Jump to content

Amrutten

Members
 • Content Count

  701
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Amrutten

 1. Heerlijk gereedschap. Ik gebruik de mijne al jaren. Mijn tuin is grotendeels no- dig, maar soms zijn er stukken waar over gelopen is en daardoor te hard. Een stuk van b.v. 30 m2 heb ik binnen een half uur gegrelinetterd ( als dat woord bestaat). Je gaat hier veel plezier van hebben, en je rug ook.
 2. Samen met meneer het gaas voor de erwten gezet. Daarna weer naar huis, want het is nog te koud voor andere tuindingen.
 3. Amrutten

  Geen pm ?

  Mea culpa, maxima. Als je probeert te versturen naar @Arja, dan lukt het inderdaad niet. Gewoon naar Arja, dan gaat het wel. Sorry, effe een suffig momentje.
 4. Amrutten

  Geen pm ?

  Als ik naar @arja een pm probeer te versturen krijg ik deze melding: × @arja kan geen berichten ontvangen.
 5. Dit krijg ik als ik een bericht naar jou probeer te versturen. Zal mod ernaar laten kijken. × @arja kan geen berichten ontvangen.
 6. Je hebt een PB. Een paar zaden is voldoende. Dank.
 7. Amrutten

  Bloemkool(tjes)

  In mijn kas staan grote en kleine bloemkool plantjes. Eva, winterbloemkool. Juni en september gezaaid. De kleine stonden op de nominatie om naar de tuin te gaan binnenkort, want ik zag een week geleden nog geen bloemvorming. Je laat de kleuterklas even alleen, en wat doen ze ? , een sprintje trekken. Voila, mijn nouvelle cuisine bloemkooltjes.
 8. Dag allemaal, Mijn Millefleur tomatenzaden doen het niet. Niet in grond en niet in Deno. Is er iemand die 4 of 5 zaden , wil opsturen naar mij ? Ik heb eventueel te ruil: Venus, kleine (40 cm) patio tomaat, oranje Caramel, lijkt op Coeur de Boeuf.
 9. Scilla , hyacinthoides, o.i.d. zou het kunnen zijn.
 10. Mooie kas. Daar ga je veel plezier van hebben. Antoinette
 11. De laatste pootaardappels gezet. Vitabella. Voorgezaaide peulen en bietjes geplant. Ook wat mini slaplantjes gezet. Bieten en sla wel met vliesdoek er over. Er is tenslotte vorst voorspeld hier. Beetje geschoffeld. Was best frisjes. Gezaaide tomaten van 17 maart komen goed op, behalve Millefleur. Die nog maar eens in Deno gezaaid. Kijken of dat beter gaat.
 12. Helemaal niks in de tuin. Wel effe een paar dagen het strand van Zoutelande in de gaten gehouden. Het ligt er mooi bij.😀
 13. @rorror Betreft geur sierbes: Geur komt als je de prachtige takken, in een vaas binnen zet. Doe je daarna niet meer 😅
 14. Vroeg, maar hopelijk niet te vroeg, 2 soorten aardappels gezet. We hopen maar op geen nachtvorst meer. Het zijn middenvroege soorten, Tentation en Gourmandine. In goot voorgezaaide peulen, in de grond gezet. Meesje toonde interesse voor pas opgeleverd vogelhuisje. Plek uitgemeten en gepland voor mijn zeer enthousiast aangeschafte grote hoeveelheid dahlias. Algemeen gerommeld en voldaan naar huis.
 15. In Deno: tomaat Venus, Klokken van Ierland en Zinnia’s. Gewoon in grond: sla en cavolo nero, 2 soorten basilicum. 4 supermarkttomaatzadenplantjes verspeend.
 16. De neergezette, omgewaaide, weer neergezette bonenstokken , vastgebonden. Op een stuk dat braak blijft, en als overlooptuintje gaat dienen, 2 rijen boekweit gezaaid, voor de leuk en de bijen. Peulen gezaaid, klein stukje. De voorgezaaide exemplaren staan thuis in de kas een beetje body te krijgen, en gaan volgende week naar de tuin. De aardappelrijen uitgemeten, en nog wat gegrelinetterd, omdat ik niet helemaal uitkwam. Een rij (5 meter) wortel Chantenay gezaaid. Dit is een lompere soort zomerwortel, die het theoretisch goed zou moeten kunnen doen in mijn niet-zandgrond. Gesproken met mensen die een tuintje wilden huren. Lekker weertje. Prima dag.
 17. @Biotuin u reageert op een bericht uit 2019. Aspergeklauwen zijn wrs. niet meer beschikbaar.
 18. Ik kon het niet laten. Testzaaisel tomaat (ja,ja) i.v.m. leeftijd zaden.
 19. @appelvrouw. Dahlia’s zo vroeg. Beetje om stekken te maken en beetje per ongeluk. Mijn kelder is niet echt koel. De dahlia’s worden gewoon wakker als ze daar zin in hebben. En dan stop ik ze maar in aarde.
 20. Die laatste 2 foto’s, (na die van de lucht), horen er niet in. Ondanks meerdere pogingen, krijg ik ze niet verwijderd.
 21. Het weer nodigt niet echt uit om in de tuin te werken. Indrukwekkend donkere luchten, stevige regenbuien en daarna knallend blauwe lucht. En frisse wind ook nog. Daarom maar in de binnentuinen gewerkt. De nursery, resp. kinderkamer. Mijn growlight opstelling. Op de grond een aantal dahlia’s. In het verwarmde kasje helemaal links staan/komen de zaden die echt warmte nodig hebben, zoals bv. eustoma/lisyanthus en tomaten. Op de planken staat de hele kleuter bende ‘groot te groeien’. Paprika’s, chrysant stekken, ranonkels, en diverse snijbloemen. Het vensterbankje is voor de zoete aardappels en een zaaibakje met zinnia en bupleurum. In de kas wordt het ook allemaal wakker en gaat aan de groei. Frau M. Schindler in pot, erwten en peulen met bewaking en nog wat zaailingen van siererwt, tagetes, kohlrabi, sla en vetplantjes. De platte perzik, die vorig jaar 95 bloemen had, en daaruit EEN perzik wist te maken, is daarvan nog niet hersteld. Uitgeput als het ellendige ding is zitten er dit jaar NADA,NIKS, bloemen in. Hier moet ik eens diep over nadenken..... De overwinterde bloemkolen Eva, staan er goed bij. Ik verwacht ergens in mei de eerste oogst. Verder staat er een verzameling zaaigoed van prei,ui,sla,bietjes, aardappels in pot En ook net 30 chrysantstekken gemaakt. En zo donker is het nu weer.
 22. 3 soorten aardappels gepoot in potten in de kas. (Vitabella, Tentation, Michelle) kohlrabizaailingen geplant in de kas kohlrabi nog maar eens gezaaid.
 23. Frans, het gaat niet om de knol. Die is inderdaad enigszins ingedroogd. Het afwijkende is, dat het lijkt alsof er heeeeeel veel ogen bijelkaar aan het komen zijn.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...