan de plant zo koel (vorstvrij) en licht mogelijk zetten. Wordt wel een uitdaging denk ik. Als die plekjes al zijn ingenomen door andere planten dan zou ik deze geen prioriteit geven. Er is nog genoeg meer dan genoeg tijd voor pompoen.
 5. Dat zou ik ook graag willen weten! Die van ons is in de storm van gisteren helemaal kapot gewaaid. Daarvoor zaten er ook al behoorlijk wat scheurtjes in. We hebben hem nog geen jaar, dus ik denk dat ze over het algemeen maar 1 seizoen echt goed mee gaan. Iemand suggesties hoe ik de hoes kan repareren? De voor en achterkant zijn nog redelijk. Het middenstuk is volledig gescheurd.
 6. Ik verwacht er ook weinig van in deze periode. Maar ja weggooien kan altijd nog... ik zou ze nu zo koel mogelijk (maar vorstvrij) wegzetten. En dan maar hopen op een heel mooi voorjaar!
 7. Ik gebruik zelf geen stekgrond. Voor de plantjes die binnen staan gebruik ik (biologische) potgrond. Plantjes die de koude bak in gaan (zoals erwten nu) gaan in een mengel van ca 50% compost en 50% (zand)grond uit de tuin of oude potgrond. Vroeger deed ik alles in potgrond maar dit scheelt een hoop geld en heb er geen negatieve ervaringen mee. Als ik twijfel of het goed zal gaan meng ik er nog wat vermiculiet doorheen, maar dat doe ik maar heel beperkt.
 8. Ik doe ook graag mee. Heb hier nog geen ervaring mee dus ben benieuwd.
 9. Dankjewel. Ik ben vooral op zoek naar tips voor het klimaat hier in Nederland. Het boompje staat bij ons ondertussen al weer een tijdje binnen en lijkt het nu vooralsnog naar zijn zin te hebben. Hopen dat we dat vol kunnen houden tot hij weer naar buiten kan in het late voorjaar.
 10. Dat is balen zeg! Begonnen de planten af te sterven of vond je het gewoon tijd om te oogsten? Onze grootste plant is denk ik ongeveer 60-70 cm groot. We zijn in februari begonnen, maar het duurde heel lang voor ze op gang kwamen. Ik weet niet wanneer we zouden moeten oogsten maar ik wilde ze voorlopig maar gewoon laten zitten.
 11. Bij mijn weten kan het niet tegen vorst en vriezen ze al snel dood. De eerst blaadjes en takjes werden ook van slechte kwaliteit, maar misschien is het net een andere soort? Of een goed beschutte plek? Het zaait zich bij ons altijd wel vanzelf weer uit en halverwege het voorjaar komen de nieuwe plantjes op.
 12. Voordat de nachtvorst echt toeslaat... de allerlaatste nieuw zeelandse spinazie. Gelijk een lekkere palak paneer van gemaakt en vijf porties spinazie zoor in de vriezer.
 13. @redzebra ja, dat snap ik (op grond van het eerste bericht maar ook de reacties daarna. Zoals je in mij reactie ziet heb ik ervoor gekozen om het spel mee te spelen. Als Koos zijn intenties had verborgen was het voor mij een ander verhaal maar hij kiest ervoor open te zijn. Daarbij vraagt hij nog of de vraag ongewenst is op dit forum. Als je van mening bent dat dat zo is, dan lijkt het me gepaster om daarop te reageren.
 14. Dag Koos, Het siert je dat je je identiteit/achtergrond niet hebt verborgen. De vragen die je stelt zijn nog wel heel erg breed. Hoe vaak hebben jullie last van plagen in jullie zelf gekweekte gewassen? Het hele seizoen door heeft er altijd wel een gewas ergens last van. Weten jullie met welke plaag jullie te maken hebben? Soms en soms ook niet. Als ik het erg vind worden ga ik op zoek naar mogelijkheden en kan daar bijvoorbeeld ook dit forum voor gebruiken. Wellicht geeft een analyse van dit forum al antwoord op je vraag. Weten jullie hoe je dit kan bestrijden? Soms en soms ook niet. Je slaat wat mij betreft nog wel een vraag over - wil je het ook altijd bestrijden? En hoe verhoud deze vraag zich tot voorkomen? Want dat vind ik vele malen interessanter. Wij kiezen er soms ook voor om het te laten. Enerzijds omdat ik vind dat we in de natuur samen moeten delen. Ook ben ik niet zo van de bestrijdingsmiddelen, maar sta ik zeker open voor de hele natuurlijke oplossingen zoals lokplanten of combinatieteelt. Tenslotte speelt de factor gedoe bij mij een grote rol. Zo hebben wij wel een vogelnet om de aalbessen maar geen insectengaas tegen de preimineervlieg. Met andere woorden - kan je je vragen concretiseren? Of kan je op grond hiervan al advies geven?
 15. Ik sluit me aan bij fre3ke. Wij hebben in mei een paar zaadjes gepland. We hadden er twee (in losse potten) maar eentje hebben we van het weekeind weggegeven. Zelf hebben we nog niks bijzonders gedaan met de voeding. De planten krijgen hier over het algemeen (maar niet altijd) regenwater. Hij staat in het kozijn met een groot deel van de dag zon.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...