Jump to content

Joachim240277

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Rekem
 1. Yes! Embregts kassen in hoeven. Daar krijg je alles voor je kas. Heb er zelf glas en rubbers gehaald. Die krijg je daar gewoon op rol.
 2. Dank jullie wel. We gaan er wat van maken
 3. Goedemorgen, Ik ben Joachim en woon samen met mijn vrouw en 2 Kids in Belgisch Limburg (zandgrond). Sinds 7 jaar hebben we een moestuin van 6x10m. 2 jaar geleden hebben we hier nog een serre in geplaatst. We hebben al heel veel kunnen oogsten uit onze tuin en serre. Een paar weken geleden een cursus van Velt gevolgd en ga dit jaar adhv de daar aangedragen tips en trucs de tuin zo ecologisch mogelijk onderhouden. Momenteel zijn de bedden aangelegd en gedeeltelijk ingeplant met diverse groenten. Zie ook bijgevoegde foto's. Ik hoop in de forums nuttige bijdragen te kunnen leveren alsmede de nodige nuttige informatie te kunnen vinden. Groetjes Joachim
 4. Door te fermenteren. Habanero's in een inmaakpot onder een zoutoplossing van 4% zetten. zorg ervoor dat de pepers onder het vloeistofoppervlak blijven ivm vorming verkeerde schimmels. 2 weken laten staan in een kast of in de kelder. wel dagelijks even CO2 aflaten anders wordt de druk in de pot te hoog. daarna afgieten, blenderen, overgieten in een fles en bewaren in de koelkast.
 5. Hoi, Ik heb laatst augurken gefermenteerd (experiment). Eerst internet afgestruind hoe ik dit het beste kon doen. Een druivenblad zou de truc zijn. "Knapperige Augurken Augurken zijn niet de makkelijkste groenten om te fermenteren. Ze willen nog wel eens zacht en papperig worden. De truc is om er iets bij te doen dat rijk is aan tannine. Ik gebruik daarvoor druivenblad uit mijn tuin, omdat ik dat dan later weer kan gebruiken om dolma’s van te maken. Je kunt ook het blad van een zure kers of eikenbladeren gebruiken en zelfs zwarte thee zal wel werken. Ook is het belangrijk dat je de augurken na het fermenteren meteen koud wegzet, in de koelkast dus. En denk er aan dat je het kroontje eraf snijdt." bron: https://www.devoedzamekeuken.nl/melkzuur-gefermenteerde-dille-augurken/ he experiment is overigens erg goed gelukt. succes
 6. Goedemorgen. Ik heb een vraag over de groei van de tomatentrossen in onze kas. Het gaat om pruimvormige snoeptomaatjes. Ik krijg hier heel grote uitgewaaierde trossen met heel veel kleine tomaatjes. Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand is? Ik kan me voorstellen dat dit iets doet met de energie huishouding van de plant. Zie onderstaande foto’s. Vast bedankt voor de reacties.
×
×
 • Create New...