Jump to content

Goudsbloempje2

Members
 • Posts

  255
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wij hebben ook twee jaar okra geprobeerd. Beide keren mislukt maar ze hebben veel warmte nodig en wij hebben ook geen echte kas. Denk je niet dat het ondertussen wat laat in het seizoen is? Met betrekking tot de slijmerigheid - om dat te voorkomen na het wassen eerst volledig laten drogen / afdrogen. Na het snijden in stukjes eerst zonder andere ingrediënten roerbakken in wat olie tot ze gaar zijn. Daarna kan je zonder slijmerigheid evt verder bereiden.
 2. Ik heb een vergelijkbare ervaring als Patrijs. Daarbij moet er wel een behoorlijke laag aangebracht worden (minimaal 10 cm). Met een dun laagje verdwijnt het snel en kreeg ik vooral droge brokken. Verder doe ik het alleen bij bepaalde planten: mais, pompoen en courgette. De rest gaat op de composthoop.
 3. Haha ja dat zijn twee mieren. Daaronder zitten de luizen. De meeste Sonja’s groeien hier krom. De eerste rechte komt van buiten. Ik had geduld tot 24,5 cm. De productie komt nu wat meer op gang. Als we eenmaal genoeg komkommers te eten hebben zal ik ze voor de wedstrijd wat langer laten hangen.
 4. Het avondeten en 2kg bosbessen uit de verlenging van onze moestuin 😊.
 5. Één van de buiten Sonja’s begint hier last te krijgen van luis. De plant zelf ziet er wel happy uit en groeit redelijk goed. Ik zal de komkommer er morgen afhalen en hem dan afspuiten. Hoop dat dat helpt.
 6. Ik krijg de melding die loes aangeeft de laatste week (of twee?) ook regelmatig.
 7. Hier de eerste buiten Sonja geoogst. Ook een hele kromme. Ik denk teveel vocht verschil. De voorkant is nog dun maar de achterkant werd alleen nog maar dikker. Zeker geen winnaar, maar de plant groeit mooi door.
 8. Nu de peulen en doperwten op zijn retour lijken de eerste boontjes zich aan te dienen. De eerste mini peulen zitten hier aan de stamboon Opera.
 9. Ik heb hier eerder van gehoord, maar heb nog geen echte succesverhalen gehoord. Ik lees nog weinig echte eigen ervaring met teelt in het najaar. Heeft iemand met succes buiten de kas een redelijke doperwten oogst in het najaar weten te krijgen? en zo ja, welk soort gebruikte je daarvoor?
 10. Hier was de komkommer behoefte te goot de eerste Sonja is genuttigd bij het avondeten. Ik had ook het idee dat ze nu dikker ipv langer worden. Kan aan mij liggen. Voor de slacht Dat opmeten wordt nog wel een dingetje denk ik. Is heel lastig met zo’n kromme komkommer. Vooral omdat de hoek waaruit je de foto neemt heel veel uitmaakt. Wellicht meet ik verkeerd? Anyway hij was 21 cm, zowiezo geen winnaar… Maar wel erg lekker
 11. Ik heb niet zoveel verstand van toppen. Ben benieuwd naar de tips van anderen. De komkommer in het kleine kasje groeit over de grond en wordt vanuit praktisch oogpunt getopt als ze bij het einde van het kasje is 😊 De twee grootste komkommers in het kasje: waarschijnlijk worden ze gegeven de huidige komkommer behoefte voor het einde van de groei geslachtofferd. De buiten Sonja’s zijn minder ver maar groeien ook door. Deze heeft zijn eerste vruchtje afgestoten. Een nieuwe is op komst en ziet er gezond uit. En deze staat in de wind maar lijkt zich daar niet aan te storen en heeft ook al een kleine komkommer. De Sonja’s lijken niet zo heel lekker te zijn voor slakken. Ik heb diverse sporen gezien, maar de bladeren worden hier niet of nauwelijks gegeten…
 12. Ik heb buiten ook twee paprika planten staan. Ze stonden al in bloei. Op basis van de tip van Mellie heb ik de eerste grote bloemen toch maar verwijderd. Ik heb niet alle kleine bloem knopjes verwijderd dus hoop op een soort optimale tussenweg 😊
 13. Ik heb dit jaar voor het eerst tuinbonen. Had al veel gelezen over de luizen en die zaten er veelvuldig in. Tot een week of twee geleden. Ik denk dat de musjes ze schoon hebben gegeten. Vorige week probeerde ik een boon te oogsten maar het bleken nog mini boontjes. Is er een manier om te zien dat de tuinbonen klaar zijn om te oogsten?
 14. De eerste snack komkommers. De plant staat buiten dus dat is best rap gegaan.
 15. Hier groeien de Sonja’s langzaam door. In het kasje zijn er nu twee vruchten tegelijk in ontwikkeling. Zal de lengte wel niet ten goede komen, maar kan het voor de eerste even niet laten om ze beide te houden. De Sonja’s buiten groeien langzamer maar groeien wel.
×
×
 • Create New...