Petrasmoestuin Geplaatst: 15 april Auteur Geplaatst: 15 april Gegrilde wortel met salade Nodig voor een maaltijdsalade voor 2 personen 🌱1 avocado 🌱250 gr wortels 🌱50 gr sla en/of rucola 🌱1 kleine ui 🌱verse peper Voor de dresssing 🌱1 tl komijnpoeder 🌱3/4 tl paprikapoeder 🌱3/4 tl gemberpoeder 🌱1 teen knoflook 🌱2 el extra vergine olijfolie 🌱1 citroen 🌱1 sinaasappel 🌱Extra olie voor het invetten van de ovenschaal Werkwijze: 🍜 Verwarm de oven voor op 200 graden, bij hete lucht oven op 180 graden. 🍜 Maak de wortelen schoon en snij ze in de lengte door vieren of als het dikke wortelen zijn in zessen. 🍜 Doe flink wat olijfolie in een ovenschaal en verdeel het met een kwastje. Is belangrijk, want anders verbrandt de wortel. 🍜Hak, snij of pers de knoflook fijn en meng ze in een schaaltje met de kruiden en olijfolie. 🍜 Was de sinaasappel en citroen grondig en snij ze in plakjes. 🍜 Bewaar wat citroen uiteindes en pers een beetje boven de dressing uit. 🍜 Leg de schijfjes citroen en sinaasappel op de wortelen en voeg de dressing toe, mix de dressing goed door de wortelen en het fruit. 🍜 Gril de wortelen 30 minuten in de oven, halverwege roer je alles nog even om. 🍜 Intussen maak je de sla klein (knippen) en verdeel ze op de borden. 🍜 Snij de ui in kleine stukjes of reepjes. 🍜 Maak de avocado schoon en snij ze in plakken. Sprenkel er wat citroen over. 🍜 Verdeel de wortelen en plakjes avocado op de sla, strooi er wat ui over. Heb je nog wat dressing in de schaal, verdeel dat over de borden en dan als slot wat verse peper erover. 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 20 april Auteur Geplaatst: 20 april (aangepast) Broodje gepocheerd ei met zalm en spinazie Nodig voor 2 personen: 🌱2 (hamburger) broodjes 🌱100 gr spinazie 🌱50 gr gerookte zalm 🌱20 gr roomboter 🌱2 eieren 🌱1 el citroensap 🌱30 gr mayonaise 🌱½ tl mosterd 🌱½ tl azijn 🌱peper en zout Werkwijze: 🍜 Vul een hoge pan met water (ongeveer ¾) en breng aan de kook. Als het kookt, zet het vuur dan wat later, voeg dan de azijn toe. 🍜 Breek het ei voorzichtig in een kopje of schaaltje, de eidooier moet heel blijven. Laat het dan voorzichtig in de pan glijden. Doe dat ook met het 2e ei. Pocheer de eieren 3 minuten tegen de kook aan. Haal ze dan met een schuimspaan eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. 🍜 Meng in een klein pannetje de citroen, mosterd, mayonaise en 1 el water. Verwarm deze even en voeg eventueel wat peper en zout toe. 🍜 Rooster de helft van de broodjes in een koekenpan. 🍜 Snijd de zalm in kleinere stukjes 🍜 Roerbak de spinazie in de roomboter, totdat hij zacht is en snijdt het op een bord wat fijner. 🍜 Vul de broodjes met de spinazie en zalm, leg er een gepocheerd ei op met de verwarmde saus. 🍜 Op de andere helft kun je wat anders smeren, ik heb hier selderie salade genomen en wat radijsjes erbij gelegd. Maar je kunt natuurlijk ook van alles de dubbele hoeveelheid nemen. Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra 20 april aangepast door Petrasmoestuin 2 Quote
Dahli Geplaatst: 20 april Geplaatst: 20 april Ahhh, Eggs Florentines met zalm 😋 mmmmm! Echt een Paasgerecht vind ik altijd, ziet er lekker uit hoor! Toevallig heb ik ook nog wat spinazie staan 😉. 1 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.