Jump to content

bonnie f

Members
 • Content Count

  1,335
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Soest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. van Doorn in Soest verkoopt bladaarde. Is net te doen vanuit Ede. Kan je gewoon los kopen. Dus anderhalve kuub moet geen probleem zijn. Ze lenen gratis aanhangers uit maar omdat jij wel wat ver moet rijden (en dus de aanhanger lang nodig hebt) zou ik ze eerst even bellen voor je daar op gokt
 2. Wat voorwerk verricht voor het opzetten van een kweektentje. De appelboom van een volkstuinbuurman gesnoeid (wel op zijn verzoek he) 2 rode bessen vervangen en gezaaid: ui, rucola, peul, radijs, savooiekool.
 3. Je hebt al een beetje bedacht wat je wil gaan doen. Er zijn veel wegen naar Rome. Ik zou er simpelweg wat karton op doen, dan 15 a 20 cm compost (of half om half compost/champost. Het geheel afdekken met worteldoek. Ik zou daar gaten in maken en courgettes, pompoenen en vooral aardappelen in kweken. Je hoeft geen gaten in karton oid te maken. Dat komt wel goed. Kijk maar eens wat filmpjes van Charles Dowding.
 4. @ jootje: Leuk recept. Is ook goed op te variƫren. Appeltje erbij en ipv nootmuskaat kerrie.
 5. Ik kom vanuit Soest en Soesterberg. Ik kan wel iemand meenemen.
 6. Ik wil die weckpotten wel van je overnemen. Ik heb precies hetzelfde. Ik heb waarschijnlijk niets of te weinig om te ruilen maar ik kan je natuurlijk betalen.
 7. Dit dus. Geeft kleine blauwe bloempjes. Met schoffelen goed onder de duim te houden.
 8. Oja, gember. Dat wilde ik ook nog doen.
 9. Het een-na-laatste kropje sla uet. Spaghetti met een saus van mijn geweckte tomatensaus, prei, wortel en ui. Met flink veel parmasaan.
 10. Nou, ondanks alle perikelen van lege waterslotjes, weinig vocht is de zuurkool uitstekend gelukt. In eerste instantie vond ik het niet echt fris en fruitig maar na een maandje extra is het dan toch zoals ik hoopte. Friszurig en kruidig. Pffff, wat een gedoe. Maar geweldig dat het lukte.
 11. Pffff. Ik denk dat het invriezen het moeilijkste is. Geen ruimte meer.... Maar bedankt voor het weckrecept.
 12. Hoe doe je dat? En met welke materialen?
 13. Charles dowding raad 20 cm compost aan. Als je dat niet haalt, raadt hij vooral planten die sterk en groot zijn. Pompoenen, courgette, aardappelen, van die dingen.
 14. Kijk even op YouTube naar filmpjes van Charles Dowding. Hij maakt bedden gewoon boven op het gras. Daar boven op heel veel compost. Dat kan je zo maar een bak werk schelen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...