Jump to content

Goudsbloempje2

Members
 • Posts

  191
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik gebruik graag de doorzichtig plastic bekers van de blauwe bessen. Met de deksel erop is het ook gelijk een soort mini kasje.
 2. Ja, woensdag ontvangen. Wat een enorm mooie doos! Voelt echt als pakjes avond. Aan het einde van de middag heb ik hem alweer verstuurd naar @RoosDeTuinier
 3. Ik kijk er naar uit en heb de zaadjes die ik erin wil doen al klaarliggen. @RoosDeTuinier Vrijdag of anders zaterdag wil ik hem doorsturen. kan jij voor die tijd jouw adres via persoonlijk bericht delen?
 4. Hier ook de allerlaatste pepertjes van dit jaar
 5. Nog even geduld denk ik. Ik heb op 16 oktober gepoot. In pot staat de helft al even boven. De andere helft moet nog opkomen. In de volle grond heb ik maar een soort - dezelfde die in pot al een tijd boven staat. In de volle grond is nu op een paar plekken net een heel klein beetje groen te zien. Bij mij zitten ze trouwens niet zo diep denk ik. Ik denk dat het bovenste puntje hier net 1-2 cm onder de grond zit. Als je goed kijkt kan je ze op de foto van 16 okt zien zitten. Ik gebruik de spitvork voor het maken van gaatjes maat niet ieder gaatje is dan gevuld.
 6. Ik had op 9 oktober eenzelfde vraag en kreeg hier antwoord.
 7. Hier zitten ze ook nog in de grond. Heb er niet zo heel veel.
 8. Ongeveer 50 tenen knoflook waarvan ik de soort niet weet, maar die jaren geleden uit de supermarkt kwam. Daarnaast 25 tenen biologische morado ook van eigen teelt. Voor het eerst zit de helft in pot. Ik ben benieuwd of dat wat wordt.
 9. Grappig dit topic zie ik nu pas. Wij hebben afgelopen voorjaar ook een mornings gezaaid. Kiemen makkelijk. Hij leeft nog wel alleen is hij in de tuin drukte een beetje (erg) verwaarloosd en in een veel te kleine pot blijven staan. Moet eerlijk zeggen dat ik hem ook gezaaid had voordat ik de research had gedaan. Begrijp nu ook dat het hele grote bomen zouden moeten worden en dat gaat hier denk ik niet lukken.
 10. Na twee jaar de eerste kiwibes - 7 in totaal. wel veel lekkerder dan ik had verwacht.
 11. De normale hokkaido pompoen oogst is hier door de slakken erg slecht. 8 veelal kleine pompoenen van 8 stekjes / 4 planten. De AH pompoen leek het in omvang echter beter te doen (8 pompoenen van 1 plant) al heb ik begrepen dat deze oranje af moeten rijpen en dat is er nog geen een. Wie weet de soortnaam? En kan je ze net als de hokkaido ook gewoon onrijp eten?
 12. Wij hebben besloten volgend jaar te stoppen met de ‘grote’ moestuin en alleen aan huis verder te gaan. Gelukkig hebben we zelf ook een grote tuin, al is daarvan een groot deel mooi betegeld. Volgend jaar willen we daarom ook meer in potten doen. Door omstandigheden zou dit weekeind een goed weekeind kunnen zijn om de aalbessen te verhuizen. De struiken zijn denk ik een jaar of 6 oud. Ideale moment om ze te verplaatsen lijkt me in het vroege voorjaar nadat ze gesnoeid zijn. Vraag is even of ze het zullen overleven als we ze nu al verhuizen? En doe ik er dan goed aan om ze eerst te snoeien? Ook eventuele andere tips zijn welkom!
 13. Hier staan de pepers en paprika’s buiten in (hoge) pot de zon en dat geeft een aardig / goed resultaat. Vast niet zo goed als in de kas, maar toch een mooie oogst. Ik gebruik wel veel grotere potten dan dat ik bij jou zie. Met die maat zal je denk ik (regelmatig) bij moeten voeden.
 14. Dit jaar voor het eerst spontaan meerdere kleuren oi kers opgekomen. Heeft het zin om het zaad hiervan los te oogsten en bewaren?
 15. Hier helaas veel wortelvlieg. En voor het eerst pastinaak. Niet helemaal de vorm die je zou willen, maar ik vind het toch geslaagd… Verder nogsteeds oogst van de toppers van dit jaar - bonen en komkommer
×
×
 • Create New...