Amrutten Geplaatst: 12 september 2020 Geplaatst: 12 september 2020 De paprika oogst is niet gigantisch, maar toch veel meer dan voldoende voor dagelijks gebruik. Er zal dus bewaard moeten worden. Afgezien van diepvriezen, wilde ik fermenteren eens proberen. Er zijn natuurlijk genoeg filmpjes en recepten te vinden. Toch vraag ik hier of iemand ervaring heeft met het fermenteren van paprika’s ? Dus wie heeft het al eens gedaan, met smakelijk resultaat natuurlijk !! Quote
Erny Geplaatst: 12 september 2020 Geplaatst: 12 september 2020 Niet met alleen paprika's maar heb vorig jaar wel de Funky Sauce gemaakt met half hete habanero's en half turkse paprika's. Werd ook erg lekker omdat de paprika's wat zoet toevoegden. De Funky Sauce behoeft maar een paar dagen fermentatie maar dat kan natuurlijk ook langer. En twee jaar geleden ter fermentatie een grote zuurkoolpot volgestopt met bonen. En dan in laagjes er ook nog ui en pepers én paprika tussen gelegd. Paprika die daarin zat was ook erg lekker, evenals de rest trouwens. Dus zou het gewoon eens proberen en testen. Zo af en toe proeven of je het zuur genoeg vind en dan het fermentatieproces stoppen. 1 Quote
Amrutten Geplaatst: 21 september 2020 Auteur Geplaatst: 21 september 2020 Dit is de eerste poging paprikas te fermenteren. In de pot zitten paprikas, knoflook en 40gr. zout per liter water. Waterslot is een zakje water met een glas erin. Deksel ,zonder ring, zit losjes. Fingers crossed. Quote
Amrutten Geplaatst: 29 september 2020 Auteur Geplaatst: 29 september 2020 (aangepast) Vanmorgen zag het waterslot er zo uit. Ik heb de paprikas afgespoeld en kook er nu een paprika soep-saus-basis van. Waarschijnlijk toch niet schoon genoeg gewerkt. Smaak was trouwens goed. Net voldoende zuur. 29 september 2020 aangepast door Amrutten Quote
Jorieke123 Geplaatst: 29 september 2020 Geplaatst: 29 september 2020 Je noemt dat een waterslot, maar het werkt niet zoals het waterslot wat ik ken: https://www.braumarkt.com/wine-and-cider/barrels-and-buckets/airlocks/waterslot-slangmodel of https://www.braumarkt.com/waterslot-cylindrisch-middel-v-10-60-liter Daar kan wel 'gebubbel' uit, maar geen zuurstof in. Dat kan bij zo'n zak met water (en open deksel) wel. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Amrutten Geplaatst: 29 september 2020 Auteur Geplaatst: 29 september 2020 Ik ga voor een volgend experiment inderdaad kijken voor een echt waterslot. Na het koken is de paprikasoep-saus te zout naar mijn smaak. (Ik heb nu geen zout toegevoegd). Dus de hoeveelheid bij de fermentatie was te veel. Leermomentje voor een volgende keer. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.