Jump to content

Amrutten

Members
 • Posts

  993
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid Limburg

Recent Profile Visitors

2,202 profile views
 1. De dames zijn blij met de renovatie !
 2. Samen met meneer de paddenpoel geïnstalleerd op de tuin. Natuurlijk geen foto gemaakt. Als de metamorfose klaar is, zal ik een plaatje posten.
 3. 3 aanhangers compost gehaald, waarvan 2 voor een medetuinier. Hiervoor kreeg ik, behalve de betaling van de compost, ook nog wortels, aardappels en 2 broccoli. Van mijn eigen tuin heb ik pastinaak meegenomen, dus mijn groentela zit effe vol
 4. Samen met meneer een perenboom omgezaagd en afgevoerd. 2 andere fruitbomen een beetje in model gesnoeid. De bedoeling is dat ik zonder mijn hoofd te stoten rond mijn fruitbomen kan lopen. Ook wil ik er geen steunen onder moeten zetten als er fruit aanhangt. Daarom heb ik lange overhangende takken verwijderd of ingekort.
 5. Een aantal sierpompoenen voor het huis gelegd met ‘gratis’ briefje. Zijn bijna allemaal al weg.
 6. Neen,, carbid moet water bij, dan komt het gas vrij.
 7. Geen idee of er laboratoria zijn die voor particulieren testen op ziektes in de grond. Welke ziektes denk je te hebben ? Ik heb via AVVN of via https://www.raiffeisen-laborservice.de/boden/gartenbau/probenahme-gartenbau grondonderzoek laten doen. Het normale werk, ph, NPK. Je zou op hun sites eens na kunnen kijken wat zij verder voor tests aanbieden.
 8. Amrutten

  Waterpomp

  Dank je voor je reactie. Ik heb intussen een Einhell accupomp gekocht. Helemaal heppie mee. Met een ‘vulling’ pompt hij 50-60 minuten. Dat is meer dan voldoende voor mij. De pomp is licht, en gaat iedere keer in een grote tas, met slang erbij mee naar huis.
 9. Mijn tuin moet enigszins gereorganiseerd worden. Maar er staan her en der spruiten, sprouting broccoli en misschien bloemkolen. Ik wil alle koolplanten binnen nu en 2 weken verplanten naar een ander stuk tuin. Vraag is nu: gaat dit lukken of schiet de hele handel in de stress / gaat bloeien. Iemand ervaring mee ?
 10. Buiten mededinging, maar wel 41,7 cm
 11. Zaadjes uit Lidl tomaat Red Pearl gewonnen. Dit is het resultaat. Grote tomaat = Caramel, jaren geleden eens een plantje uit Frankrijk meegenomen. Groot geel = Taxi Klein geel = Venus en Millefleur. Klein rood= Lidl kloon
 12. @marcelru. Het is maar één boom, en die blijft staan. Er is wel enig snoeiwerk nodig. De vorige huurder heeft er een paar weken geleden steunen onder gezet ,omdat de takken doorhangen onder de vruchten. Ik wil graag dat de boom korter op de stam draagt en dus geen steun nodig heeft. De foto’s zijn niet erg duidelijk. Daarom heb ik met rood de stam en takken enigszins gemarkeerd. De tak die nu ondersteund wordt, wilde ik in ieder geval stevig inkorten. Verder sta ik open voor advies. Links staat een appelboom(pje), hartstikke vol appels. Vorig jaar zagen ze er vreselijk uit, met vlekken en ruwe schil. Heerlijke compôte van gemaakt. Staan nu ook steunen onder. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de perenboom. Zodanig snoeien dat steunen niet nodig is.
 13. De perenbomen die ik geërfd heb in mijn tuin, zijn probleem dossiers. Ergens in mei zaten er een soort schimmelvlekken op blad en vrucht bij de ene boom. Vruchten vallen nu ook massaal aangetast van de boom. Ik heb ook besloten dat deze boom eruit gaat. Te groot, waterslokker en geen behoorlijke opbrengst. Nummer 2, stuk kleiner, goed uitziende vruchten. Omdat ik geen idee heb wat het voor peer is, heb ik er een mee naar huis genomen en doorgesneden. Want, theoretisch, zou je aan de hand van het klokhuis kunnen zien welke peer het is. De binnenkant ziet er niet goed uit. Herkent iemand dit ? Ik zal binnenkort nog een paar vruchten bekijken, en hoop dat die o.k. zijn. Anders ben ik bang, dat deze boom ook de moeite niet waard is. De buitenkant, ziet er netjes uit. De binnenkant, das minder. Aanvulling. Even verder gesneden in de peer, en dit kwam ik tegen: levend en wel De larve van de fruitmot volgens mij. Nu nog vinden of en wat ik daar aan kan doen.
×
×
 • Create New...