Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Goedenavond medetuinders,

 

Betreft: Mais blancheren

 

Op internet circuleren er meerdere methodes om mais te blancheren. De een suggereert 6 minuten blancheren. De ander 10 minuten. En zelfs 12 minuten.

 

Welke tijd houden jullie aan?

 

En zijn er verder nog tips.

 

Groet,

 

Camiel

Geplaatst:

8 minuten en dan afkoelen en in de diepvries.

Geplaatst:

het licht er ook een beetje aan wat je erna mee gaat doen als bereiding:

aan de kolf houden

hier 5 minuutjes blancheren, en dan echt vanaf het moment dat de kolven weer koken

onder de kraan afkoelen en de diepvries in

ontdooien, insmeren met gesmolten boter en beetje suiker overheen strooien

inpakken in bakpapier, daarna in cellofaan (als een toffee)

7 minuutjes in de magnetron op hoogste stand

Kleinkinderen kunnen er niet op wachten als ik bezig ben........

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Ik kook ze altijd in de snelkookpan. Mais erin, kokend water erbij. Pan dicht en op slot. Vuur hoog en laten fluiten. (Dat is afhankelijk van de inhoud hoe lang dat duurt, dus kan ik verder weinig over zeggen.)

Na het fluiten houd ik nog 5 mij op laag vuur aan. Maar dit proces kan dus zo maar 15/20 min duren. Het duurt even voor er druk op wordt gebouwd in de snelkookpan. Wél altijd superzachte mais.

 

Erna kun je het zo eten mrt wat zout, of even grillen en met een klontje boter serveren. Wij zijn er dol op en er gaan jaarlijks vele kolven doorheen. Als ik ze invries, gooi ik ze gewoon rauw in de vriezer overigens. Gaat prima. Bevroren in de snelkookpan en hetzelfde liedje zoals boven.

Geplaatst:

Dank voor de tip, dan vries ik ze voortaan ook rauw in. Scheelt toch weer werk (ben liever lui dan moe).

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.