Jump to content

bonnie f

Members
 • Posts

  1,345
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Soest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bonnie f

  Soester knollen

  Dit dus. Dit soort raapjes doet 't beter in het najaar.
 2. Hier bijna 11 kg prachtig frisse, kruidige zuurkool. Erg blij. Half witte, half spitskool.
 3. Alle ui is door de uivlieg te grazen genomen. Pffff. Gedeeltelijk uit onervarenheid. Ik had winter- en zaaiui staan en dacht dat de vlieg er niet zou zijn in de winter en voorjaar. Pffff, juist wel. En dan helpt een laat geplaatst gaasnet OK niet meer. Pfff.
 4. Dat las ik. Maar zou het ook met kaas er al door kunnen? Dat is wel handiger.
 5. Gisteren "pesto" gemaakt van het blad van oost indische kers, walnoten, oude kaas, knoflook, citroen en olijfolie. En die is heerlijk geworden. Eigenlijk lekkerder dan de originele versie. Pittiger en frisser (en een stuk goedkoper). Vanavond dus pasta, savooiekool en pesto. Ik heb nog veel ook-blad over. Ik las hier dat pesto goed in te vriezen is. Maar moet dat dan zonder kaas of kan het ook met?
 6. Ik kweek radijsjes met kilo's tegelijk maar sinds het zo warm is, gaat het een stuk beroerder.
 7. Radijs houdt echt niet van warm. Het is geen goed voorjaar voor radijs. Dat ze uit elkaa moeten staan bestrijd ik. Ik zaai ze in groepjes van 3 tot 5 bij elkaar. (a la Dowding)
 8. Ik heb ze gegeten. Mwaw, ik vond er niks aan.
 9. van Doorn in Soest verkoopt bladaarde. Is net te doen vanuit Ede. Kan je gewoon los kopen. Dus anderhalve kuub moet geen probleem zijn. Ze lenen gratis aanhangers uit maar omdat jij wel wat ver moet rijden (en dus de aanhanger lang nodig hebt) zou ik ze eerst even bellen voor je daar op gokt
 10. Wat voorwerk verricht voor het opzetten van een kweektentje. De appelboom van een volkstuinbuurman gesnoeid (wel op zijn verzoek he) 2 rode bessen vervangen en gezaaid: ui, rucola, peul, radijs, savooiekool.
 11. Je hebt al een beetje bedacht wat je wil gaan doen. Er zijn veel wegen naar Rome. Ik zou er simpelweg wat karton op doen, dan 15 a 20 cm compost (of half om half compost/champost. Het geheel afdekken met worteldoek. Ik zou daar gaten in maken en courgettes, pompoenen en vooral aardappelen in kweken. Je hoeft geen gaten in karton oid te maken. Dat komt wel goed. Kijk maar eens wat filmpjes van Charles Dowding.
 12. @ jootje: Leuk recept. Is ook goed op te variƫren. Appeltje erbij en ipv nootmuskaat kerrie.
 13. Ik kom vanuit Soest en Soesterberg. Ik kan wel iemand meenemen.
 14. Ik wil die weckpotten wel van je overnemen. Ik heb precies hetzelfde. Ik heb waarschijnlijk niets of te weinig om te ruilen maar ik kan je natuurlijk betalen.
×
×
 • Create New...