Jump to content

Goudsbloempje2

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ook mijn stokbonen zijn ondertussen hun klimrekken uitgegroeid. Ik zag dat dit topic al heel oud is. Zijn er ondertussen meer ervaringen? Met terug en zijwaarts leiden lijkt het ondertussen wel erg vol te worden, dus ik overweeg ook om te toppen. Heeft iemand daar goede ervaringen mee? Ik heb sperziebonen en droogbonen.
 2. Ik heb vandaag de twee planten die er het minst goed uitzagen gerooid. Die twee stonden toevallig in een grote bak. Met de aardappelen leek niks mis. Er zaten een paar hele kleintjes tussen maar verder ben ik tevreden over de opbrengst (de foto is de opbrengst van twee planten).
 3. Ok, dankjewel. We gebruiken dit jaar voor het eerst stro op een groot deel van de moestuin om het waterverbruik te verminderen. Maar bij de aardappels is het inderdaad misschien niet zo handig, dus dan haal ik het daarbij weg.
 4. De aardappels in onze moestuin zijn duidelijk niet helemaal gelukkig. De onderste bladeren zijn geel met aan de randen bruin. Soms ook met bruine vlekken. Foto’s zijn van de vier verschillende veldjes van mensen die hier een moestuin hebben. Wat zou dit kunnen zijn? de tomaten lijken (nog) geen last te hebben.
 5. Goudsbloempje2

  Hallo

  Na jaren meegelezen te hebben op dit forum (en dankbaar gebruik te hebben gemaakt van alle tips - waarvoor veel dank) vond ik het tijd voor een eigen account. Dit ook temeer omdat ik een vraag heb over de aardappelplant - maar daar zal ik een ander topic voor zoeken. Ik en mijn man moestuinieren een beetje in onze eigen tuin en daarnaast vooral in een moestuin een paar honderd meter verderop in de straat. Hierbij een paar foto’s van onze moestuin van vandaag. Hierin staan: Wat klein spul: Fenugreek, doorgeschoten mosterd en rucola en snijbiet. Droogbonen Mais in verschillende ‘leeftijden’ en daarachter twee rijtjes stambomen Bietjes en witlof (dat laatste is helaas slecht opgekomen) Kolen (witte kool, broccoli, spruitjes, palmboom), Stam sperziebonen, een nieuw probeersel kikkererwt en op de voorgrond een tak Gojibes Een klein hoekje met van alles (2 kolen en zelf uitgezaaide koriander en oost Indische kers) Daarvoor stond de knoflook - die heeft een vroege maar redelijke oogst gegeven. Aardbeien (vorig jaar gepland) Achter het geheel staan doperwten die heel goed hebben gegeven maar het nu wel een beetje op begonnen te geven. Ook nog een paar stokbonen waar ik geen stok meer voor vrij had. Daarachter (foto wilde niet laden): Aardappelen Pompoen/courgette en aan die rand NZ spinazie en oost Indische kers Bessen: Aalbessen, blauwe bessen (willen niet geven) en de oude aardbeien. Daar staat ook een grote bak met twee aardappelen ( gewoon omdat het paste :-)) Oa de tomaten en komkommers staan dit jaar in onze eigen tuin. Zoals uit de foto’s wel blijkt zijn we niet heel precies met onkruid. Dat komt denk ik ook omdat we met paardenmest bemesten. Dit jaar hebben we de nieuwe lading in onze eigen tuin wel een stuk eerder aan laten rukken waardoor meer onkruidzaden hopelijk composteren. Verder is de (zand)grond hier te schraal om daar het afgelopen jaar op te wachten... Dat is wel ook de reden dat ik eigenlijk bijna alles thuis voorzaai - omdat het met direct zaaien vaak moeilijk terug te vinden is. De bessen staan er nu denk ik vier of vijf jaar. De blauwe bessen hebben nog nooit echt gegeven en willen we in de herfst verplaatsen naar potten. Afgelopen jaar hebben we gemerkt hoe fijn een nieuw aardbeien veldje is, en we willen aan het einde van dit jaar de oude helemaal weg doen en een tweede nieuw veldje aanleggen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...