Amrutten Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 De paprika oogst is niet gigantisch, maar toch veel meer dan voldoende voor dagelijks gebruik. Er zal dus bewaard moeten worden. Afgezien van diepvriezen, wilde ik fermenteren eens proberen. Er zijn natuurlijk genoeg filmpjes en recepten te vinden. Toch vraag ik hier of iemand ervaring heeft met het fermenteren van paprika’s ? Dus wie heeft het al eens gedaan, met smakelijk resultaat natuurlijk !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 Niet met alleen paprika's maar heb vorig jaar wel de Funky Sauce gemaakt met half hete habanero's en half turkse paprika's. Werd ook erg lekker omdat de paprika's wat zoet toevoegden. De Funky Sauce behoeft maar een paar dagen fermentatie maar dat kan natuurlijk ook langer. En twee jaar geleden ter fermentatie een grote zuurkoolpot volgestopt met bonen. En dan in laagjes er ook nog ui en pepers én paprika tussen gelegd. Paprika die daarin zat was ook erg lekker, evenals de rest trouwens. Dus zou het gewoon eens proberen en testen. Zo af en toe proeven of je het zuur genoeg vind en dan het fermentatieproces stoppen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amrutten Posted September 21, 2020 Author Share Posted September 21, 2020 Dit is de eerste poging paprikas te fermenteren. In de pot zitten paprikas, knoflook en 40gr. zout per liter water. Waterslot is een zakje water met een glas erin. Deksel ,zonder ring, zit losjes. Fingers crossed. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amrutten Posted September 29, 2020 Author Share Posted September 29, 2020 (edited) Vanmorgen zag het waterslot er zo uit. Ik heb de paprikas afgespoeld en kook er nu een paprika soep-saus-basis van. Waarschijnlijk toch niet schoon genoeg gewerkt. Smaak was trouwens goed. Net voldoende zuur. Edited September 29, 2020 by Amrutten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 29, 2020 Share Posted September 29, 2020 Je noemt dat een waterslot, maar het werkt niet zoals het waterslot wat ik ken: https://www.braumarkt.com/wine-and-cider/barrels-and-buckets/airlocks/waterslot-slangmodel of https://www.braumarkt.com/waterslot-cylindrisch-middel-v-10-60-liter Daar kan wel 'gebubbel' uit, maar geen zuurstof in. Dat kan bij zo'n zak met water (en open deksel) wel. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amrutten Posted September 29, 2020 Author Share Posted September 29, 2020 Ik ga voor een volgend experiment inderdaad kijken voor een echt waterslot. Na het koken is de paprikasoep-saus te zout naar mijn smaak. (Ik heb nu geen zout toegevoegd). Dus de hoeveelheid bij de fermentatie was te veel. Leermomentje voor een volgende keer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.