Jump to content

Amrutten

Members
 • Posts

  872
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Amrutten

 1. Vandaag 5 soorten paprika gezaaid in verwarmd bakje binnen. Mini rood en mini oranje, zaden uit supermarkt paprika. Frans 2017 en 2018 Giant aconcagua. Van ieder 5 zaden.
 2. 2x2 aardappels in pot in kas gepoot. winter gezaaid: tagetes,zonnebloem en 2x sla. Ik weet het, eigenlijk allemaal erg vroeg, maar ik hield het niet meer.
 3. Dat neerzetten op een koelere plek zal niet veel helpen. Het is veeeeeel te vroeg voor pompoenen. Geduld, en ergens half april opnieuw beginnen. Dat werkt beter.
 4. Hier gewoon koud. Vingers jeuken, maar er kan nog niks in de tuin. Beetje klooien in de kas, maar dat houdt ook niet over.
 5. Inderdaad, de kopse kanten plak ik dicht met tape
 6. @appelvrouw: aircobuis: vierkante goot met deksel waar de slangen van een airco in zitten. Zonder deksel prima te gebruiken als lange zaaidoos. Niet gekocht, maar als afval gekregen via bedrijf van kind. Nog vergeten: ook wc en keukenrol rolletjes gebruik ik om in te zaaien.
 7. Vanaf half december bewaar ik allerlei plastic (voedsel)bakken. Die gebruik ik om in voor te zaaien. Ook oeroude, gammele zaaitrays worden nog steeds gebruikt, desnoods 2 inelkaar voor extra stabiliteit. Zo kunnen ze nog een tijdje mee. Ik heb een pottenpers gekocht, en die blokjes gebruik ik in diverse plastic zaaibakken. Verspenen, verpotten doe ik in ooit gekochte P9 en geschooide P11 potjes. Worden steeds opnieuw gebruikt. (Die lagen in een hoekje in een nieuw aangelegde tuin. Gevraagd, gekregen!) Goten voor aircobuizen zijn prima om erwten/peulen in te zaaien. Ik hoef niets nieuws te kopen, want het is er al, of komt via de boodschappen in huis.
 8. Even gaan kijken of mijn ‘tentje’ over de ui en knoflook niet weggewaaid was. Stond nog, maar toch een paar stenen op het plastic gelegd. Verder de buurt in verwondering achter gelaten. Want, als ik sta te denken en plannen, doe ik dat niet alleen in mijn hoofd. Wijzen en armzwaaien horen daarbij. Voor mij helemaal duidelijk. Buitenstaanders twijfelen wrs. aan mijn geestelijke vermogens.
 9. Zomerprei en bosui op twee manieren. Gewoon in potje in de kas, en wintergezaaid. Dus in gesloten bakje (met onder en boven gaatjes), ergens buiten neergezet. Experimentje.
 10. @Karietje De zaadjes zijn onderweg. Veel , smakelijk plezier ermee.
 11. De zaden zijn inderdaad van @Arja, dus biologisch.
 12. Stukje gegrelinetterd, beetje gewied. Veldsla geoogst. Praatje met medetuinier. Lekker.
 13. Ik kan het recept gewoon zien. Misschien eens op een andere manier benaderen ? Laptop, pc ?
 14. Ik heb zaadjes van Millefleur. Waarschijnlijk oogst 2020. Gekregen van een medeforumlid. Of ze 100% biologisch zijn weet ik niet. Laat maar weten of je toch geïnteresseerd bent.
 15. Heb meteen mijn dahliaknollen in de kas behalve de bubbeltjesfolie die ze al hadden, ook nog maar een slaapzak gegeven. Goeie tip.
 16. Ik gebruik de bladmulch als winterdek en onkruidrem in het najaar. Ergens in februari/maart gaat het blad eraf en naar de composthoop. Na het zaaien/planten mulch ik met wat ik vinden kan om onkruidgroei tussen de rijen te ontmoedigen. Als voeding op de percelen heb ik het eigenlijk nooit beschouwd.
 17. Dit jaar een beetje van alles. Uit Frankrijk een onbekend vroeg aardappeltje en van eigen oogst Michelle. Die liggen te wachten in de ijskast. Van een collega tuinier krijg ik Gourmandine, de kleintjes van afgelopen jaar. En als vaste waarde zet ik Vitabella. Misschien thuis in potten nog een saladeaardappeltje. Effe afwachten.
 18. Eindelijk eens een droge dag. Paardenmest verspreid over een stukje tuin. Gelukkig lag dat enigszins in de zon. Hier in het diepe zuiden is het in de schaduw behoorlijk koud . En omdat ik vind dat 22 graden buitentemperatuur pas leefbaar is, ben ik er best trots op dat ik in deze barre omstandigheden buitenwerk gedaan heb. (als winterslapen een optie zou zijn, lag ik nu ergens onder 6 dekens)
 19. —Zo, ik heb mijn sneeuwfoto's binnen voor deze winter. De lente mag beginnen! — Inderdaad, zo denk ik er ook over. Sneeuw is wat mij betreft, witte zooi die verboden moest worden.😉
 20. 3 meter breed. Daar moet 6x de steenbreedte van de gemetselde bakken vanaf. Zou 8cm steen voldoende sterk zijn ? Dan blijft voor bedden en paden maximaal 2,50 over. 3 bedden en 2 paden. Het pad in mijn kas is 50 cm, en dat is net comfortabel. 40 cm zou ook kunnen, als je tenminste niet schoenmaat 45 hebt, want dan wordt het eng. Neem 45 cm. Dan blijft er voor de 3 bakken maar 1,60 over. Als je eigenlijk een kas op een muurtje wil hebben, en je toch gaat metselen, waarom dan niet je originele idee uitvoeren ?
 21. Een paar varens geplant, ter camouflage van de compostbak. Een resthoop compost verdeeld over een strookje langs de afrastering. Weer 2 bakken, geleend blad, verspreid over de tuin. Begonnen met het opknappen van de bank bij mijn perceel. Er moeten 2 nieuwe planken in. Ik hoop die via de gemeentewerf te krijgen. (Tuin is van gemeente)
 22. @Waaslander oeps, opmerking betreffende dahlias uit potten halen heb ik gemist. Na een eerste nachtvorst hoef je inderdaad niet meteen te gaan graven en afdekken en inpakken. Kwestie van de boel bekijken en in de gaten houden. En inderdaad, een max-min thermometer helpt.
 23. Dahlias weten wanneer het gevroren heeft.😀 Hun bladeren worden dan donker en slap. Dus zodra je dat ziet, weet je hoe laat het is.
×
×
 • Create New...