Margo kraaij Geplaatst: 4 juli 2012 Geplaatst: 4 juli 2012 Ik heb van zwarte bessen sap gemaakt, maar om het wat zoeter te maken suiker toegevoegd. Nu zijn de flessen gevuld en na een dag ontdekte ik dat het gelei is geworden. Kan ik van gelei weer sap maken? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 4 juli 2012 Geplaatst: 4 juli 2012 Hm, misschien als je er nog meer bessen bij doet, en dan alles weer verhit? Maar meestal maak ik er dan maar gewoon gelei van. Dus uit de flessen halen, even verhitten, en in schonen potten doen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 4 juli 2012 Geplaatst: 4 juli 2012 Ik heb begrepen dat je met bessenlimonade je beter de koude methode kan doen..dus niets verhitten. Ik zit ook met vier flesjes gelei, ik heb nog niet geprobeerd het uit de fles te halen Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Claudia69 Geplaatst: 4 juli 2012 Geplaatst: 4 juli 2012 Bessen bevatten veel pectine - gekookt met suiker krijg je dus rap gelei. Ik zou er water aan toevoegen om het meer vloeibaar te maken. Quote
thea Geplaatst: 8 juli 2012 Geplaatst: 8 juli 2012 Dit heb ik ook wel eens gehad maar de fles goed schudden in een glas en water bij ,drinken maar. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.