Jump to content

Amrutten

Members
 • Content Count

  668
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid Limburg

Recent Profile Visitors

575 profile views
 1. Misschien een beetje vroeg, maar ik vrees het ergste. @Mellie Eustoma !! Helemaal lekker gemaakt met filmpjes op youtube. Gezaaid op 14-1-21. Warmte, licht, aandacht, meneer werd jaloers. Dit is het resultaat tot nu toe. Nog nooit zo’n mierderige, inactieve zaailingen gehad. Gekleurde knopjes zijn kopspeldjes, ter vergelijking. Ha !
 2. Een stukje afgedekte tuin weer bruikbaar gemaakt. Meneer en zo’n zelfde vriend als die van @Frans hadden dat in no-time voor mekaar. Ook weer ontdekt waarom het afgedekt was: boomwortels. Maar dat mag de plek niet drukken ! Stukje voorbereid voor de Cantenay wortels. Stompe, ietwat lompe soort, beter geschikt voor de wat zwaardere grond hier.
 3. @EvaB65 Pb sturen. Helemaal bovenaan rechts, in de groene balk staan 2 ballonnen, tenminste dat lijkt erop. (op de Ipad tenminste, geen idee hoe het uitziet op een telefoon) Als je daar klikt kom je in het menu om PB te sturen. Je stuurt aan de gebruikersnaam, dus @jwedding in jouw geval.
 4. Peulen/erwten steunrekken, in aanzet geplaatst. Nog wat rijtjes getrokken en stukjes uitgemeten, voor als de tijd rijp en de bestellingen binnen. Algemeen gerommeld. Hoopje hier, steen daar, tak weg, van dat werk.
 5. In pot: siererwten. Op het veld: spinazie, wortel en ui.
 6. Aardbeien en aspergeveldje schoongemaakt en bemest. Plekken waar aardappels komen beetje voorbereid, wat rijtjes getrokken. Hier en daar beetje gewied. Algemeen gerommeld. Veel te lang doorgegaan, want het was zo mooi weer. Naar huis, gezelschap gezocht van paracetamol. Conclusie: prachtdag.
 7. Waarschijnlijk niet. Ik heb sla op tig manieren gezaaid, zonder grond erop, met grond, in persblokjes met dun zand, zonder zand. Sommige soorten willen gewoon niet. Maar we blijven proberen !!
 8. Gisteren nog een vogelhuisje opgehangen op de tuin. Was nog best koud, dus weer gauw naar huis.
 9. In de kasgrond gelegd: slazaailint. Voor de laatste keer. Vorig jaar en jaar daarvoor deed het nauwelijks iets. 2 Soorten spinazie in de kas gezaaid. Afgedekt met vlies, in de hoop dat de muizen er dan van af blijven. In perskluiten gezaaid: dille, rucola, misticanza, sla Mathilde (eigen en gekocht zaad ), sla American ?? geen idee, en ik loop niet weer naar beneden. 50 Ranonkels geweekt en opgepot. Genoten van het heerlijke weer.
 10. https://nos.nl/artikel/2369060-duizenden-gratis-perenbomen-af-te-halen-in-gemeente-olst-wijhe.html
 11. Ik bewaar mijn poters in de ijskast. Kiemen mogen ze onder mijn bed vanaf eind februari.
 12. 3 soorten paprika en 2 soorten snijbloemen verspeend. De zaaiplaaten, die vanwege de vorst, even in de kelder (17’ C ) waren geparkeerd, gauw onder lampen gezet, want kohlrabi en vaccaria waren fanatiek aan het kiemen, met gele koppies.
 13. Prima weertje voor de tuin, eindelijk. Droog met zonnetje. Wat heb ik gedaan ? Op 84m2 de groene grondafdekking verwijderd. ( = niet groen zeil, maar los liggend groensel van vorig seizoen). Bemest, volgens advies van Avvn. Hun advies gaf aan, dat een deel van de bemesting over 3 jaar verspreid moest worden. Dus doen we dat. Mest, bestaande uit bloedmeel(N), tuinkali (K) , en kieseriet (Mg), beetje ingewerkt. Beendermeel (P) is vorig jaar gestrooid. Dat kon in een keer. Groensel weer teruggeharkt. Moe maar voldaan naar huis.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...