Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Onze zoon is sinds kort op zichzelf, en is allergisch voor van alles en nog wat. Dat levert regelmatig problemen op met eten, en daarom hebben wij hem in de loop der jaren vooral schone en biologische groentes gegeven, Helaas is zijn budget en energie erg beperkt, dus nu wordt schoon eten steeds meer een uitdaging. Hij eet graag spinazie in zijn smoothies, bijna dagelijks zelfs (ja, ik weet het, oxaalzuur), en heeft bedacht dat hij graag spinazie wil kweken in een verhoogde kunststof bak (met deksel), zoals ze die momenteel weer bij de Action verkopen. Daarmee zou hij het hele jaar rond wel iets van spinazie zelf moeten kunnen verbouwen zonder echt een moestuin te (willen) starten - daar heeft hij de energie niet voor. Vraagje aan de kenners hier; welke spinaziesoort(en) zouden het best gedijen in zo'n bak, al dan niet met deksel? Sowieso afwisselen in zomer en winterspinazie denk ik? En zijn er spinaziesoorten die als je ze van buiten af plukt, zoals bij sla bijvoorbeeld, die dan aan blijven groeien? Dat zou heel veel voorgewassen spinazie uit de supermarkt schelen denk ik. Of kan hij beter uitwijken naar pluksla als basis voor de smoothies? 

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...