Jump to content

Amrutten

Members
 • Content Count

  478
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb de jonkies met een stukje schil eraf gesneden en toen in glaasjes water gezet. Worteltjes verschenen binnen een week. Toen opgepot.
 2. Dat zal ik een volgende keer ook proberen. De smaak is nu een beetje 'eenvoudig'. Voor de eerste keer ben ik tevreden.
 3. Vandaag mijn zelfgemaakte zuurkool gegeten. De pot heeft 3 weken gefermenteerd op het aanrecht, daarna heb ik hem in de ijskast gezet. Smaak is neutraal zuur. Dus geen bijzonder smaakje. In eerste instantie vond ik het te zuur, maar gecombineerd met puree was het lekker. Een volgende keer zal ik eens wat kruiden toevoegen. 28-1 gemaakt, op aanrecht gezet 18-2 naar ijskast 30-3 gegeten
 4. Amrutten

  Tomaten Topic 2020

  Seitentriebe ausgeizen wil zeggen: zijscheuten verwijderen. nach dem 5. Blütenstand stützen is waarschijnlijk een typefout. Bedoeld wordt volgens mij dat je na de 5 bloeitros de plant moet kürzen= afknippen, om voldoende kans te maken op afrijpen van de vruchten.
 5. Amrutten

  Tomaten Topic 2020

  Vandaag 10 soorten tomaat gezaaid. Venus, Cheresheka, Sibirjak, Health Kick, Skorospekyi, Kleine donkere: zijn allemaal struik/pot soorten. Klein tot middel Cote de saint andre, Zodorovjak, Krasnyi Krupnyi, Russkaya Dusha, groot tot echt groot. De meeste zaden zijn van Tomato Eden. Eerste keer, dus ik ben benieuwd.
 6. Kohlrabi verspeend. 10 soorten tomaat gezaaid. Morgen naar de tuin, aardappels zetten.
 7. Er is nog niet veel van te zeggen. Even wachten tot de eerste echte blaadjes verschijnen.
 8. Hoe kan het dat steeds blogs uit 2016 van Patrijs in de ongelezen inhoud staan ? Zit ergens een bug, of is dit de bedoeling ?
 9. De laatste prei gerooid en daar spinazi gezaaid. 2 rijtjes zomerwortelen tussen de uien gezaaid. 3 aardbeiplantjes gezet. Mieze Schindler. Genoten van het zonnetje.
 10. 4 rijtjes vroege aardappelen gezet. (Vitabella en Obama) . Peulenrek geplaatst. Aspergeveldje opgeruimd. Mijn allereerste purple sprouting broccoli bewonderd.
 11. Ik heb ook een fanatiek bloeiende platte perzik in mijn kas. Maatje puber. 95 bloemen, die ik met de hand bestoven heb.( hoop ik !) Ik wacht de vruchtzetting af, en besluit dan of er stevig gedund moet worden.
 12. Ik heb een lekker snack tomaatje.. Venus, is een klein struikje, 30-40 cm. Geel oranje snoepjes van tomaten. Eigen zaad. Als je er hebben wil , stuur je maar een PB.
 13. Tussen 10 en 13 uur was het droog en redelijk van temperatuur. Dus op de tuin aan de slag. Aardappelveldjes met de grelinette bewerkt. Broccoliplanten verplant. Bij sommigen zit er al een paars bloemhoofdje in !! Algemeen gerommeld , paden schoongemaakt. Diverse keren gestruikeld over molshopen, die plotseling achter je voeten blijken te liggen. De roodborst kwam heel even kijken, maar was niet onder de indruk, en vloog weer verder. Alles bijelkaar, aardige tuinochtend.
 14. Binnenwerk, want het regent en regent en regent hier. Het grondwaterpeil is hier beslist weer in orde. Gezaaid: bietjes, peulen, kohlrabi, zonnebloem, zomerwortel. Perzik bestoven. Het gekke ding staat uitbundig te bloeien in de kas. Maar bij dit ellendige weer vliegt geen bestuivertje rond, dus doe ik het zelf.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...