harmony Geplaatst: 4 juni 2012 Geplaatst: 4 juni 2012 Speciaal voor Jet Voor 3 a 4 personen:600 gram lamsbout of lamsschouder in blokjes (niet al te klein)2 in maantjes gesnipperde uien9 tenen knoflook1 theelepel chilipoeder4 spaanse pepers1/2 theelepel koenjit1 theelepel komijnzaad1 theelepel mosterdzaad1 theelepel garam masala4 tomaten, in de blender fijngemaaktzonnebloemoliezoutgrote hand gesneden koriander Verhit de zonnebloemolie. Fruit hierin komijnzaad, mosterdzaad, koenjit, garam masala, chilipoeder en in ringetjes gesneden pepers.voeg de uien toe, zet het vuur wat lager, de uien mogen niet bruin worden. Dan knoflook toevoegen (ik hak het fijn). Niet te vroeg, anders kan hij bitter worden.Als de uien glazig zijn lamsvlees toevoegen en meebakken.Dan de fijngehakte tomaten erdoor mengen.Het hele gerecht op een laag pitje laten stoven tot het vlees gaar is. Ik weet niet precies hoe lang dat duurt, gok een 3 kwartier, ik had lamsbout en die was botermals.Op het laatst zout naar smaak toevoegen. Serveren met flink wat koriander en bijv naanbrood, gekruide gebakken rijst en komkommerraïta. Quote
Erny Geplaatst: 4 juni 2012 Geplaatst: 4 juni 2012 MMMMMMmmmmm!! Ik zie nu al dat ie heeeel erg lekker moet zijn... Kán niet anders met die ingrediënten... Quote
harmony Geplaatst: 4 juni 2012 Auteur Geplaatst: 4 juni 2012 Was errug lekker en errug heet. Nog wat vergeten: 7 curryleaves Quote
appelvrouw Geplaatst: 4 juni 2012 Geplaatst: 4 juni 2012 O!Dank je wel Monique..Ik ga mijn buurman achter de broek aan zitten..hij heeft een vriend die lam en jong schaap verkoopt. En ik heb plek in mijn vriezer voor een klein schaapje Ik neem aan dat het met jong schaap ook gaat..misschien iets langer stoven.* Jet zakt weg in een droom over geuren van curry * Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
bonnie f Geplaatst: 4 juni 2012 Geplaatst: 4 juni 2012 Hmmm, zoek dat even uit. Volgens mij stoof je een lam korter maar ik zet er geen maandsalaris op in. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
harmony Geplaatst: 4 juni 2012 Auteur Geplaatst: 4 juni 2012 Als het over exacte braad- stoof- en kooktijden gaat ben je bij mij aan het verkeerde adres Kwestie van af en toe proeven. Dit was niet al te oud vlees, een stuk lamsbout van de gewone slager.Ik denk dat jong eerder gaar is dan oud, gaat op voor wild (haas, konijn etc), dus waarschijnlijk ook wel voor schaap. Quote
appelvrouw Geplaatst: 7 juni 2012 Geplaatst: 7 juni 2012 Vanmorgen de buurvrouw gesproken..ze gaat een dezer dagen haar vriendin bellen die lam en schaap verkoopt. Ik wil graag een jong schaap( lammetjes vind ik echt te jong), maar ik weet niet wanneer de beesten zo ver zijn..ik moet een beetje blind varen op hun kennis. Ze slachten en snijden zelf, dus ik hoef het "alleen maar" te halen, betalen en invriezen..en dan de curry..met de raita Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
harmony Geplaatst: 7 juni 2012 Auteur Geplaatst: 7 juni 2012 Aan de grootte vd bout te zien, kwam dit vlees ook van een jong schaap, niet van een baby-lammetje Quote
appelvrouw Geplaatst: 29 augustus 2012 Geplaatst: 29 augustus 2012 Ondertussen door een post van Nanda over aubergine`s weer helemaal terug bij dit recept. Het lam/jong schaap is binnen en ligt in de vriezer.. Helaas hebben ze de grote bout niet voor mij gefileerd zoals ik heb gevraagd, en zal ik dat zelf moeten doen. Dan maak ik dus heel veel lamscurry in een keer...kan ik het dan toch weer zonder problemen invriezen omdat het gekookt is? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
harmony Geplaatst: 29 augustus 2012 Auteur Geplaatst: 29 augustus 2012 Ja hoor, als het bereid is, kun je het weer invriezen. Succes ermee! Quote
appelvrouw Geplaatst: 29 augustus 2012 Geplaatst: 29 augustus 2012 Dank Harmony, ik bedoelde omdat het vlees al bevroren is geweest..of je het dan nog eens in kan vriezen..bedoelde jij je positieve antwoord ook zo, of dat je het gemaakt recept sowieso kan invriezen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
