Jump to content

Amrutten

Members
 • Posts

  1,018
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Amrutten

 1. Als er pluggen te krijgen zijn, houd ik me aanbevolen !!
 2. In 2021 heb ik lisianthussen gezaaid. Resultaat staat in ‘wat is er mislukt in 2021’. Als ik ergens plugs kan krijgen, wil ik het nog wel eens proberen. Maar zaaien doe ik niet meer.
 3. @redzebra, ik oogst naar behoefte en er staat nog genoeg voor de komende winter. Ik oogst de hele stengel, omdat mijn rug dat prettiger vindt. Spruitjes plukken aan het aanrecht is comfortabeler dan gebukt in de tuin.😉
 4. Misschien helpt dit een beetje ? https://www.tuinkrant.com/artikel/zoutconcentratie-ec-waarden-meten-hi98312-ec-meter-33
 5. Bloemkooltjes geoogst. Beetje gewied. Toch nog een boeket kunnen plukken. De losstaande watertonnen leeg gemaakt en omgekeerd. Met verbazing naar de … honderd pas gepootte/gepote (welke spelling?) ranonkels gekeken, die voor een deel al boven de grond staan. Geveegd, algemeen gerommeld etc. Lekker weertje hier, vanmorgen.
 6. Gratin/puree van aardappel,bloemkool,knolselderij en een beetje kaas.
 7. Enne, is het gelukt ? Heb je een tuintje ?
 8. Rustig aan. Alles bekijken. Spullen bijelkaar leggen, sorteren en troep afvoeren. 50m2 is goed te overzien. Je kunt 2/3 afdekken met worteldoek en de rest schoonmaken, etc. Met een riek de grond een beetje loswrikken, dan krijg je onkruid er makkelijk uit. Eventueel het schone deel meteen inzaaien met phacelia of anders afdekken met worteldoek. Je kunt de grond laten testen of gewoon een seizoen de groei en bloei resultaten afwachten.
 9. De laatste 50 tulpen gepoot. Nog wat compost en blad verdeeld. En nu ben ik eigenlijk klaar voor dit jaar. Er is nu alleen nog oogstwerk. De tuin is opgeruimd, ingedeeld, afgedekt en that’s it. Pootaardappelen bestellen, dat moet wel nog.
 10. De laatste 25 narcissen gepoot. Ook het laatste boeket van dit jaar geplukt. Blad van de stoep bij de tuin verzameld, om mijn bedden mee af te dekken. Eerste spruitjesboom mee naar huis genomen.
 11. Het wordt afgeschreven als het geleverd wordt. Tenminste zo ging het bij mij.
 12. 230 ranonkelklauwtjes geplant. Ja ik weet het, wat moet je met zoveel ranonkels ?Nou gewoon, hebben. Trouwens, dit soort vragen stel ik nooit bij het bestellen……. Wel als ik met zakken vol spul in mijn tuin sta.
 13. De platte perzik verwijderd uit de kas. Ik heb dat ding vertroeteld, toegesproken, bevrucht en ook vervloekt. Hielp niks. Stond erbij als een dwarse puber, voor wie je niks goed kunt doen. Op mijn leeftijd ga je niet aan dode paarden trekken, resp. tijd besteden aan onwillige(n). Dus , het ding is eruit gerukt. Als ik platte perziken wil, eet ik die wel in Griekenland. Tevens de gewillige kasbloemkool Eva in de volle kasgrond gezet. Die wil wel ! Regenton leeg laten lopen in de kas. Ton schoongemaakt.
 14. Amrutten

  Padden spa.

  Dank jullie wel, @henkg voor het aanbod en @woldistel voor de suggesties. Schaduw creëren is niet per se nodig. Aan een kant staat de compost bak en aan de kant waarvanaf de foto is gemaakt staan 2 fruitbomen, dus dat komt wel goed. De randen daar ga ik inderdaad nog iets aan doen. Zowel voor het gedierte, alsook voor het oog. Op mijn vorige tuin had ik op diverse plekken padden zitten, die ik steeds weer tegen kwam. Dus hopelijk komen ze hier ook.
 15. Amrutten

  Padden spa.

  Omdat afgelopen jaar een ‘annus horribles’ was, met betrekking tot slakkenvraat, dacht ik aan een paddenpoel. Dit is em. Ik heb helemaal geen sjoege van vijvers of waterplanten, en heb info gezocht online. Aan de hand daarvan enkele moeras, en onder waterplanten gekocht. De hostas staan er als slakkenlokkers. Hopelijk blijven ze dan van mijn sla en dahlias af (yea,right) Als iemand ideeën heeft wat ik nog ernaast of erin kan planten ,dan hoor ik dat graag.
 16. Oh ja, @Plotiemoos, wortels . Dat is hier ook een pijndossier. Welke nieuwe manier had je geprobeerd ?
 17. Dahlias. 20 pollen gezet. Hiervan hebben er 3 of 4 bloemen gemaakt. De rest staat nu groen te zijn na maanden lang opgevreten te zijn door slakken. Kregen geen enkele kans. Ik laat ze in de grond waar mogelijk, met stevig winterdek. Hopelijk volgend jaar beter resultaat.
 18. De dames zijn blij met de renovatie !
 19. Samen met meneer de paddenpoel geïnstalleerd op de tuin. Natuurlijk geen foto gemaakt. Als de metamorfose klaar is, zal ik een plaatje posten.
 20. 3 aanhangers compost gehaald, waarvan 2 voor een medetuinier. Hiervoor kreeg ik, behalve de betaling van de compost, ook nog wortels, aardappels en 2 broccoli. Van mijn eigen tuin heb ik pastinaak meegenomen, dus mijn groentela zit effe vol
×
×
 • Create New...