Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Zelf azijn maken van restjes wijn

Featured Replies

Geplaatst:

Is er hier iemand die zelf azijn maakt? Van wijnen en andere alcoholische drankjes?

Ik heb op verschillende sites (Mergenmetz, vinimare, etc.) gelezen, en ze noemen het allemaal makkelijk. Maar als ik dan lees wat je allemaal moet doen (vooral op de site van vinimare, waarop ze schrijven dat je de boel heel wat dagen op 30 graden moet houden, en weer moet aanlengen met meer wijn, en dan weer naar 30 graden moet doen, etc.) en waar de wijn allemaal aan moet voldoen? Niet te zoet, niet teveel alcohol, geen sulfiet, etc. etc.

 

Wij hebben vorig jaar wat litertjes bramenwijn gemaakt. Die hebben hebben we net uit de kelder gehaald om het te bottelen, en die is goor. Van zo'n misluksel zou je dan nog iets lekkers (?) kunnen maken. Maar als het veel gedoe is, dan is dat gedoemd om te mislukken hier. We zijn al druk zat zeg maar

Geplaatst:

Als je op de site van weckenonline kijkt zie je daar ook recepten staan om azijn te maken

Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben.....

Geplaatst:

Auw, ik wist niet dat je zo moeilijk moest doen. We hebben onlangs ook een restje verzuurde wijn gehad. Het klopt als azijn is hij niet direct te gebruiken (wel geprobeerd en iedereen vond het wel redelijk lekker - ik vond het niet geheel voor herhaling vatbaar). Wat ik nu doe is gebruiken als smaakmaker in combinatie met goedkope azijn. Dan wordt het wel heel lekkere slasaus.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.