Jump to content

Amrutten

Members
 • Posts

  943
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid Limburg

Recent Profile Visitors

1,653 profile views
 1. Amrutten

  Waterpomp

  @bur en anderen: heeft iemand ervaring met de Kibani 4 takt 8000 liter pomp ? Omdat het oppompen met de hand te vermoeiend is, zoek ik een pomp. Benzine of accu, die liefst niet zwaarder is dan een kilo of 13. Deze Kibani kwam ik tegen bij Bol, maar de reviews zijn zo la-la. Daarom de vraag, heeft iemand ervaring met deze specifieke pomp ?
 2. Ik hield het niet meer. Het blad van een pot aardappels werd lelijk. Het waren 2 Michelles, n.b. late aardappels. Geen idee wanneer ik die gepoot had. Dus ik moest wel nakijken….. 612 gr gloedjenieuwe aardappel. Prima begin.
 3. Hier ongeveer dezelfde ervaring. Zelfs voorzaaien gaat moeizaam. Het is zowel zelf verzameld zaad, als gekocht zaad. Normaliter springen ze binnen een paar dagen de grond uit, nu heel langzaam en weinig. Dus ik zaai gewoon iedere week een portie voor, en hoop dat er genoeg opkomt voor een behoorlijke oogst.
 4. Een emmer ingegraven in de compostbak, met plastic , met gat boven emmer, over de hele bak. Een (wanhopige) poging om , zou het gaan regenen, iets van water op te vangen. Want er is weliswaar een handpomp, en voorlopig voldoende grondwater, maaaaar. Ik pomp me het laplazerus. Daarom moet ik andere manieren bedenken om aan water te komen. (en neen, er is geen elektriciteit, en voorlopig geen plek voor een aggregaat) Mijn eerste peulen geoogst van de nieuwe tuin. Helemaal goed.
 5. Amrutten

  Bonen 2022

  De voorgezaaide snijbonen staan sinds vorige week in de tuin. De eerste zaai van groene en gele sperciebonen staan als 10 cm. plantje te wachten in de kas op uitplant. Nog even wachten ivm te veel slakken. De tweede zaai zit in de zaaibak.
 6. Lekker vroeg , want het zou 26 graden worden, naar de tuin met een kofferbak vol jong grut. Eerst even de tuin nagelopen en gecontroleerd op slakkenvraat. ( viel mee) De afrikaantjes waren blijkbaar erg lekker. Zag vandaag bij Lidl, dat die als slakkenafweerplantzaad verkocht worden. Ja hoor !! Hier en daar gewied. Water gegeven, vat weer vol gepompt (handwerk), dus aan het eind van het seizoen heb ik geen flubberarmen meer. Geplant: bloemkool, broccoli. Zinnia,ageratum,cynoglossum,bupleurum, goudsbloem, 1 tomaat, varen, foxglove, lenteui, en toen waren de kistjes leeg, waren we 3 uur verder en mijn energie op.
 7. Proberen kan altijd. Het zal zeker beschermen tegen schrale wind. Tegen slakken, dat is een ander verhaal. Naar mijn ervaring is daar geen bescherming voor te bedenken. 😉
 8. Mijn georven/geerfde peren, vol mini vruchtjes, zien er opeens zo uit. Beslist weet iemand zo uit z’n blote hoofd wat het is. Anders ga ik goochelen.
 9. Vorig jaar, op mijn oude tuin, had ik aardappels onder mulchdoek geplant. Werkte prima. Dit jaar op nieuwe tuin, werkt het minder goed. Ik heb vanmorgen een deel van het doek verwijderd. Jongens,jongens, wat een slakken. De aardappels kregen de kans niet om spruiten te zetten. Hap,slok weg. De onderkant van het doek zat vol glibberaars. Ik ga eens bekijken of er op mijn perceel een goed plekje te vinden is voor een paddenpoel. Bij deze hoeveelheid slakken, heb ik echt wel hulp nodig.
 10. Een keer per week is te weinig om de boel goed bij te houden. Oogst kan overrijp zijn, problemen niet meer te corrigeren. 2x per week een goed half uurtje voor 9m2 zou wat mij betreft het minimum zijn.
 11. Van een medetuinier 3 gekiemde aardappels cameo gekregen, om te testen. En, en,…..3 aspergeplanten. Op mijn vorige tuin had ik 10 planten staan , dus ik mis nu wel een paar lekkere maaltjes. Even geduld hebben voorlopig.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.