Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

AZIATISCHE PICKLES

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 20 min.

Rusttijd: minstens 3 dagen

Houdbaarheid: 12 maanden

 

Voor ca. 2 liter:

- 200 g groene papaja of mango

- 200 g rettich (witte rammenas)

- 2 wortelen

- 1 bosje lente-uitjes

- 2-3 rode pepertjes

- 2-3 teentjes knoflook

- 5 cm verse gember

- 200 g bruine suiker

- ½ liter rijstazijn

- ½ liter Thaise Vissaus (Fishsauce)

 

1.

Schil de papaja, de rettich en de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in grote stukken.

Leg de groenten laag voor laag in de glazen potten met schroefdeksel.

 

2.

Snijd de chilipepers in ringetjes, schil de knoflook en gember en hak ze fijn.

Breng alles aan de kook met de suiker, azijn en de vissaus.

Giet dit mengsel over de groenten en sluit de potten.

Laat minstens 3 dagen trekken op een koele en donkere plaats.

 

Heerlijk gecombineerd:

Lekker bij de barbeque en in kleine schaaltjes met wat marinade bij veel Aziatische gerechten.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...