Jump to content

Amrutten

Members
 • Posts

  848
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid Limburg

Recent Profile Visitors

1,160 profile views
 1. 12 kruiwagens verse paardenmest.
 2. 3 meter breed. Daar moet 6x de steenbreedte van de gemetselde bakken vanaf. Zou 8cm steen voldoende sterk zijn ? Dan blijft voor bedden en paden maximaal 2,50 over. 3 bedden en 2 paden. Het pad in mijn kas is 50 cm, en dat is net comfortabel. 40 cm zou ook kunnen, als je tenminste niet schoenmaat 45 hebt, want dan wordt het eng. Neem 45 cm. Dan blijft er voor de 3 bakken maar 1,60 over. Als je eigenlijk een kas op een muurtje wil hebben, en je toch gaat metselen, waarom dan niet je originele idee uitvoeren ?
 3. Een paar varens geplant, ter camouflage van de compostbak. Een resthoop compost verdeeld over een strookje langs de afrastering. Weer 2 bakken, geleend blad, verspreid over de tuin. Begonnen met het opknappen van de bank bij mijn perceel. Er moeten 2 nieuwe planken in. Ik hoop die via de gemeentewerf te krijgen. (Tuin is van gemeente)
 4. @Waaslander oeps, opmerking betreffende dahlias uit potten halen heb ik gemist. Na een eerste nachtvorst hoef je inderdaad niet meteen te gaan graven en afdekken en inpakken. Kwestie van de boel bekijken en in de gaten houden. En inderdaad, een max-min thermometer helpt.
 5. Dahlias weten wanneer het gevroren heeft.😀 Hun bladeren worden dan donker en slap. Dus zodra je dat ziet, weet je hoe laat het is.
 6. Rand van halve stoepstenen langs een pad netjes recht gezet. Blad geleend voor mijn tuin. Was door de gemeente ,heel aardig ,op een grote hoop gelegd, vlak bij de tuin.😉 Ja geleend, want ik geef het t.z.t. terug aan de bodem.
 7. Het laatste stukje tuin gewied en afgedekt met wiedsel. Ik ben nu helemaal klaar voor dit jaar. Wat moet ik nu met de tijd die over blijft….
 8. Voor de toekomstige gier, hier en daar smeerwortel geplant. Verder algemeen gerommeld, gekletst met tegenoverbuurvrouw (flat), genoten. Prima dag.
 9. Samen met meneer het schaduwdoek en faunascherm aan de afrastering bevestigd. We zijn best tevreden met het resultaat. Er moet nog een stuk scherm geplaatst worden t.z.t. Tuinkant Onkruidkant
 10. 165 tulpenbollen in de moestuin gezet. (Je moet toch wat !)
 11. Kan prima met blad. Dat doe ik ook al een aantal jaren. Van wegwaaien heb ik geen last. Meestal zijn de bladeren vochtig en daardoor zwaar genoeg om te blijven liggen. Wat takken hier en daar erop helpen misschien ook.
 12. Amrutten

  Voor en na

  Zo was het…. En zo is het nu. Langs de afrastering komt nog schaduwdoek, zodat het onkruid van het perceel rechts niet overwaait/groeit naar mij.
 13. Amrutten

  Verhuisd

  Inderdaad binnen de bebouwde kom. Tegenover staan flats, aan de achterkant loopt het spoor en daarachter is een industrieterrein.
 14. Trouwens, die Eustomas, das is niets geworden. Enkele plantjes zijn nog minimaal gegroeid en vonden het toen welletjes. Er is nog een stevig gesprek gevoerd, voordat men geherhuisvest werd op de composthoop. Ja zeg, ik blijft niet motiveren !
×
×
 • Create New...