harmony Geplaatst: 29 augustus 2012 Auteur Geplaatst: 29 augustus 2012 Hoi Jet,Rauw ingevroren vlees kan ná ontdooien en bereiden weer ingevroren worden.Groet, Monique Quote
nanda Geplaatst: 29 augustus 2012 Geplaatst: 29 augustus 2012 klinkt erg goed..... ook maar proberen dus! Als het zo doorgaat gaat de curry geur nooit meer mijn huis uit Quote
appelvrouw Geplaatst: 29 augustus 2012 Geplaatst: 29 augustus 2012 Nee, want vanavond heb ik bij mijn Engelse buurman ook al Indiaas gegeten..o o wat lekker, beef vindaloo, kip masala, samosa`s ( lekker is dat zeg) en korma kip...die samosa`s ga ik gauw maken en dan geef ik het recept Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
nanda Geplaatst: 29 augustus 2012 Geplaatst: 29 augustus 2012 oh leuk, mijn eerdere poging met samosa's (zelfgemaakt deeg) is mislukt, dus een nieuw recept is welkom! Quote
appelvrouw Geplaatst: 30 augustus 2012 Geplaatst: 30 augustus 2012 Mijn buurman heeft het recept al gestuurd..in het Engels:Vegetable samosas Try making your own crisp and spicy vegetarian samosas with this recipe from the Hairy BikersIngredients For the pastry 250g/9oz plain flour 1 tsp salt 2 tsp vegetable oil 1 free-range egg, separated 75-150ml/3-5fl oz warm water For the filling 2 large potatoes, peeled 2 large carrots, finely chopped 2 tbsp vegetable oil, plus extra for deep-frying 1 small onion, finely chopped ½ tsp turmeric 2 tsp garam masala 1 tsp black mustard seeds 1 tsp salt ½ tsp freshly ground black pepper 4 garlic cloves, finely chopped 1 green chilli, seeds removed, finely chopped 10 curry leaves, finely chopped 75g/3oz frozen peas, defrosted 1 tsp lemon juice handful fresh coriander leaves Preparation method For the pastry, mix the flour and salt together in a bowl then pour in the oil and egg yolk and mix together until the mixture resembles breadcrumbs. Gradually stir in enough warm water to form a smooth dough (you may not need all the water). Roll the dough into a ball, wrap in cling film and chill in the fridge for least half an hour For the filling, boil the potatoes in a saucepan of salted water for 15-20 minutes, or until just tender, then drain. When cool enough to handle cut into 0.5cm/¼in cubes and set aside. Boil the carrots in a saucepan of salted water for 10-12 minutes, or until tender, then drain. Set aside. Heat the two tablespoons of vegetable oil in a large frying pan over a medium heat then add the onion, turmeric, garam masala, mustard seeds, salt and black pepper and fry for about 8 minutes until the onions are softened and translucent and the spices aromatic. Stir in the garlic, chilli, curry leaves, potato and carrot and cook for a further ten minutes then stir in the peas and cook for 2-3 minutes until heated through. Season with the lemon juice, stir in the coriander leaves and set aside to cool. To make the samosas, cut the dough into six even-sized pieces and roll into balls. Use a rolling pin to roll each ball into a thin circle, about 15cm/6in diameter. Cut each circle in half to form two semicircles. Take a semicircle and fold into a cone, brushing the edges with the reserved egg white to seal. Fill the cone about half-full with the samosa filling then brush the top edges with egg white and press tightly to seal. Repeat with the remaining dough and filling. To cook the samosas half-fill a deep, heavy-based pan with vegetable oil and heat until a cube of bread dropped in sizzles and turns golden-brown in 30 seconds (CAUTION: hot oil can be dangerous. Do not leave unattended). Fry the samosas in small batches for 4-5 minutes, or until golden-brown and crisp. Remove from the oil with a slotted spoon and drain on kitchen paper. Serve. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.