Jump to content

Amrutten

Members
 • Content Count

  607
 • Joined

 • Last visited

About Amrutten

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid Limburg

Recent Profile Visitors

350 profile views
 1. Slijmschimmel. https://www.advantaseeds.be/kenniscentrum/ziekten/slijmschimmel/
 2. Wij verwachten uitgebreide verslagen en foto’s. 😆
 3. Die kringen zijn een gevolg van te veel zon, waardoor de schil hard wordt. Weersinvloed dus. Zeker eetbaar, maar misschien stug in de mond. https://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/cirkelvormige-barsten-bij-tomaten/ Voorlaatste foto van de stengels is phytophtera. Of dat op de composthoop kan en mag, daarover verschillen de meningen.
 4. Inderdaad, voor lavendel moet je bij Bastin zijn.
 5. Het begin van Chateau Mellie ?
 6. Gezamenlijk werk gedaan. We moeten 2 keer per seizoen een uurtje of 2 werken aan de gezamenlijke dingen op de tuin. Bestrating, heggen, braak liggende tuinen etc. De weersvoorspelling voor vandaag was goed, dus aan de slag. Geen regen, miezelregen, meer regen, miezelregen, droog. Toen ik thuis kwam, was ik niet alleen geradbraakt, want hard gewerkt. Ook modderig van boven tot onder. Intussen weer schoon op de bank, kijkend naar een giga stortbui. Nou jij weer, Weeronline!!
 7. Ik ga voor een volgend experiment inderdaad kijken voor een echt waterslot. Na het koken is de paprikasoep-saus te zout naar mijn smaak. (Ik heb nu geen zout toegevoegd). Dus de hoeveelheid bij de fermentatie was te veel. Leermomentje voor een volgende keer.
 8. Vanmorgen zag het waterslot er zo uit. Ik heb de paprikas afgespoeld en kook er nu een paprika soep-saus-basis van. Waarschijnlijk toch niet schoon genoeg gewerkt. Smaak was trouwens goed. Net voldoende zuur.
 9. Is planten in potten een mogelijkheid ?
 10. Wij eten dadelijk een stamppotje van de laatste verse boontjes met feta en natuurlijk eigen aardappels. Met bokworst erbij.
 11. Eindfoto van mijn wedstrijdpepers. Geen winnaar. Hier maak ik een vriend blij mee, die zelf sambal maakt.
 12. Dit is de eerste poging paprikas te fermenteren. In de pot zitten paprikas, knoflook en 40gr. zout per liter water. Waterslot is een zakje water met een glas erin. Deksel ,zonder ring, zit losjes. Fingers crossed.
 13. Curry van wortel, courgette en chinese kool, alles uet. Met garnalen en kokosroom, rode currypaste. Echt lekker, al zeg ik het zelf. Meneer is het met me eens.
 14. Mooi stuk. Daar kunnen de grote en kleine mannen een hoop energie in kwijt. 😉

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...