Jump to content

Amrutten

Members
 • Posts

  818
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid Limburg

Recent Profile Visitors

1,018 profile views
 1. Het begin is er. Na alle opruim, reorganisatie, hak en breekwerk op mijn nieuwe tuin, vandaag het eerste voedsel geplant voor volgend seizoen. Aardbeien en knoflook gezet. Verder alle takken en takjes waar ik voortdurend tegenaan liep of voor moest bukken rigoureus weggehaald. Groeit allemaal wel weer op de een of andere manier terug.
 2. 10 Vernonia geplant. Als soort toekomstige heg. Ze staan tussen de tegelrijen. Zo zag het uit voordat ik tekeer ben gegaan. En nu ziet het er zo uit. Tussen de witte en de houten paal staan bessenstruiken, die ik grondig gesnoeid heb, en hopelijk weer gaan uitlopen, en een soort haag gaan vormen. Ter info, van alle spullen die je op de foto ziet, zijn alleen de groene en blauwe gieter van mij. De rest is van mijn tuinbuurman en dat gaat nog verplaatst worden naar zijn terras rechts.
 3. Ter vergelijking met de prachtige appels van @jootje. De oogst van mijn ge-erfde appelboom. Zien er niet uit, rotten deels aan de boom en anders vrij snel na het plukken. Maaaar, als ze geschild worden, zit er nauwelijks een plekje aan. Rara, wat is dit. Ik maak er appelcompote van, is zelfs zonder suiker heel lekker.
 4. Meneer heeft het terrasje voor mijn medetuinier afgemaakt. Met enig gevloek, want wat is die man (niet mijn meneer) een zooierd. Graaf een steen uit, ligt er nog een onder en er naast etc.etc. Maar goed het is af. (Waarom wij dat terras maken heeft redenen, die te ver voeren hier uit te leggen) Ik ben verder gegaan met het snoeien van de kromme ouwe bessen. Zal eens een na foto maken. Verschil is opmerkelijk. Wat staat nog te gebeuren: gemetselde platte bak verwijderen. (Verheugen wij ons zeer op). Daarna alle steenafval afvoeren naar de recycling. (Ook een pracht karwei). Daarna gaan we waarschijnlijk een maandje revalideren . Aan de 30m afrastering moet onderaan faunascherm geplaatst worden en erboven zichtbreeknet. Maar dat kan pas als de klimbonen van de medetuinier geoogst zijn.
 5. Amrutten

  Nazomer?

  Die Ipomea heb ik ook. Gezaaid in 2019. Daarna niet meer. Hoeft ook niet, want het is een zeer zelfstandige uitzaaierd.😉
 6. Dit stukje tuin gerooid en gesnoeid. Er stonden boomzaailingen, frambozen, oeroude kromme bessen. Aardbeienrek, maar dat heb ik eerder al weggehaald. Gegraven, gesnoeid, gezucht, en tevreden. Meneer heeft een stenen compostbak ontmanteld, en de vrijgekomen plek bestraat met de compostbakstenen, en de grindtegels die we her en der in de tuin gevonden hebben. Zowel meneer alsook ik zijn nu aan een stevige dut toe.
 7. Bos bloemen geplukt, en gekeken naar het onkruid dat op de percelen staat, die ik ga opgeven. Volgende week ga ik er tegen aan.
 8. Ik heb geen sjoege van varkens of campings, maaarrrr, kun je tenten zetten waar varkens gewoond hebben ? Stinkt dat niet een beetje erg ? Is maar een vraag.
 9. @Arja, die middelste Venus van jou heeft volgens mij de juiste kleur.
 10. 28/29 augustus https://www.boschhoeve.nl/activiteiten/dahlia-spektakel/ 11 september https://www.boschhoeve.nl/activiteiten/oogstfair/
 11. Ik had 12 grote planten en 8 mini struikjes (venus) staan.
 12. Dit is mijn tomatenoogst voor dit jaar, plus een tomaat of 4 die al gegeten zijn. Meer gaat het niet worden. Ook in mijn kas heeft phytophtora huisgehouden. Ik heb gesproeid met melk, ergens gelezen dat dat zou helpen. Ik heb de indruk dat het enigszins vertragend werkt, maar ziek wordt de hele bende toch. En bijwerking is, dat na een paar dagen, je hele kas naar zure melk ruikt. 🤮 Alle tomaten zijn intussen opgeruimd. Ook de Mille fleurs van @Arja, die hartstikke goed haar best stond te doen. De tomaat dus…. Silver lining is: in mijn vakantie heb ik geen kas-sitter nodig.
 13. O.k. Dank jullie voor je opmerkingen. Ik ga terug naar de tekentafel.
 14. Ik zag dit filmpje op youtube. Hij snoeit fruitbomen nogal stevig terug om ze laag te houden. Op mijn nieuwe tuin staan een aantal fruitbomen. De rechtse, meest dikke is een zeker 6 meter hoge perenboom. Links staat een appel en en perenboom van een meter of 3-4. Je kunt de stammen zien. Het zijn rommelige, waarschijnlijk verkeerd gesnoeide bomen. Kan ik deze bomen afzagen op bv. een meter hoogte en dan hopelijk de nieuwe takken korter houden, zodat ik zonder ladder kan plukken ? Waar zit gewoonlijk de ent, vereniging, kom niet op de naam, waar onderstam en bovendeel aan elkaar zitten ? Is dit nog zichtbaar bij bomen van deze maat ?
 15. Geen idee of water geven aan een reuzenpompoen anders is dan aan een gewone pompoen. Ik schud normaliter gewoon water, uit een emmer of gieter op de aarde in de buurt waar de stengel uit de grond komt.😉
×
×
 • Create New...