Erny Geplaatst: 9 juli 2012 Geplaatst: 9 juli 2012 AZIATISCHE PICKLES(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247) Bereiding: 20 min.Rusttijd: minstens 3 dagenHoudbaarheid: 12 maanden Voor ca. 2 liter:- 200 g groene papaja of mango- 200 g rettich (witte rammenas)- 2 wortelen- 1 bosje lente-uitjes- 2-3 rode pepertjes- 2-3 teentjes knoflook- 5 cm verse gember- 200 g bruine suiker- ½ liter rijstazijn- ½ liter Thaise Vissaus (Fishsauce) 1.Schil de papaja, de rettich en de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in grote stukken.Leg de groenten laag voor laag in de glazen potten met schroefdeksel. 2.Snijd de chilipepers in ringetjes, schil de knoflook en gember en hak ze fijn.Breng alles aan de kook met de suiker, azijn en de vissaus.Giet dit mengsel over de groenten en sluit de potten. Laat minstens 3 dagen trekken op een koele en donkere plaats. Heerlijk gecombineerd:Lekker bij de barbeque en in kleine schaaltjes met wat marinade bij veel Aziatische gerechten. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.