Jump to content

Goudsbloempje2

Members
 • Posts

  285
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wij hebben dit weekeind nog koriander van buiten (in pot) kunnen oogsten. Vorig weekeind was het helemaal bevroren. Wat een veerkracht. Vraag me nu ook af of ik koriander ook al vroeg in het voorjaar kan zaaien
 2. Ik heb altijd begrepen dat ze houden van een hoge luchtvochtigheid. De aarde mag niet droog staan maar het water mag ook niet blijven staan.
 3. Ik ben geen expert hiermee, maar we hebben er al wel een aantal jaar een paar. Bij ons staan ze in de woon en slaapkamer voor het raam met redelijk wat licht. Enige dat ik verder weet is dat je ze niet teveel water moet geven.
 4. Wij hebben de kurkuma vandaag geoogst. We hebben veel oogst dan ik had verwacht.
 5. Er is nog genoeg te oogsten hier. De tomaatjes zijn uit het kasje. Wel echt de allerlaatste we hebben de plant nu gerooid.
 6. Hmmm lastig! Maar leuk om mee te doen ๐Ÿ˜Š Ik denk 9310 zaden
 7. Ik heb wat super leuke zaden uit de biodoos gehaald en ook weer terug gedaan. Heel fijn om hieraan mee te kunnen doen๐Ÿ˜Š Vanmiddag is de bio zadendoos weer op de post gegaan naar @Arja
 8. Ik heb de doos vandaag in goede orde ontvangen. Zo leuk om doorheen te snuffelen! @Arja stuur jij mij vast je adres? Ik hoop hem zaterdagmiddag weer op de post te doen, al weet ik nog niet helemaal zeker of dat haalbaar is.
 9. Op 1 plant na alle tomaten geoogst/geruimd. Het afrijpen binnen van de vorige lichting (ongeveer 2 weken geleden) is heel goed gelukt. Wat een enorm verschil met vorig jaar. Doordragende aardbeien uitgeplant. Was ik al eerder van plan, maar ze bleven maar aardbeien geven. Dit is mijn eerste jaar met doordragers, dus moest even wennen. Verder knoflook gepoot. Hoop op een betere oogst als vorig jaar.
 10. Ik ben benieuwd naar wat er komen gaat. Ik heb ondertussen dit weekeind hier ook de zaden van dit seizoen uitgezocht en verpakt voor deze mooie doos.
 11. Gefeliciteerd @Frans en @Mai Pensato!! En veel dank voor al het organiseer werk @HuubvG!
 12. Ik was benieuwd of er nog andere forumleden zijn die nog buitentomaten hebben staan en wat zij daar momenteel mee doen. Ik twijfel erg. Het afrijpen gaat de laatste week heel erg langzaam en er komen steeds meer gescheurde tomaten bij. Daarom vraag ik me af of het met de voorspelde regen in het vooruitzicht niet verstandiger is om de tomaten die morgen nog hangen toch maar te oogsten. Ik ben benieuwd wat anderen doen.
 13. Het was een fijne dag in de tuin. Ik heb veel blad bij de tomaten verwijdert en ook de blad/mulch laag in de tomaten potten weggehaald. Twee tomaten planten hadden ieder nog maar twee tomaatjes hangen dus die moesten helemaal het veld ruimen en plaats maken. Ook de lage boontjes, die al sinds eind juni oogst gaven waren op en moesten plaats maken. Verder de pompoenen en courgette goed opgeschoond en de kolen nog wat compost gegeven. Veel geoogst: tomaat, paprika, boontjes, komkommer, worteltjes en veel verveine om te drogen. Ook veel gezaaid: veldsla, mosterd, sla, rucola, koriander, fenugreek en radijs.
 14. Ik denk dat dit misschien wel de laatste Sonja is hier - van Sonja 1. Er hangt nu alleen nog een kleine kromme Sonja, maar geen idee of die nog gaat groeien. Sonja 2 en 3 zijn een tijdje geleden geruimd.
×
×
 • Create New...