Erny Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 AZIATISCHE PICKLES(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247) Bereiding: 20 min.Rusttijd: minstens 3 dagenHoudbaarheid: 12 maanden Voor ca. 2 liter:- 200 g groene papaja of mango- 200 g rettich (witte rammenas)- 2 wortelen- 1 bosje lente-uitjes- 2-3 rode pepertjes- 2-3 teentjes knoflook- 5 cm verse gember- 200 g bruine suiker- ½ liter rijstazijn- ½ liter Thaise Vissaus (Fishsauce) 1.Schil de papaja, de rettich en de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in grote stukken.Leg de groenten laag voor laag in de glazen potten met schroefdeksel. 2.Snijd de chilipepers in ringetjes, schil de knoflook en gember en hak ze fijn.Breng alles aan de kook met de suiker, azijn en de vissaus.Giet dit mengsel over de groenten en sluit de potten. Laat minstens 3 dagen trekken op een koele en donkere plaats. Heerlijk gecombineerd:Lekker bij de barbeque en in kleine schaaltjes met wat marinade bij veel Aziatische gerechten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.