Jump to content

Amrutten

Members
 • Posts

  1,034
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid Limburg

Recent Profile Visitors

2,492 profile views
 1. Als je even googled op planttijd / oogsttijd aardappelen, dan vind je een hoop info. b.v. ———— Welke maand aardappelen planten? Wanneer plant je aardappelen het beste? 1. Primeur- of nieuwe aardappelen worden meestal in maart geplant en tussen juni en juli geoogst. ... 2. Eetaardappelen (halfvroeg) plant je in de tweede helft van april en oogst je tussen en juli en augustus. ... 3. Bewaaraardappelen plant je na half april en oogst je tussen augustus en oktober. —————- Je kunt van je eigen oogst aardappels bewaren om het volgend jaar te poten. Ik bewaar deze in een papieren zak in de ijskast.
 2. Gekeken hoe meneer met sneeuwschuiver in de weer was.
 3. Amrutten

  Woelvork

  De spitvork uit het filmpje lijkt mij niet echt goed voor je rug. Je moet er een hebben die open is van boven. Dan beweeg je de handvaten aan beide zijden langs je lichaam. Ik ben 67 , heb snel rugproblemen en gebruik een door mijn meneer gebouwde grelinette. Werkt perfect.
 4. Slavnik Vitabella Grenadine Peter Pan
 5. The game is on !!! Vandaag, na kiemproef gezaaid: zomerprei. 2 soorten paprika (King of the North en supermarktpunt) in deno 2 soorten ui (Stuttgarter Riesen en plat italiaans uitje) in deno= kiemproef. Ik hield het niet meer tegen…..
 6. https://www.moswand.eu/product/kleine-doos-rendiermos-diverse-kleuren/?gclid=CjwKCAiAh9qdBhAOEiwAvxIokyRR3mlCck7lYx5wRPO6hCVuuFNveqQ16zX8DRjCfztOjN5JJelp9RoCG3EQAvD_BwE gewoon googelen, dan vind je er wel
 7. Dat ziet er goed uit !!
 8. De kas gewied, water uit de regentonnen de kas in laten lopen. De boel ligt klaar….
 9. En deze optimistische instelling, bouwt tuinen als bij een kasteel. Go for it. 😉👍
 10. Amrutten

  2023

  Het nieuwe (tuin)jaar is begonnen. Vanmorgen de laatste rommels opgeruimd. Beetje gewied. De eerste bloembollen komen boven. De vele,vele ranonkels waren een paar weken geleden al enthousiast aan het groeien. Ik kan nu beginnen met een ruwe planning. Er zijn vanaf de ronde bak 8 percelen van ongeveer 3 meter bij 0.9 meter. In nr.1, voor de ronde bak staan aardbeien ,asperges en duizendschoon. Er is nog plek voor van alles. Ter verduidelijking: op de foto zie je allerlei pleur. De kist en de blauwe ton zijn van mij, de rest staat achter de afrastering en is van mijn tuinbuurman. (Don’t ask !) In nr.2, het licht gekleurde perceel staan de ranonkels. Daar zet ik waarschijnlijk ui,prei en of sla tussen. In nr.3, het perceel met de regenmeter zit helemaal vol met tulpen en narcissen. Daar kan sla of bietjes tussen. Nr.4,5,6,7 moet ik nog bedenken. In ieder geval snijbloemen her en der. In perceel 8, de bakken daar komen wortels, pastinaak en aardappels. Er tussenin bloemen. Achter de compostbak zit de ‘paddenpoel’ Die mag ik weer leeghalen en schoonmaken. De mol heeft druk rondom gegraven en aarde over de rand geduwd ! Dit perceel ligt links van de composthoop. Ongeveer 12m2. Er staat een appel, wrs. Elstar, en 2 perenbomen. De appels zijn lekker. De peren van een boom waren en bleven keihard. Het andere boompje had 2 vruchten en die vielen rot van de boom. Afwachten wat het dit jaar wordt dus, Nog geen idee wat ik hier ga zetten. Er zitten wel langs het pad knal gele frummeltulpen in de grond (Hamilton) Oh en onder dat hoopje takken woont een artisjok. Ben benieuwd of die de winter overleefd heeft. Dit is het voorste stuk van mijn tuin. De lichte plekken is stro. Daar zitten de dahlias nog in de grond. Ik had geen zin om ze op te slaan. Op dit stuk komen in ieder geval aardappels. Verder weet ik het nog niet. Mijn ervaring is, dat ik weliswaar een planning maak, maar daar regelmatig van af wijk. Bijna alles doorelkaar is ook prima. We gaan het zien.
 11. In een ander topic werd tomaat Galahad genoemd. Ik ben op zoek naar het zaad hiervan. Tot nu toe vind ik alleen US websites. Weet iemand een leverancier korter in de buurt ?
 12. 1.20 m. brede vakken omdat er van uitgegaan wordt, dat men van weerszijden 60 cm ver kan reiken, zodat je niet op het bed hoeft te gaan staan.
 13. Effe naar de tuin geweest. Stro verdeeld over de enthousiaste ranonkels, en weer snel naar huis en naar binnen. Het is hier ijskoud. Geen tuinweer, maar lekker binnenweer.
×
×
 • Create New...