Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Augurken zacht


marjanpk

Recommended Posts

Zet ik je vraag even op een andere plek of het forum ok ? Bij alle vragen over inmaken / bewaren etc. Je stelt nu de vraag bij 'tuinkassen' . Ik weet overigens geen antwoord, maar een ander vast wel.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik heb laatst augurken gefermenteerd (experiment).

Eerst internet afgestruind hoe ik dit het beste kon doen.

Een druivenblad zou de truc zijn.

 

"Knapperige Augurken

Augurken zijn niet de makkelijkste groenten om te fermenteren. Ze willen nog wel eens zacht en papperig worden. De truc is om er iets bij te doen dat rijk is aan tannine.

 

Ik gebruik daarvoor druivenblad uit mijn tuin, omdat ik dat dan later weer kan gebruiken om dolma’s van te maken. Je kunt ook het blad van een zure kers of eikenbladeren gebruiken en zelfs zwarte thee zal wel werken.

 

Ook is het belangrijk dat je de augurken na het fermenteren meteen koud wegzet, in de koelkast dus. En denk er aan dat je het kroontje eraf snijdt."

bron: https://www.devoedzamekeuken.nl/melkzuur-gefermenteerde-dille-augurken/

 

he experiment is overigens erg goed gelukt.

 

succes

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...