Jump to content

Amrutten

Members
 • Posts

  965
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Amrutten

 1. Inderdaad, wat Swa zegt. En op zoek gaan naar een handleiding/ tekening. Google geeft veel info. Het zou zo maar kunnen dat ,wanneer je e.e.a. goed neergelegd hebt, je hem zelf inelkaar krijgt.
 2. Vandaag mijn andijviebosje gerooid. ( per ongeluk, heel dicht gezaaid ). Struik voor struik eruit en nagekeken. Ik heb er minstens 50 slakken uit gehaald ! Gatver, etc… Ik hoop dat deze opruiming een beetje helpt, want iedere keer als ik op de tuin kom is er weer iets tot de grond toe weg gevreten.
 3. Gezaaid in trays: gele boontjes, snijsla, little gem,chinese kool en cavolo nero.
 4. De kas onder handen genomen. Tomaten gediefd, doorgeschoten sla verwijderd. Nieuwe sla gezet. Sproeier aangezet. Ondanks druppelaars bij iedere plant, was de kas toch op veel plekken erg droog.
 5. Gewied, beetje. Onkruid valt heel erg mee. Winterwortel en snijsla gezaaid. Enkele aardappelplanten gerooid. De aardappelboer gaat blij zijn met mij, deze winter! Tomaten gediefd, komkommer geplukt. Gaan beide heel goed. (In kas)
 6. Water gegeven, vaten volgepompt. Bloemen en peultjes geplukt. Plekje bedacht voor paddenpoel. Klaar om 9.15 uur. Nu zondagsrust 😉
 7. Amrutten

  Jonkheer Van Tets

  Prachtige plaatjes !
 8. O.k. dan. De eerste mislukking van 2022. Wortels gezaaid in maizena-gel, volgens youtube filmpje. 2 meter gezaaid in kas. Op de foto de opbrengst. Idem gedaan in de volle grond: NADA opkomst.
 9. Misschien kun je contact opnemen met deze firma ? https://en.juliana.com/juliana-plastic-hinge-and-screws/p/63314 of deze firma in Castricum. Importeur van Juliana kassen. https://www.tuinkasspecialist.nl
 10. Voor de zoveelste keer struikboontjes geplant en weer gezaaid. 6 meter verder bij een mede tuinier staan de bonenstruiken 40 cm hoog. Bij mij en mijn directe buurman is het hommeles. Komt niet op , en indien wel, hap slok slak. En zij ploeterde voort. Als tegengeluid dan wel weer:in de kohlrabi-modellenwereld, zouden mijn kaskohlrabies, voor Victoria Secret werken. Oogstrelend mooi !!
 11. De voorgezaaide miniplantjes duizendschoon geplant. Voor volle vazen volgend jaar. Amaranth geplant. Ben benieuwd naar 40 cm. lange rode kattenstaarten. Heeeeeel lekkere aardbeien geplukt. Jongens wat zijn die Miese Schindler dingen lekker. Zelfs nog niet helemaal rijp, al ongelooflijk zoet. Beetje gewied en gerommeld.
 12. Het zijn niet altijd succesverhalen……
 13. Courgette is nog genoeg tijd voor. Sla kan bijna altijd. Groenteplantjes op de markt kopen is ook een mogelijkheid. Als je googeld of youtubed op ‘zaaien in juni/june’, kom je beslist van alles tegen. Gewoon doen !!
 14. Slakken VRETEN letterlijk aardappelplanten. Vraag maar niet hoe ik dat weet.
 15. Amrutten

  Waterpomp

  @bur en anderen: heeft iemand ervaring met de Kibani 4 takt 8000 liter pomp ? Omdat het oppompen met de hand te vermoeiend is, zoek ik een pomp. Benzine of accu, die liefst niet zwaarder is dan een kilo of 13. Deze Kibani kwam ik tegen bij Bol, maar de reviews zijn zo la-la. Daarom de vraag, heeft iemand ervaring met deze specifieke pomp ?
 16. Ik hield het niet meer. Het blad van een pot aardappels werd lelijk. Het waren 2 Michelles, n.b. late aardappels. Geen idee wanneer ik die gepoot had. Dus ik moest wel nakijken….. 612 gr gloedjenieuwe aardappel. Prima begin.
 17. Hier ongeveer dezelfde ervaring. Zelfs voorzaaien gaat moeizaam. Het is zowel zelf verzameld zaad, als gekocht zaad. Normaliter springen ze binnen een paar dagen de grond uit, nu heel langzaam en weinig. Dus ik zaai gewoon iedere week een portie voor, en hoop dat er genoeg opkomt voor een behoorlijke oogst.
 18. Een emmer ingegraven in de compostbak, met plastic , met gat boven emmer, over de hele bak. Een (wanhopige) poging om , zou het gaan regenen, iets van water op te vangen. Want er is weliswaar een handpomp, en voorlopig voldoende grondwater, maaaaar. Ik pomp me het laplazerus. Daarom moet ik andere manieren bedenken om aan water te komen. (en neen, er is geen elektriciteit, en voorlopig geen plek voor een aggregaat) Mijn eerste peulen geoogst van de nieuwe tuin. Helemaal goed.
 19. Amrutten

  Bonen 2022

  De voorgezaaide snijbonen staan sinds vorige week in de tuin. De eerste zaai van groene en gele sperciebonen staan als 10 cm. plantje te wachten in de kas op uitplant. Nog even wachten ivm te veel slakken. De tweede zaai zit in de zaaibak.
 20. Lekker vroeg , want het zou 26 graden worden, naar de tuin met een kofferbak vol jong grut. Eerst even de tuin nagelopen en gecontroleerd op slakkenvraat. ( viel mee) De afrikaantjes waren blijkbaar erg lekker. Zag vandaag bij Lidl, dat die als slakkenafweerplantzaad verkocht worden. Ja hoor !! Hier en daar gewied. Water gegeven, vat weer vol gepompt (handwerk), dus aan het eind van het seizoen heb ik geen flubberarmen meer. Geplant: bloemkool, broccoli. Zinnia,ageratum,cynoglossum,bupleurum, goudsbloem, 1 tomaat, varen, foxglove, lenteui, en toen waren de kistjes leeg, waren we 3 uur verder en mijn energie op.
 21. Proberen kan altijd. Het zal zeker beschermen tegen schrale wind. Tegen slakken, dat is een ander verhaal. Naar mijn ervaring is daar geen bescherming voor te bedenken. 😉
 22. Tomaten en paprika’s in de kas geplant.
×
×
 • Create New...