Jump to content

Goudsbloempje2

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb de eerste soort geoogst. De meeste daarvan waren plat gaan liggen. Er zitten hele grote bollen tussen maar ook hele kleine. De andere soort staat er nog goed bij, dus die mocht blijven staan:
 2. Biologische kikkererwten uit de supermarkt Ik zag dat je de linzen tussen de aardappelen hebt gezet. Hoe ga je dat doen met de droogtijd? Duurt dat niet heel lang? Van kikkererwten krijg je ook geen grote opbrengst maar eten we als ze nog groen zijn en dat is wel echt heel lekker. Zelf heb ik dit jaar Fenugreek tussen de aardappelen gezet. Dat is ook een vlinderbloemige en bij mooi weer na ongeveer vier - zes weken klaar (in het voorjaar langer) en dan knippen we het af. De timing was precies goed.
 3. Weleens over nagedacht maar ik begreep dat de opbrengst heel laag is. De kikkererwten staan wel weer in de grond dit jaar en er is ook een topic over Mung bonen.
 4. Ik ben ook benieuwd! De eerste peultjes zijn hier door de roerbak gegaan, samen met oa meiraaapjes en knoflook (stengels) uit de tuin. Naast de knoflook als smaakmakers komijn, gember en sojasaus toegevoegd.
 5. Bij mij zijn de meeste uien aangetast door de mineervlieg. Die hebben wel ook gewoon goede wortels maar stoppen op een gegeven moment met groei. Als dat zo is vind je de larven door het uitje laagje voor laagje af te pellen. Op een gegeven moment zie je gangen en vaak onderin de ui een klein larfje.
 6. Hier nu ook bloei in de issai. Ben benieuwd
 7. Heeft iemand ervaring met het voorzaaien van witlof / pastinaak in turfpotjes? Met het idee om ze na het ontkiemen met potje en al in de tuin te planten. De witlof en pastinaak zijn bij mij - ondanks de lange periode van regen - matig opgekomen. Als het werkt zouden turfpotjes een mooie oplossing kunnen zijn om de gaten te dichten. Het uitdrogen van de turfpotjes ben ik iets minder bang voor. Aan huis is dat bij mij denk ik redelijk onder controle te houden.
 8. Ik had 4 april de eerste twee zaadjes gezaaid. Daar is ergens iets mis gegaan. Eentje is er overleden de andere heeft een tijd lang stilgestaan in groei, maar is nu weer lekker op weg: tweede zaaironde was 23/5 van het weekeind de laatste zaaironde...
 9. @Suusdelft Ik kijk naar de grond en als die droog is maak ik een klein geultje. Als het daaronder ook nog droog is geef ik ze water. Ik plant altijd in de herfst. Meestal betekend dat dat je alleen bij meer als een warme week droogte in het voorjaar water geeft. Ik poot altijd in de volle grond. Zal in een pot misschien iets meer zijn.
 10. Binnenkort grountebouillon maken
 11. Ja, zou goed kunnen. Heb ik zelf niet eerder gehad dus weet het niet zo goed. Heb de pot een stuk bij de andere vandaan gezet. Ik ga het goed in de gaten houden. Als het veel verder ontwikkeld ga ik ze eruit halen. Ze zijn er begin maart in gegaan dus zouden nu ook bijna klaar moeten zijn.
 12. Ik dacht dat het te vroeg in het jaar was maar deze aardappel in pot lijkt nu al iets te hebben. Binnen een dag zijn de zwarte vlekjes uitgebreid. Gisteren: zelfde blad vandaag: Achterkant blad (gister) Ze staan met zijn drie├źn in een hele grote pot. Vol in de zon en met een briesje. Was die twee weken regen dan toch teveel? Het lijkt alleen deze ene plant te zijn. Het is een vroege biologische aardappel - glorietta. Naast zijn twee maatjes staan er ook nog andere (onaangetaste) potten in de buurt. Kan ik deze plant dan beter ruimen?
 13. Nieuwe zaaien? Groeit best snel. Wij hebben al 2 van dat soort stukken buiten geoogst. Kas lijkt me trouwens niet ideaal met deze temperaturen. Koriander houd niet van temperatuur schommelingen en heeft ook niet veel warmte nodig In de zomer zaai ik het meer in de schaduw.
 14. Zal vast snel gaan nu. Die van mij staan nu net in bloei. Half feb voorgezaaid.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...