Geplaatst: 30 juli 20187 j hallo, mijn vrouw en ik maken al jaren speciebonen in, soms gaat dit wonder boven goed , maar dit jaar is het weer mis, er komt een soort van wit onder in de weckpot, wanneer je de pot open maakt ruiken de bonen zuur oneetbaar iemand een idee waar dit vandaan komt en wat doen wij fout doen, het wit komt niet naar een paar dagen maar rond 14 dagen gaarne suggesties breur van Hendrik Jan
Geplaatst: 31 juli 20187 j Misschien moet je even verder gaan zoeken op het woord "kaam". Dat zou namelijk dat witte spul wel eens kunnen zijn.
Geplaatst: 1 augustus 20187 j Auteur bedankt voor de reactie, wij verhitten de bonen nu 2 maal met afkoelingsperiode van 24 uur ertussen, dat ging vorig jaar ook wel redelijk goed, weet echter niet of dit afdoende is, de weckpotten gaan bij ons bijna nooit los, ook niet na jaren dus denken wij dat wij steriel werken, toch is het raar want niet in elke pot zit dit witte spul, waar het het wel in zit zijn de boontjes ongenietbaar zuur. m.v.d. Gerhard breur van Hendrik Jan
Geplaatst: 1 augustus 20187 j Bonen inmaken is in het zuur, je bedoeld vast wecken. Heb ik gisteren nog gedaan. Gebruik je weleens kunstmest? Dat kan de reden zijn van het mislukken. Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Geplaatst: 2 augustus 20187 j Auteur hallo bedankt voor de reactie, wij gebruiken nooit kunstmest m.v.g. Gerhard breur van Hendrik Jan
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.