Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aziatische Pickles (Inmaak)


Erny

Recommended Posts

AZIATISCHE PICKLES

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 20 min.

Rusttijd: minstens 3 dagen

Houdbaarheid: 12 maanden

 

Voor ca. 2 liter:

- 200 g groene papaja of mango

- 200 g rettich (witte rammenas)

- 2 wortelen

- 1 bosje lente-uitjes

- 2-3 rode pepertjes

- 2-3 teentjes knoflook

- 5 cm verse gember

- 200 g bruine suiker

- ½ liter rijstazijn

- ½ liter Thaise Vissaus (Fishsauce)

 

1.

Schil de papaja, de rettich en de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in grote stukken.

Leg de groenten laag voor laag in de glazen potten met schroefdeksel.

 

2.

Snijd de chilipepers in ringetjes, schil de knoflook en gember en hak ze fijn.

Breng alles aan de kook met de suiker, azijn en de vissaus.

Giet dit mengsel over de groenten en sluit de potten.

Laat minstens 3 dagen trekken op een koele en donkere plaats.

 

Heerlijk gecombineerd:

Lekker bij de barbeque en in kleine schaaltjes met wat marinade bij veel Aziatische gerechten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...